Klopp: "Εστιάζουμε στους βαθμούς, όχι στον βαθμολογικό πίνακα"


O Jurgen Klopp δίνει ελάχιστη προσοχή στον ‘πανικό’ που γίνεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, καθώς επιμένει πως εστιάζει περισσότερο στον επόμενο αντίπαλο της Liverpool.
Μόνο 1 βαθμός χωρίζει τους πρώτους 5 της βαθμολογίας, μετά από 9 παιχνίδια τη φετινή χρονιά, με τους Κόκκινους να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση, πίσω από την Manchester City και την Arsenal, μόνο στη διαφορά τερμάτων.
Η ομάδα του Klopp είναι αήττητη στα τελευταία 7 παιχνίδια της Premier League, με τη μοναδική τους ήττα σε όλα τα 12 παιχνίδια, όλων των διοργανώσεων, ως τώρα να είναι στο παιχνίδι με την Burnley, πριν από 2 μήνες.
Στη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα του Σαββάτου με την Crystal Palace, o Klopp ρωτήθηκε αν η δυνατότητα αρκετών ομάδων να διεκδικούν τον τίτλο είναι κάτι μοναδικό στο αγγλικό πρωτάθλημα.
Ο προπονητής γρήγορα έδωσε έμφαση στην ανάγκη να δίνεται σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά η αμέριστη προσοχή όλων.
«Στην Ισπανία αυτή τη στιγμή είναι επίσης πολύ κοντά, αλλά ναι, είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο της Αγγλίας,» απάντησε ο προπονητής.
«Συνήθως, στις περισσότερες σεζόν της Premier League, ήταν πολύ κοντά. Δε χρειάζεται να το σκεφτόμαστε αυτό, πρέπει απλά να συλλέγουμε βαθμούς και να σκεφτόμαστε τα δικά μας – τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά.
«Πάντα έχεις έναν δύσκολο αντίπαλο απέναντί σου και χρειάζεσαι μεγάλη συγκέντρωση, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.»
Η δυνατή αρχή της Liverpool στη σεζόν έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας και πίστης γύρω από την ομάδα.
Ο Klopp ρωτήθηκε επίσης αν τα αυξημένα επίπεδα ενθουσιασμού ήταν μέρος του πλάνου του, πριν αναλάβει τα ηνία της ομάδας, 1 χρόνο πριν.
«Δεν είχα πλάνο όταν ήρθα εδώ, βασικά. Όχι ένα πραγματικό πλάνο. Ήταν τόσο γρήγορο το διάστημα μεταξύ του πρώτου τηλεφωνήματος και της τελικής απόφασης των ιδιοκτητών, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για σχέδια,» είπε.
«Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα εκεί έξω από το ποδόσφαιρο, αν και ίσως δεν φαίνεται αυτό τον περισσότερο καιρό. Στο ποδόσφαιρο, μπορούμε να κερδίσουμε μαζί, μερικές φορές να χάσουμε μαζί, αλλά αυτό που είναι πάντα δυνατό είναι το να έχουμε μια αισιόδοξη όψη του μέλλοντος.
«Ίσως πρέπει να μη σκεφτόμαστε τόσο το παρελθόν, αυτό πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή.
«Νιώθω πολύ καλά. Υπάρχει μια θετική ατμόσφαιρα στο Melwood και στην Liverpool, και αυτό είναι θετικό, είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο.
«Πρέπει να αισθάνεσαι καλύτερα όταν σκέφτεσαι την ομάδα σου – αυτή είναι η δουλειά μας. Είμαστε αισιόδοξοι, σωστά, αλλά αυτό είναι όλο
Ο Jürgen Klopp δεν εκπλήσσεται από τον θετικό αντίκτυπο που έχει δημιουργηθεί μετά την καλοκαιρινή μεταγραφή του Christian Benteke στην Crystal Palace, τη στιγμή που ο παίκτης ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από το Anfield.

Μετά από 10 γκολ σε 42 εμφανίσεις με τους Κόκκινους την περασμένη χρονιά, ο Βέλγος άφησε το Merseyside για να πάει στους «Αετούς» τον Αύγουστο.
Μέχρι τώρα, ο Benteke έχει σκοράρει 3 φορές στην Premier League με την νέα του ομάδα – και ο Klopp ξέρει καλά το πλήγμα που μπορεί να προκαλέσει ο παίκτης στις ελπίδες της Liverpool να φύγει με τους 3 πόντους από το γήπεδο.
Ο Klopp είπε στη συνέντευξη τύπου στο Melwood: «Δεν είναι έκπληξη όταν έχεις έναν παίκτη σαν τον Christian στην ομάδα σου. Βεβαίως, ξέραμε την ποιότητά του – έπειτα, κάθε παίκτης χρειάζεται χώρο για να αποδώσει, να αναπτυχθεί, και να δείξει πράγματα.
«Όταν δεν έχεις αυτή την ευκαιρία, και για διάφορους λόγους δε μπορούσαμε να του δώσουμε τον χρόνο που χρειαζόταν, τότε χάνεις λίγη από την αυτοπεποίθησή σου. Νιώθεις πίεση, εκεί που δεν υπάρχει πίεση. Έτσι έχουν τα πράγματα: δε μπορέσαμε να το αλλάξουμε, και σκέφτηκα, και είμαι πολύ σίγουρος ότι και ο Christian σκέφτηκε το ίδιο πράγμα, ότι είχε περισσότερο νόημα να κάνει τη μεταγραφή.
«Για την Crystal Palace, τι παίκτης. Το ξέρουμε γιατί τον είχαμε μαζί μας όλη την ώρα στην προπόνηση. Σε όλες τις στιγμές την περασμένη σεζόν έδειξε την ποιότητά του. Είναι πολύ δυνατός στην περιοχή. Δεν είναι μόνο καλός στις κεφαλιές, αν και εκεί είναι ιδιαίτερα καλός, αλλά έχει και καλή τεχνική. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, αλλά τώρα είναι στην Crystal Palace
Ο Benteke έφυγε από την Liverpool μόλις 1 χρόνο μετά τη μεταγραφή του στο Anfield από την Aston Villa.
Ο Klopp ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πόσο δύσκολο είναι το να κρατάει τους παίκτες του χαρούμενος, κυρίως όταν, ίσως, δε συμμετέχουν όσο συχνά οι ίδιοι θα επιθυμούσαν.
«Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις σχετικά με τις μεταγραφές,» απάντησε το αφεντικό. «Δε χρειάζεται να μιλάμε πολύ γι’ αυτό, αλλά το καλοκαίρι έπρεπε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για την ομάδα. Ένα κομμάτι της απόφασης είναι τι λέμε εμείς, και το άλλο είναι τι λέει ο παίκτης.
«Είμαι πάντα ειλικρινής, και η πόρτα μου, όπως και η πόρτα της ομάδας, είναι πάντα ανοιχτή, αλλά έχει να κάνει με την απόδοση. Αυτός δεν είναι δικός μου κανόνας, είναι κανόνας του ποδοσφαίρου. Χρειαζόμαστε διαφορετικές επιλογές για διαφορετικές καταστάσεις, οπότε είναι στο χέρι των παικτών να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να δουλεύουμε σκληρά, να μη μιλάμε πολύ, να κερδίζουμε στα παιχνίδια. Έτσι είναι, αυτή είναι η συμφωνία που έχουμε.
«Αν ένας παίκτης δε θέλει να είναι χαρούμενος, δε μπορώ να τον κρατήσω χαρούμενο – αλλά αν θέλει να είναι χαρούμενος, είναι αρκετά εύκολο για μένα να τον κρατάω χαρούμενο. Να είναι χαρούμενος όταν παίζει μόνο σε 48 παιχνίδια είναι δύσκολο για κάθε παίκτη.
«Να νιώθει πως είναι σημαντικός, σημαντικός για την ομάδα, αυτό είναι 100% απαραίτητο για κάθε παίκτη στην ομάδα. Το γεγονός είναι πως αυτή τη στιγμή όλοι τους είναι πολύ, πολύ σημαντικοί σε διαφορετικές στιγμές, επομένως δεν είναι δύσκολο να είσαι χαρούμενος στην ομάδα μας.»
Η Palace υποδέχεται αυτή την αγωνιστική της Premier League από την 11η θέση της βαθμολογίας.
‘Δύσκολη’ περιγράφει ο Klopp την αναμέτρηση της Liverpool με τους ‘Αετούς’ στο Selhurst Park, συνεχίζοντας: «Είναι καλή ομάδα. Μια πολύ έμπειρη ομάδα με πολύ έμπειρη άμυνα και υψηλής ποιότητας επίθεση.
«Έκαναν καλές μεταγραφές το καλοκαίρι, προφανώς. Η γνώμη μου είναι πως μπορούν να καταλάβουν θέση που θα τους οδηγήσει στην Ευρώπη. Είναι μια πραγματικά καλή ομάδα. Ως τώρα δεν είχα παίξει αρκετά εναντίον τους, μόνο 1 φορά. Κερδίσαμε εκεί, αλλά είναι ένα δύσκολο μέρος για να παίξεις ποδόσφαιρο: μικρό στάδιο, ατμόσφαιρα, ένα συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού. Επομένως θα έχουμε δουλειά να κάνουμε, αλλά ανυπομονούμε.
«Είναι το επόμενο παιχνίδι για να αποδείξουμε ότι θέλουμε να μείνουμε στη διεκδίκηση. Δε μπορούμε να διαλέξουμε με ποιον θα παίξουμε, και είναι η Crystal Palace τώρα, και όπως είπα είναι δύσκολος και σκληρός αντίπαλος, αλλά αυτός ισχύει για όλες σχεδόν τις ομάδες της Premier League, επομένως δεν είναι μεγάλη έκπληξη για εμάς.»
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.