Klopp: "Είμαι προετοιμασμένος για όσα θα ακούσω το Γενάρη"

Ο Jurgen Klopp είναι χαρούμενος για τα συνεχόμενα clean sheets, την επιστροφή Origi και προετοιμασμένος για την Bournemouth και το δημοσιογραφικό παραλήρημα του Γενάρη!

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης 

Στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής, ο Jurgen Klopp μίλησε για το πρόγραμμα της ομάδας, τον Divock Origi και (αναγκαστικά) για τς πρώτες του μεταγραφικές σκέψεις ενόψει Γενάρη.

Για το παιχνίδι της Κυριακής με την Bournemouth:

"Μέχρι στιγμής όλα είναι οκ. Φυσικά, δεν με ενδιαφέρει πού βρίσκονται στη βαθμολογία Borunemouth, West Ham και Middlesbrough. Έχω δει πολλά παιχνίδια και η Bournemouth τα πάει πολύ καλά. Η West Ham δυσκολεύεται βαθμολογικά αλλά έχει πολλή ποιότητα, οπότε δεν μας αφορά η θέση τους. Μας αφορά το πόσο καλοί μπορούν να είναι στην καλή τους ημέρα. Και Middlesbrough εκτός. Νομίζω όλοι είχαν προβλήματα εκεί. Δεν το βλέπω σαν ένα εύκολο ταξίδι. Θα είναι όλα δύσκολα παιχνίδια.

Αυτή τη στιγμή, όμως, το θετικό είναι πως δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τη West Ham και τη Middlesbrough, παρά μόνο την Bournemouth. Τα πάνα πολύ καλά, παίζουν ποδόσφαιρο και έχουν πλάνο. Ο Eddie Howe κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχουν φυσικά και αυτοί πίεση να κερδίζουν, αλλά γνωρίζουν τη δυσκολία του πρωταθλήματος. Οπότε είναι αρκετά ήρεμοι και έχουν αυτοπεποίθηση για να προκαλούν προβλήματα σε άλλες ομάδες. Πρέπει να βρούμε λύσεις για αυτά τα προβλήματα και αυτό κάνουμε από την Τρίτη".

Για το σερί τριών clean sheets (Southampton, Sunderland, Leeds), είπε:

"Έχουμε δεχτεί 14 γκολ στο πρωτάθλημα, πέντε από αυτά στα πρώτα δύο ματς. Δεν ανησυχούσα ποτέ για τις εμφανίσεις της άμυνας, τη δύναμη και την ικανότητα μας εκεί. Κατανοώ απόλυτα το ότι πάντα έχετε να πείτε κάτι, και όταν βάζουμε πολλά αλλά δεχόμαστε μερικά, τότε πράγματι έχετε λόγο να μιλήσετε. Αλλά πρέπει να το δούμε λογικά: δεν μπορείς να παίζεις συνέχεια ποδόσφαιρο χωρίς να δέχεσαι γκολ. Είναι μέρος του παιχνιδιού: κάνεις λάθος και η άλλη ομάδα το εκμεταλλεύεται, οπότε δέχεσαι γκολ. Φυσικά, το να δουλεύουμε μαζί για πολύ καιρό βοηθά.

Αλλά ξέρω πως θέλετε να το αποδίδετε σε έναν παίκτη - ''χάρη σε αυτόν δεν φάγαμε γκολ' ή 'χάρη σε αυτόν δεν κάναμε εκείνο'. Θα ήταν καταπληκτικό αν δούλευε έτσι, θα μπορούσαμε δηλαδή να βάζουμε συνέχεια αυτόν τον παίκτη και δεν θα δεχόμασταν ποτέ γκολ. Αλλά είναι ομαδικό το άθλημα".

Για τον Divock Origi:

"Το είπα μετά το ματς με τη Sunderland - το timing είναι πολύ σημαντικό. Στην περίπτωση του δούλεψε πολύ καλά, αφού ήταν ακριβώς μια-δυο βδομάδες από τότε που επέστρεψε σε φόρμα. Ήταν τυχερός, θα έλεγα, έτοιμος για να αρπάξει τη συγκεκριμένη ευκαιρία.

Είναι ακόμα 21 και τους τελευταίους μήνες δεν έχει πάρει και πολύ χρόνο συμμετοχής, οπότε δεν είχε ρυθμό, αλλά δουλεύει συνεχώς, δεν γκρινιάζει - μερικές φορές είναι περισσότερο ή λιγότερο σίγουρος, όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους σε όλες της πτυχές της ζωής".

Τέλος, για τις μεταγραφικές του σκέψεις:

"Το αστείο είναι ότι εσείς και οι συνάδελφοί σας δημιουργείτε ιστορίες που δεν είναι ιστορίες (σ.σ αληθινές), και ύστερα με ρωτάτε για μια ιστορία που δεν είναι ιστορία! Τι να πω γι' αυτό; Δεν υπάρχει καμιά απολύτως σκέψη να πωληθεί παίκτης της πρώτης ομάδας. Δεν νομίζω πως θα είχε νόημα κάτι τέτοιο. Αλλά είμαι προετοιμασμένος για όσα θα ακούσω το Γενάρη. Θα έχει πλάκα!

Όταν ρωτήθηκε για το αν οι Woodburn, Alexander-Arnold και Ejaria είναι ικανοί να τον αποτρέψουν από το να φέρει άλλους στις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, δήλωσε:

"Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα, γιατί δεν τους ξεχνάμε. Είναι τόσο απλό, είναι μέσα στα πλάνα μας, και όχι μόνο αυτοί.

Δεν ξέρω πότε ακριβώς παύεις να θεωρείσαι νεαρός παίκτης, αλλά κατά τη γνώμη μου, στα 22, 23, είσαι ακόμα νέος - έχεις 12-13 χρόνια καριέρας μπροστά σου. Έχουμε πολλά τέτοια παιδιά στην ομάδα. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε να προωθηθούν, ώστε να είναι έτοιμη τη στιγμή που θα τους χρησιμοποιήσουμε. Θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά υπό τις κατάλληλες συνθήκες και την κατάλληλη ομάδα, όλα θα τελειώσουν καλά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις προοπτικές των παιδιών αυτών. Με λίγη τύχη, πολλή δουλειά και εκπαίδευση, θα πάρεις έναν πολύ καλό παίκτη, και πάνω σε αυτά δουλεύουμε".
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.