Επιστροφή στην... κανονικότητα

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
16η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ έβγαλε διάθεση στο Riverside Stadium και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με 3-0 της Μίντλεσμπρο, και πέρασε στη δεύτερη θέση μαζί με την Άρσεναλ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Έβερτον (Δευτέρα 19/12, 22:00 - Cosmote Sport 1 HD) στο Γκούτισον Παρκ για την 17η αγωνιστική της Premier League.

Η Άρσεναλ, το προηγούμενο βράδυ, είχε στραβοπατήσει στην έδρα της Έβερτον. Ήξερε ότι με νίκη της, όχι μόνο θα... ρέφαρε τις δύο προηγούμενες γκέλες της, αλλά και ότι θα έπιανε τους "κανονιέρηδες" στη δεύτερη θέση. Έτσι κι έγινε, λοιπόν.


Θες οι σκέψεις, θες το πείσμα, θες ο ποδοσφαιρικός εγωισμός; Όλα αυτά λειτούργησαν ευεργετικά για τη Λίβερπουλ, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να... ξεσπάσει στη Μίντλεσμπρο, νικώντας την με 3-0 στο Riverside Stadium, με τον Λαλάνα να πετυχαίνει δύο γκολ και να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι, μακράν του δεύτερου, ο πιο βελτιωμένος παίκτης της ομάδας.

Έτσι, οι κόκκινοι βρίσκονται πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Άρσεναλ στους 34 βαθμούς, με τη Λίβερπουλ όμως, να έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Στους 40 βαθμούς η Τσέλσι, στους 33 η Σίτι.

Παρόλο που ο Κλοπ σκεφτόταν να διατηρήσει τον Κάριους στη βασική εντεκάδα, τα σχέδιά του άλλαξαν, και τη θέση του πήρε ο Μινιολέ, ο οποίος όχι μόνο πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις, αλλά κράτησε και ανέπαφη την εστία του. Την ίδια στιγμή, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα!

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο Riverside Stadium, πιέζοντας και κλείνοντας τους γηπεδούχους στα καρέ τους, οι οποίοι όμως ήταν καλά προετοιμασμένοι και κατάφερναν να μπλοκάρουν τους διαδρόμους ώστε να μην επέτρεπαν στη Λίβερπουλ να ελέγξει τον ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι αντιστέκονταν σθεναρά αλλά λίγο πριν το ημίωρο... ενέδωσαν. Ο Κλάιν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λαλάνα, που ήρθε από πίσω, με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 29'!


Η Μίντλεσμπρο αντέδρασε λίγο αργότερα, όταν στο 31' ο Φίσερ σούταρε από πλάγια θέση, με τον Μινιολέ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ, προκαλώντας, έτσι, το θερμό χειροκρότημα τόσο του Κλοπ όσο και του κόσμου, ενώ η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με δύο γκολ στο... σακούλι αλλά το πλασέ του Μανέ κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαλντές, και στη συνέχεια της φάσης, ο Οριζί σούταρε ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Κλοπ δεν ήθελε επουδενί να... κάτσει στο 0-1 και να αγχωθεί (ξανά). Έτσι, από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της επανάληψης, η Λίβερπουλ ασκούσε ασφυκτική πίεση στην άμυνα της Μίντλεσμπρο ώστε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.


Ο Μανέ προσπάθησε δις αλλά τον σταμάτησαν οι Βαλντές (48') και Τσέιμπερς (49'). Οι κόκκινοι όμως, βρήκαν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Μετά από πανέμορφη ομαδική ενέργεια των παικτών της Λίβερπουλ (μετρώντας 8 πάσες), η μπάλα κατέληξε στον Λαλάνα, αυτός με τη σειρά του βρήκε τον Οριζί κι ο τελευταίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-2 στο 60'! Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του Βέλγου σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στη φετινή περίοδο! Άκρως εντυπωσιακό (αλλά και ενθαρρυντικό) το στατιστικό. Σημειωτέο πως ο Οριζί συμπλήρωσε τις 50 συμμετοχές με τη φανέλα της Λίβερπουλ!


Τα πόδια των παικτών της Λίβερπουλ, είχαν πλέον λυθεί. Έπαιζαν πιο απελευθερωμένοι, πιο ήρεμοι, πιο ήσυχοι. Είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πλησιάσουν στην περιοχή του Μινιολέ, και χτύπησαν και για τρίτη φορά λίγο αργότερα. Αυτή τη φορά, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Οριζί ήταν εκείνος που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, κι ο Λαλάνα από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 68', πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη βραδιά και έκτο του συνολικά.

Σχόλιο


Η επιλογή του Κλοπ να αντικαταστήσει τον Κάριους με τον Μινιολέ, αποδείχτηκε πέρα για πέρα θετική, καθώς ο Βέλγος βοήθησε τα μέγιστα ώστε η Λίβερπουλ να φύγει νικήτρια από το Riverside, σπάζοντας, έτσι, μια κατάρα 14 ετών, την ώρα που οι εντυπωσιακοί Οριζί (αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο τέλος) και Λαλάνα, συνεχίζουν... το βιολί τους.

Οι συνθέσεις

Μίντλεσμπρο: Βίκτορ Βαλντές, Μπαραγάν, Τσέιμπερς, Γκίμπσον, Φάμπιο, Κλάιτον (Λεντμπίτερ 56'), Φόρσο, Ντε Ρουν, Τραορέ, Φίσερ (Ντάουνινγκ 56'), Νεγρέδο (Ρόουντς 77')
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (Εγιάρια 87'), Λαλάνα (Λούκας 82'), Μανέ, Φιρμίνο, Οριζί (Αλεξάντερ-Άρνολντ 90+1')


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ovie Ejaria (@o.ejaria) στις
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Roberto Firmino (@roberto_firmino) στις
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Adam Lallana (@officiallallana) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.