Crystal Palace 2 - 4 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Ο μικρός μάγος συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις! Aπό κοντά και οι υπόλοιποι!

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός




Οι λάτρεις των over θα είναι ξετρελαμένοι με την ομάδα μας! Over 4,5 στο ημίχρονο; Αυτά μόνο η Liverpool του Klopp τα κάνει! Σημαντικότατο διπλό σήμερα, παραμένουμε πρώτοι στην κορυφή και πάμε να περάσουμε γρήγορα στις βαθμολογίες.

Loris Karius: Μετά από άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση του Mignolet μεσοβδόμαδα, ο Karius ίσως να ένιωθε τη θέση του να κινδυνεύει. Έχοντας την απόλυτη στήριξη του Jurgen Klopp ο οποίος τον όρισε ως νούμερο 1, ο Γερμανός τερματοφύλακας ξεκίνησε άλλο ένα παιχνίδι με ερωτηματικά. Αν και δε φέρει ευθύνη σε κανένα από τα δύο γκολ που δέχτηκε η Liverpool, πολλοί θα πουν ότι θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη έξοδο στο πρώτο, μετά το λάθος του Lovren. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, βελτιώθηκε αισθητά, πραγματοποίησε αρκετές επεμβάσεις, ήταν άνετος με την μπάλα στα πόδια και οι συμπαίκτες του έδειχναν να τον εμπιστεύονται. Ελπίζουμε να είναι η αρχή μιας καλής πορείας.

Βαθμολογία: 7/10

Nathaniel Clyne: Σταθερότατος, η ομάδα δεν απειλήθηκε από την πλευρά του ούτε μία φορά. Ακούμπησε σε αρκετές περιπτώσεις τη μπάλα κοντά στην περιοχή της Palace και δημιούργησε κινδύνους με τα ανεβάσματά του. Decent.

Βαθμολογία: 8/10

Dejan Lovren: Σκαμπανεβάσματα στο σημερινό ματς. Δύο λάθη έκανε, ένα κακό διώξιμο και μία χαμένη μονομαχία, και από τα δύο η Liverpool δέχτηκε γκολ. Επέστρεψε δυναμικά, σκοράροντας σχεδόν αμέσως, δίνοντας προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα μας με 2-1. Έχει περάσει και καλύτερα βράδια, αν ωστόσο τα λάθη συμβαίνουν μία στο τόσο, του τα συγχωρούμε. Ειδικά αν το παιχνίδι έχει θετική κατάληξη. Μάρκαρε πολύ σωστά τον Benteke και δεν του έδωσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την ευκαιρία να απειλήσει.

Βαθμολογία: 6/10




Joel Matip: Από την άλλη, ο Καμερουνέζος ήταν αλάνθαστος, και η Liverpool θα πρέπει να θεωρείται τυχερή που δε θα τον χάσει για το AFCON. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα, το οποίο έψαχνε πολύ καιρό. Άνετος με την μπάλα στα πόδια, δημιουργεί παιχνίδι πολύ ωραία, ενώ σήμερα σε αρκετές φάσεις τον είδαμε να ανεβαίνει μέχρι την περιοχή της Palace. Δεν έχασε καμία μονομαχία κόντρα στον Benteke.

Βαθμολογία: 8.5/10

Alberto Moreno: Έχασε τη θέση του βασικού μόλις στη 2η αγωνιστική, επέστρεψε όμως λόγω ίωσης του Milner, και έδειξε ότι αξίζει να πάρει ευκαιρίες. Με αυτόν μέσα, το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας μας παίρνει άλλη διάσταση. Ωραίες πλαγιοκοπίσεις, πολύ τρέξιμο, ενώ φάνηκε βελτιωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα. Ίσως να φέρει μια μικρή ευθύνη στο 2ο γκολ της Palace, αλλά είναι κυρίως χαμένη μονομαχία του Lovren. Έδωσε εξαιρετική ασσίστ στον Can, είχε δοκάρι, και πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές.

Βαθμολογία: 8/10




Jordan Henderson: Άλλο ένα καταπληκτικό παιχνίδι από τον αρχηγό, που αφήνει πίσω του την κακή περσινή χρονιά. Κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου, οργάνωσε άψογα, κατάπιε τα χιλιόμετρα, και ως κερασάκι στην τούρτα σέρβιρε γκολ στον Firmino με εξαιρετική κάθετη μπαλιά.

Βαθμολογία: 8.5/10




Emre Can: Μπορεί να σκόραρε, μπορεί να έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έπεισε ότι πρέπει να προτιμάται αντί του Wijnaldum. Είναι αργός στην αντίληψη του παιχνιδιού και καθυστερεί την ανάπτυξη της ομάδας μας σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, ένα μεγάλο θέμα είναι οι λάθος πάσες του στο χώρο του κέντρου, καθώς εκτός από το ότι χαλάει πολλές επιθέσεις, είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για να βγει η αντίπαλη ομάδα στην κόντρα. Έκανε το 1-0 νωρίς, μετά από ασσίστ του Moreno το οποίο κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Mandanda, και τελείωσε θετικά το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ωστόσο, ήταν μεγάλος απών, και ένας από τους κύριους λόγους που η ομάδα μας έχασε το κέντρο για το μεγαλύτερο διάστημα του 2ου ημιχρόνου. Δε ζήτησε μπάλα, δεν έκανε το παιχνίδι του, σα να μην υπήρχε στο γήπεδο.

Βαθμολογία: 6.5/10

Adam Lallana: Από τους κινητήριους μοχλούς της φετινής Liverpool, σήμερα ήταν στην περιφέρεια των πραγμάτων, χωρίς αυτό να μειώνει την αστείρευτη ενέργεια που έδωσε στο παιχνίδι της ομάδας μας. Με τις κινήσεις του χωρίς την μπάλα, άνοιξε πολλές φορές στα 2 την άμυνα της Palace, ωστόσο χάλασε αρκετές επιθέσεις με λανθασμένες μεταβιβάσεις. To ότι ακόμα και σε ένα κακό του παιχνίδι δεν είναι βάρος για τη Liverpool, μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί. Αποθεώθηκε από το travelling kop κατά την αντικατάστασή του.

Βαθμολογία: 7/10

Sadio Mane: Και αυτός κινήθηκε σε ρηχά νερά σήμερα, χωρίς να μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, καθώς έχασε 2 κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Δεν μπήκε ποτέ στη ροή του παιχνιδιού αλλά αυτό δεν κόστισε, μιας και υπήρχαν άλλοι να το κάνουν γι'αυτόν.

Βαθμολογία: 6.5/10




Philippe Coutinho: Φαγωθήκαμε πέρσι να λέμε ότι χρειάζεται διάρκεια στην απόδοσή του. Ε, λοιπόν, φέτος το έχει και αυτό! Μ-Α-Γ-Ι-Κ-Η εμφάνιση, το Α και το Ω της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας μας. 2 ασσίστ από κόρνερ, τρομερές εμπνεύσεις, ακρίβεια στις πάσες, αν είχε πετύχει και ένα γκολ (αχ αυτό το δοκάρι), θα μιλούσαμε για το απόλυτο 10.

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)




Roberto Firmino: Όλη τη βρώμικη δουλειά έκανε σήμερα ο Bobby, που άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα των φιλάθλων μας. Έτρεξε, μάρκαρε, δημιούργησε χώρους, πέτυχε και γκολ με έξυπνο σκάψιμο, και δείχνει πλήρως προσαρμοσμένος στο σύστημα του Klopp.

Βαθμολογία: 8/10

Georginio Wijnaldum (στη θέση του Adam Lallana στο 76'): Λογική αλλαγή, καθώς αγωνίστηκε την Τρίτη και προέρχεται από τραυματισμό, έδωσε φρέσκα πόδια στο χώρο του κέντρου για ένα ποιοτικό τέταρτο.

Βαθμολογία: 6/10

Divock Origi (στη θέση του Philippe Coutinho στο 89'): Ακόμα μια συμμετοχή για το νεαρό Βέλγο.

Βαθμολογία: -

Ragnar Klavan (στη θέση του Sadio Mane στο 92'): Το ίδιο και για τον Εσθονό αμυντικό.

Βαθμολογία: -




Jurgen Klopp: Πέρασε από μια δύσκολη έδρα, ίσως νίκη σημαντικότερη και από τα διπλά κόντρα σε Arsenal, Chelsea. Διατήρησε τον Karius στο #1, και τον Can αντί του Wijnaldum. Με τον Coutinho να δημιουργεί σε πιο κεντρικό ρόλο, το pressing της ομάδας μας απέδωσε, καθώς στο πρώτο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι 1-5. Άτυχος που γι'άλλη μια φορά δεχτήκαμε γκολ με τέτοιον τρόπο, αλλά παίρνουμε τους τρεις βαθμούς και φεύγουμε. Ένα μικρό μείον η καθυστέρησή του στις αλλαγές ενώ ήταν φανερό πως χρειάζονται φρέσκα πόδια στο κέντρο.

Βαθμολογία: 8.5/10

Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.