"Ο τύπος είναι υπολογιστής προπονητικής"

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

Ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη της ανδρικής ομάδας, Pep Lijnders, εκθείασε στο Liverpoolfc.com τον Zeljko Buvac, βοηθό του Klopp, σαν να είναι ήρωας πολέμου! 

Η πρόσληψη του Jurgen Klopp, τον Οκτώβριο του 2015, έγινε με την προϋπόθεση να έρθουν μαζί του οι δυο πιστοί συνεργάτες του, Zeljko Buvac, και Peter Krawietz. Πλάι σε αυτούς, παρέμειναν για να δουλέψουν πρόσωπα όπως ο προπονητής τερματοφυλάκων John Actherberg και ο Pep Lijnders. Για τον τελευταίο, η συνεργασία με τους τρεις προπονητές είναι εκπληκτική εμπειρία, και δη με τον Buvac, ευκαιρία ζωής.

"Ο Klopp τον αποκάλεσε 'βιβλίο προπονητικής'. Εγώ τον ονομάζω 'υπολογιστή προπονητικής' - είναι απίστευτος", δήλωσε ο Lijnders.

"Κάνω σεμινάρια για επαγγελματικό δίπλωμα στην Ουαλία, αλλά νιώθω πως αυτό εδώ είναι τρεις φορές (σ.σ. σε αξία) το δίπλωμα! Είναι αυτή η γνώση του για το παρελθόν".

"Είχα την τιμή να δουλέψω στη PSV με τον Hiddink και τον Koeman, στην Porto με τον Villas-Boas, τον Vitor Pereira και τον Jesualdo Ferreira, και μετά εδώ φυσικά με τον Brendan Rodgers. Αλλά αυτός είναι το κάτι άλλο".

Συνέχισε λέγοντας: "Στη ζωή συναντάς πολλούς, διαφορετικούς ανθρώπους - οι περισσότεροι σου περνούν αδιάφοροι, άλλοι αδιάφοροι ύστερα από συζήτηση. Κάποιοι, όμως, σε επηρεάζουν, σε στιγματίζουν. Άλλοι βάζουν τη 'στάμπα' τους στην προσωπικότητα σου. Αυτή τη στιγμή, ο Jurgen, o Zeljko και ο Peter βάζουν τη δική τους 'στάμπα' στην προσωπικότητα μου. Λίγους τέτοιους θα συναντήσεις στον κόσμο".

"Γενικά, κάθε άνθρωπος είναι προϊόν του περίγυρου του και όταν έχεις ιδιοφυείς ανθρώπους γύρω σου, οι οποίοι μιλούν όμορφα για το παιχνίδι και καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο - γιατί το σύγχρονο ποδόσφαιρο εξελίσσεται συνεχώς - έχουν περάσει από αυτό και γνωρίζουν πώς να το επηρεάσουν σχετικά με το πρόγραμμα και την προπόνηση, τότε νιώθεις πως αυτό είναι ένα προνόμιο για σένα".
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.