Klopp: Θα ήθελα πολύ να φέρω 10 παιδιά από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα, έτσι δεν θα χρειαστούμε να κάνουμε νέες μεταγραφές

Ο Jurgen Klopp είναι ενθουσιασμένος για τον αριθμό των νεαρών ταλέντων που προκύπτουν από την Ακαδημία της Λίβερπουλ.

Ο Trent Αlexander-Arnold έγινε ο τελευταίος έφηβος να κάνει το ντεμπούτο το με την πρώτη ομάδα των Red την Τρίτη απέναντι στην Tottenham στο Anfield. Ο ταλαντούχος αμυντικός από δυτικό Derby έκλεισε τα 18 νωρίτερα αυτό το μήνα και είναι στο σύλλογο από την ηλικία των έξι ετών.

Ο μέσος Ovie Ejaria, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στη νίκη επί της Derby στον προηγούμενο γύρο, έπαιξε και εκείνος σε μια πολύ αλλαγμένη ομάδα απέναντι στην Tottenham.

"Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να πούμε για μερικούς από τους νέους παίκτες μας”, δήλωσε ο Klopp.

"Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι για δημόσια (συζήτηση) επειδή είναι ακόμα νέοι και είναι πραγματικά σε ένα καλό δρόμο. Αυτός είναι ο λόγος που εμπλέκονται πλήρως στις προπονήσεις και ό,τι κάνουμε.”

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την κατάσταση. Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο εύκολο για αυτούς να χρησιμοποιούν την κατάσταση της προπόνησης με παίκτες παγκόσμιας κλάσης και να βελτιώνονται κάθε μέρα είναι επειδή δεν έχουνε να σκεφτούνε τίποτα άλλο. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτή την κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο."

Ο Ben Woodburn είναι άλλος ένας πολύ-εκτιμημένος νεαρός του οποίου έχει ωφεληθεί πολύ η ανάπτυξη από το χρόνο που περνάει με την πρώτη ομάδα στο Melwood.

Ο Klopp πιστεύει πως η Λίβερπουλ βλέπει τα οφέλη της αλλαγής προσέγγισης της για τη χρήση των δανεικών. Λιγότεροι νέοι παίκτες έχουν πάει σε άλλους συλλόγους ωσ δανεικοί για αυτή την σεζόν, γιατί ο προπονητής ήθελε να μείνουν στην ομάδα να συνεχίσουν να γίνονται καλύτεροι.

"Είναι καλό. Μιλήσαμε πριν από μερικούς μήνες σχετικά με το πώς πρέπει να αλλάξουμε λίγο την δεύτερη ομάδα”, είπε.

"Πολλοί παίκτες χρειαζόταν να μείνουν εδώ και να παίξουν μαζί σε μια πραγματικά καλή ομάδα - να πάρουν τα αποτελέσματα, να σκοράρουν και να κερδίσουν τα παιχνίδια, συν την ευκαιρία να προπονηθούν μαζί μας σε διαφορετικές στιγμές.”

"Ο άλλος τρόπος ήταν να τους στείλουμε με τη μορφή δανεισμού σε ηλικία 17 ή 18 χρονών. Το κάναμε αυτό με μερικούς παίκτες. Αυτή ήταν μια απόφαση, λόγω του ρόστερ.”

“Για παράδειγμα ο Ryan Kent (ο οποίος είναι δανεικός στην Barnsley) ήταν πολύ κοντά στην πρώτη ομάδα, παρά ήταν καλός για την ομάδα κάτω των 23. Μπορούσαμε να τον δώσουμε δανεικό και μπορούσε να αντεπεξέλθει με αυτό. Αυτή ήταν μια ατομική απόφαση για τον ίδιο και κάποιους άλλους.”

"Για να διατηρήσουμε πολλούς από αυτούς τους παίκτες εδώ και να τους αφήσουμε να παίξουν μαζί, ήταν μια πραγματική απόφαση που κάναμε. Τα πάνε πολύ καλά."

Η ομάδα της Λίβερπουλ U23s πετάει ψηλά στην Premier League Two και ο Klopp ήταν ευχαριστημένος με την νίκη 2-0 επί της πρωτοπόρου Έβερτον στο μίνι ντέρμπι της Κυριακής.

"Είναι καλό να δούμε πώς θα βελτιωθούν”, είπε.

“Ακόμα και οι παίκτες που δεν παίζουν πολύ συχνά, γιατί η ομάδα είναι πολύ ισχυρή, αλλά στη συνέχεια παίζουν όπως έκαναν την Κυριακή εναντίον της Everton. Ολόκληρη η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στη στιγμή.”

Το όνειρο είναι να έχουμε μερικούς από αυτούς με την κόκκινη μπλούζα της Λίβερπουλ

"Είναι καλό για την ανάπτυξή τους και καλό για μας ότι μπορούμε να κάνουμε τις αποφάσεις για το μέλλον τους στη Λίβερπουλ.”

“Αν έχουμε να λάβουμε μια απόφαση πως ένας παίκτης δεν είναι αρκετά καλός για την πρώτη ομάδα τότε θα πρέπει να είναι αρκετά καλός για άλλο σύλλογο της Premier League ή το ελάχιστο της Championship. Αυτό είναι που πρέπει να δημιουργήσουμε, εμείς πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία και αυτό είναι που κάνουμε.”

"Μπορούν να εξακολουθούν να μείνουν λίγο παραπάνω στην κατάστασή τους και να είναι υπομονετικοί, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χρόνο στο περιθώριο χωρίς μεγάλη δημόσια παρατήρηση, χωρίς πολλούς ανθρώπους να ρωτάνε για αυτούς και να παρακολουθούν κάθε βήμα τους. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να βάλουμε μερικούς από αυτούς στην κόκκινη μπλούζα της Λίβερπουλ στο Anfield με την πρώτη ομάδα. Αυτό είναι το όνειρο όλων μας."

Ο Klopp πιστεύει ότι η έλλειψη υπομονής στο σύγχρονο παιχνίδι σημαίνει πως οι ομάδες μπορεί να είναι πάρα πολύ γρήγορες στο να διαγράψουν τις πιθανότητες των ανερχόμενων νέων.

Αλλά ο Γερμανός προπονητής πάντα θα κοιτάει στην ακαδημία της Λίβερπουλ για κάποιον ικανό να ενίσχυση την πρώτη ομάδα πριν κοιτάξει στην μεταγραφική αγορά.

"Φυσικά είναι καλό, αν έχουμε 10 παίκτες από την ακαδημία και να μην κάνουμε καμία μεταγραφή”, πρόσθεσε ο Klopp.

“Θα ήθελα πολύ να είναι μέρος της συνέντευξης τύπου, όταν το λέω αυτό! “Δεν κάνουμε μεταγραφές φέτος”. Τότε θα έλεγαν: “Αλλά χρειαζόμαστε αυτό, αυτό, αυτό και αυτό”. Θα έλεγα: “Αλλά έχουμε ήδη” και κανείς δεν θα με πίστευε.

"Μια φορά τον χρόνο έχω να ακούω όλες τις ερωτήσεις: ‘Είναι πραγματικά σε θέση να παίξει στην πρώτη ομάδα;’ Το κάνει πιο εύκολο, αλλά αυτό είναι μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Είναι ένα είδος συμφωνίας.”

"Αυτά τα αγόρια αρχίζουν την προπόνηση αρκετά νωρίς στη ζωή τους στο Kirkby. Πρέπει να τους δώσουμε την καλύτερη εκπαίδευση που μπορούμε μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να έχουν την σωστή νοοτροπία. Έχουν ήδη ειδίκευση.”

"Το μόνο που κάνουν - εκτός από όταν βρίσκονται στο σχολείο - είναι να επενδύουν στο ποδόσφαιρο. Στο τέλος είναι δική μας ευθύνη ότι μπαίνουν στην ομάδα πολύ περισσότερο από ό,τι τα τελευταία χρόνια.”

“Γιατί ήταν πιο εύκολο πριν από 20 χρόνια; Δεν ξέρω αν ήταν πιο εύκολο. Εν τω μεταξύ, είναι πραγματικά δύσκολο, γιατί κανείς δεν είναι πραγματικά υπομονετικός πια. Στην Αγγλία δεν έχετε τουρνουά για τους κάτω των 23. Ίσως στους κάτω των 18 ετών, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για ένα τουρνουά.”

"Δεν υπάρχει πραγματική πρόκληση ή τουρνουά ή ανταγωνισμός. Είναι ένα είδος φιλικού, αλλά δεν μπορούμε πραγματικά να κρίνουμε τους καλύτερους παίχτες. Στη συνέχεια ξεκινά αμέσως όταν είναι 18. Υπάρχει μια τελική απόφαση: ‘Δεν είναι αρκετά καλοί.΄”

“Ελπίζουμε ότι μπορούμε να τους δώσουμε λίγο περισσότερο, να τους δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο και να τους αφήσουμε στο κλαμπ κάτω από τις φτερούγες μας, και να τους φέρουμε πάνω στη σωστή στιγμή. Αυτό είναι το σχέδιο."

Πηγή: Liverpool Echo

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.