Άλλος για το... τρένο μας;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
10η αγων. Premier League

Μετά από ένα τρελό-τρελό πρώτο ημίχρονο με πέντε(!) γκολ, η Λίβερπουλ κατάφερε να επικρατήσει με 4-2 της Κρίσταλ Πάλας στο Σελχαρστ Παρκ και να παραμείνει στην πρώτη τριάδα της Premier League.


Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Γουότφορντ (Κυριακή 6/11, 16:15) στο Άνφιλντ.


Φέτος πας για μεγάλα πράγματα, φέτος πας για πρωτάθλημα, φέτος έχεις φτιάξει ομαδάρα. Τέτοια πολλά θα δεις να γράφονται από δω κι από κει. Εσύ όμως εκεί, στον στόχο σου. Δεν πρέπει να... κυλήσεις. Εσύ να κοιτάς τη δουλειά σου. Ούτε τι κάνουν οι άλλοι, ούτε τι λένε οι άλλοι, ούτε τίποτα. Δε σε νοιάζει κάτι άλλο παρά η απόδοση και η βελτίωσή σου. Είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Αν είσαι εσύ αυτός που θέλεις και αυτός που πρέπει, όλα θα πάνε καλά.

Παρά τα παιδικά και ολέθρια αμυντικά λάθη που παρουσίασε, η Λίβερπουλ έδειξε (για ακόμη μια φορά) όχι μόνο το μέταλλο που διαθέτει, μα συνάμα και την θέληση, την πυγμή και κυρίως το τσαγανό που τη διακρίνει τον τελευταίο καιρό.

Η ομάδα του Κλοπ, μετά από ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα που έχουμε δει φέτος στο Νησί, κατόρθωσε με αυτό το 2-4 επί της Κρίσταλ Πάλας, να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, συγκατοικώντας στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Σίτι και Άρσεναλ.

Το ματς

Οι κόκκινοι (φορώντας τις χρυσαφί εμφανίσεις), ξεκίνησαν έχοντας την κατοχή της μπάλας, με τους γηπεδούχους να περιμένουν στο μισό γήπεδο. Κάπως έτσι έδειχνε πως θα κυλούσε το παιχνίδι. Μόνο που, μετά το πέρας του πρώτου δεκαπεντάλεπτου, τα πράγματα άρχισαν να... αγριεύουν.


Εκεί που οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν λίγο στα πόδια τους, ο Κουτίνιο βρήκε όμορφα τον Μορένο από τα αριστερά, εκείνος με τη μία στον Τσαν, και ο Γερμανός έκανε το 0-1 με κοντινή προβολή στο 16'!



Οι χαρές και τα πανηγύρια κράτησαν για λίγο όμως. Για πολύ λίγο. Συγκεκριμένα, μόνο για... δύο λεπτά. Ο Λόβρεν έκανε Ένα Από Εκείνα Τα Λάθη Που Δεν Επιτρέπονται Στην Πρέμιερ Λιγκ και με τσαφ, έδωσε έτοιμο γκολ στον ΜακΆρθουρ για το 1-1 στο 18'!


Ωστόσο, κι επειδή... της μοίρας τα τερτίπια στο ποδόσφαιρο δεν είναι καθόλου λίγα, ο Λόβρεν, ως γνήσιος... αγωνιστής, το πήρε πάνω του, ρέφαρε το λάθος του και μετά από κόρνερ του Κουτίνιο, ο Κροάτης νίκησε στον αέρα τον Νταν και έκανε το 1-2 στο 21'!


Το παιχνίδι είχε πλέον ανοίξει για τα καλά. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Το δυνατό αριστερό σουτ του Μορένο στο 30' κατέληξε στο δοκάρι, και λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκ νέου. Ο Μορένο έχασε τον Ζαχά, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο ΜακΆρθουρ με δυνατή κεφαλιά, νίκησε τον Κάριους για δεύτερη φορά για το 2-2 στο 33'. Ο Ισπανός αμυντικός της Λίβερπουλ, ήταν εξαιρετικός στον ανασταλτικό τομέα, αλλά έδειξε πως στην άμυνα θέλει ακόμη... δουλειά.


Κι όμως, το πρώτο ημίχρονο επιφύλασσε κι άλλες εκπλήξεις! Το παιχνίδι είχε πάρει... φωτιά. Ο Κουτίνιο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι (με την παρέμβαση του Μανταντά) στο 37', ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Βραζιλιάνος βρήκε όμορφα τον Μανέ αλλά ο Σενεγαλέζος, αν και ανενόχλητος μες την καρδιά της περιοχής, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ!


Το γκολ... ψηνόταν από πλευράς κόκκινων. Κι αυτό φαινόταν από την διάθεση των παικτών του Κλοπ να πιέσουν και πετύχουν ένα τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα. Όπερ και εγένετο. Ο Κουτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Ματίπ, εντελώς ανενόχλητος, έπιασε μια τόσο δυνατή κεφαλιά, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μανταντά. Έτσι, ο Καμερουνέζος έκανε το 2-3 στο 44', πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός (αναμενόμενα) έπεσε. Η Κρίσταλ Πάλας ήταν εκείνη που έψαχνε εναγωνίως την ισοφάριση, ζήτησε και δύο φορές πέναλτι αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάτι. Από την άλλη, ο Κάριους χρειάστηκε να επέμβει για να κρατήσει το προβάδισμα των κόκκινων, οι οποίοι έιχαν σε τρομερή βραδιά τον Κουτίνιο, ενώ ο Μανέ έχασε τρομερό τετ-α-τετ, με τον Μανταντά να τον σταματάει στο 57'.


Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της Λίβερπουλ, οι γηπεδούχοι ανέβαιναν ολοένα και περισσότερο για να πιέσουν, και εντέλει... το πλήρωσαν. Οι παίκτες του Κλοπ αντάλασσαν... χαλαρά πάσες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, η μπάλα κατέληξε στον Χέντερσον ο οποίος με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ πάσα βρήκε τον Φιρμίνο, κι αυτός με ιδανικό τσίμπημα, νίκησε τον Μανταντά για το τελικό 2-4 στο 71'!

Σχόλιο


Άψογη για ακόμη μια φορά η αντίδραση των παικτών της Λίβερπουλ, οι οποίοι έδωσαν ακόμα μια... παράσταση στον κόσμο της, αν και είχε τα... θεματάκια της στην άμυνα πάλι. Ακόμα κι έτσι, οι κόκκινοι κατάφεραν να διατηρήσουν το αήτηητο τον μήνα Οκτώβριο, και να διατηρηθούν στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις

Κρίσταλ Πάλας: Μανταντά, Γουόρντ, Τόμκινς, Νταν, Κέλι, ΜακΆρθουρ (Κάμπελ 86'), Λέντλεϊ (Πάντσεον 74'), Καμπάιγ, Λι Τουνγκ-Γιονγκ (Τάουνσεντ 66'), Ζαχά, Μπεντέκε
Λίβερπουλ:  Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Χέντερσον, Λαλάνα (Βαϊνάλντουμ 76'), Τσαν, Μανέ (Κλαβάν 92'), Κουτίνιο (Οριζί 89'), Φιρμίνο









Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Loris Karius (@lorisk21) στις


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Alberto Moreno (@amplfc18) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Emre Can (@ec2323) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.