ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Πωλείται τον Γενάρη ο Σακό!


Όπως φαινόταν εδώ και αρκετούς μήνες, ο Μαμαντού Σακό δεν έχει μέλλον στο Άνφιλντ.

Ο Γάλλος διεθνής έχει να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα από τον Απρίλιο λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και πλέον εδώ και πολύ καιρό είναι εκτός πλάνων του Γιούργκεν Κλοπ.

Την Παρασκευή ο Γερμανός έλεγε πως "κανένας παίκτης της πρώτης ομάδας δεν πρόκειται να αποχωρήσει τον Γενάρη", όμως αυτή η δήλωση φαίνεται πως δεν περιελάμβανε και τον Σακό.

Ο 26χρονος έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς από τον Σεπτέμβρη, ωστόσο ουδέποτε συμπεριλήφθηκε στην πρώτη ομάδα από την επιστροφή του κι έπειτα και αγωνίζεται μονάχα με την Κ23.

"Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν είναι στα πλάνα για την πρώτη ομάδα. Η πρώτη ομάδα βρίσκεται εδώ στο Μέλγουντ, όπως όλοι ξέρετε", δηλώνει ο Κλοπ.

Ο Σακό έχει συμβόλαιο έως το 2020 οπότε και θα πρέπει να φύγει με κανονική μεταγραφή από τον σύλλογο, μιας και το ενδεχόμενο δανεισμού του δεν μοιάζει πολύ πιθανό.

Η Λίβερπουλ θα κοιτάξει να συλλέξει όσο μεγαλύτερο ποσό μπορεί, προκειμένου να καλύψει τα προ τριετίας έξοδά της ύψους 18.000.000 λιρών για να τον αποκτήσει από την Παρί. Γουέστ Μπρομ και Στόουκ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Η πτώση του Σακό είναι πραγματικά λυπηρή, καθώς έχει μεταλλαχθεί από τον ευγενικό ήρωα του Κοπ σε ξένο σώμα και όχι αδίκως.

Όλα ξεκίνησαν από τον άκρως αιφνίδιο αποκλεισμό του από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας, που πήρε με προσωπική του ευθύνη.

Στη συνέχεια και κατά την προετοιμασία, κατηγορήθηκε ότι έσπασε αρκετούς εσωτερικούς κανόνες της ομάδας. Αργοπόρησε στην πτήση της ομάδας για Αμερική, αργοπόρησε σε γεύμα της ομάδας και απέτυχε να κάνει την πρέπουσα θεραπεία στον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα, με τον Κλοπ να τον κατηγορεί για έλλειψη σεβασμού.

Στα τέλη του Αυγούστου, ο Κλοπ τον προέτρεψε να βρει ομάδα για να μετακινηθεί εκεί ως δανεικός μιας και δεν θα είχε χώρο στην πρώτη ομάδα. Ο Σακό αγνόησε την συμβουλή του Γερμανού και παρέμεινε με δική του πρωτοβουλία στην ομάδα, πιστεύοντας πως θα μπορούσε να εισχωρήσει τελικά στα πλάνα του Γερμανού κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ως γνωστόν τίποτα τέτοιο δεν συνέβη και σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε έξαλλο τον Κλοπ με ένα ποστ του στα σόσιαλ μίντια, όπου μιλούσε για "τα ψέματα" όσον αφορά την απουσία του από την ομάδα.

Πλέον πρέπει να αποδεχθεί και αυτός ότι ο χρόνος του στην ομάδα τελείωσε και πρέπει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.