Adam Lallana: Έχουμε πρόβλημα στα στημένα..

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός




Το πόσο σημαντικός είναι για τη φετινή Liverpool ο Adam Lallana, το γνωρίζαμε. Αποδείχθηκε ωστόσο και στην πράξη, καθώς στον πρώτο φετινό αγώνα που απουσίασε, κόντρα στην Manchester United, η ομάδα ήταν μια ταχύτητα κάτω. Με την είσοδό του, όλα έγιναν πιο απλά. Αυτοματισμοί, τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις. Όλα. 

"Νομίζω ότι παίξαμε καλά το βράδυ της Δευτέρας, και οι συνομιλίες μεταξύ μας γυρνούσαν γύρω από το πόσο απογοητευμένοι ήμασταν που δεν πήραμε τη νίκη. Ωστόσο είχαμε χάσει τα τελευταία 4 παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στη United, και είχαμε να νικήσουμε 8 παιχνίδια κόντρα σε ομάδα του Pulis. Οπότε στο τέλος, ήταν μια καλή εβδομάδα για εμάς. Ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς μετά την ισοπαλία με τη United.", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Goal.com ο Lallana.




Κόντρα στη West Brom επέστρεψε στη βασική 11αδα, και η νίκη έδειχνε να έρχεται αρκετά εύκολα. Mέχρι το 79ο λεπτό, όπου ο Adam Lallana αντικαταστάθηκε, και αμέσως η Liverpool δέχτηκε το γκολ. Σύμπτωση; Το πιθανότερο. Δεν παύει να είναι γεγονός όμως.

"Θα ήταν καλύτερο για εμάς να είχαμε βάλει ένα 3ο γκολ, για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας στο τελευταίο τέταρτο. Η West Brom αγωνίστηκε πολύ καλά, και βασίστηκε στα δυνατά της σημεία: τα στημένα. Το ότι δεχτήκαμε ξανά γκολ από στημένο, είναι κάτι απογοητευτικό, ωστόσο σίγουρα αγωνιστήκαμε αρκετά καλά ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Και αυτό είναι κάτι που κάνει το βαθμό της ισοπαλίας τη Δευτέρα (σ.σ. με τη United), ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.", συνέχισε ο Adam.

Παρότι με το παιχνίδι κατοχής που αγωνίζεται η Liverpool προσπαθεί να δέχεται όσο το δυνατόν λιγότερες φάσεις από τον αντίπαλο, ακόμα φαίνεται η αδυναμία της στα στημένα, κάτι το οποίο υπογράμμισε και ο Adam Lallana:

"Είναι απογοητευτικό το ότι δεχτήκαμε γκολ και πάλι από κόρνερ. Έχουμε πρόβλημα σε αυτό, δεν είναι μυστικό. Ξέρουμε ότι δεν είναι ατομικά λάθη, πρέπει να μάθουμε να αμυνόμαστε καλύτερα ως ομάδα, είναι κάτι που μας το έχει υπογραμμίσει πολλές φορές ο coach και το δουλεύουμε. Είναι θέμα συγκέντρωσης. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και να δουλέψουμε καλύτερα τα αρχικά μας στησίματα. Δε μας επηρέασε αυτό όμως κόντρα στη West Brom, πήραμε τους 3 βαθμούς και όλα μια χαρά."




Kαι αν οι Mane, Coutinho και Firmino είναι οι κύριοι εκφραστές του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας μας, ο Lallana είναι ίσως ο κύριος ενορχηστρωτής. Η τριάδα αυτή, με διαφορετικά χαρακτηριστικά παιχνιδιού ο καθένας, έχουν γίνει χαρακτηριστικό του Klopp.

"Aν δει κάποιος το ρόστερ, έχουμε δυναμικούς παίχτες, τεχνίτες, γρήγορους, έξυπνους παίχτες. Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να είχαμε βάλει 3-4 γκολ. Αλλά η West Brom αμύνθηκε πολύ σωστά, έβαλε και το γκολ στο τέλος και μας άγχωσε."

O Lallana συμπλήρωσε το Σάββατο την 100η του συμμετοχή με την κόκκινη φανέλα. Όταν ρωτήθηκε γι'αυτό, δήλωσε:

"Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα όταν περνάς καλά και διασκεδάζεις με αυτό που κάνεις. Απολαμβάνω να είμαι μέρος μιας ομάδας που πηγαίνει καλά, και ο ένας παίχτης δουλεύει για τον άλλον. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε στην παρούσα φάση, είναι η διάρκεια. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα δεν έχω δει κάποια αδύναμη ομάδα. Κάποιες ομάδες είχαν ορισμένα προβλήματα. Και εμείς θα έχουμε προβλήματα, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά είναι η δουλειά μας να βρούμε λύση γι'αυτά όταν προκύψουν."

Το ελπίζουμε Adam.. To ελπίζουμε.


Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.