Klopp: '' Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα''

Ο Jürgen Klopp δήλωσε ικανοποιημένος για την εμφάνιση της ομάδας αλλά και κατ'επέκταση και για το αποτέλεσμα, καθώς οι Reds επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά την εμφατική νίκη με 0-3 απέναντι στη Middlesbrough.















Η κεφαλιά του Adam Lallana άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο στο Riverside Stadium, καθώς οι Κόκκινοι ήθελαν να ανακάμψουν από τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα με τις Bournemouth και West Ham στα τελευταία δύο παιχνίδια.

Και σιγούρεψαν τους 3 βαθμούς στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Divock Origi( 5 γκολ σε 5 εμφανίσεις), αλλά και το δεύτερο στη βραδιά από τον Adam Lallana.

Και ο Klopp μετά το ματς δήλωσε...

Για την αντίδρασή του σχετικά με την εμφάνιση της Liverpool που συνδυάστηκε με νίκη...

[Είμαι] ενθουσιασμένος; Ναι, με το αποτέλεσμα σίγουρα - και οι επιδόσεις ήταν, φυσικά, πολύ καλές. Το ωραίο είναι όταν έχεις ακόμα κάτι για να βελτιώσεις σε ένα καλό παιχνίδι - και είχαμε πράγματα να κάνουμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσατε να δείτε πραγματικά πώς τα αγόρια πήραν τις πληροφορίες και το έκαναν. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ήδη καλό, αλλά είχαμε αυτή τη στιγμή, όταν ήταν λίγο πολύ έντονη για μας να έχουμε πάντα την κατοχή, να έχουμε την μπάλα όλη την ώρα - ένας παίκτης χρειαζόταν ένα διάλειμμα, κάποιος ήθελε ένα διάλειμμα, κάποιος μπορεί να μην ήταν συγκεντρωμένος, ακόμα πασάραμε σε λάθος χώρους, οπότε τότε ήταν που η Middlesbrough είχε τις στιγμές της, ειδικά με τον Traore όταν έπρεπε να υπερασπιστούμε με τρεις, τέσσερις και πέντε παίκτες. Ήταν έντονο - πιο έντονο από ότι θα έπρεπε να είναι - αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τα κάναμε όλα πολύ καλύτερα. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει πιο συχνά τις φάσεις. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει πιο συχνά. 3-0 είναι το αποτέλεσμα, άξιζε το αποτέλεσμα αυτό θα έλεγα, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει πιο συχνά τις φάσεις. Ήταν μια πραγματικά καλή απόδοση. Είμαι χαρούμενος.

Για τον αν ο Lallana είναι ο καλύτερος Άγγλος παίκτης με βάση τη φόρμα που βρίσκεται...

Κατά τη γνώμη μου, έχουμε τους καλύτερους Άγγλους παίκτες - όλοι τους. Είμαι μια χαρά μαζί τους, αλλά δεν είμαι αρκετό καιρό εδώ και δεν είδα πάρα πολύ για τις άλλες ομάδες. Δεν είναι πάρα πολύ απλό στην Αγγλία για να παρακολουθείς ποδόσφαιρο - ήταν πιο εύκολο στη Γερμανία για να παρακολουθήσεις αγγλικό ποδόσφαιρο από ότι εδώ. Αλλά όλα καλά, είμαστε ευτυχείς όταν ο Adam είναι σε φόρμα και μπορεί να αποδίδει όπως σήμερα(σ.σ. χθες).

Για την απόφασή του να ξεκινήσει τον Mignolet αντί του Karius...

Η κατάσταση στη Liverpool είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Θέλουμε πραγματικά να βελτιώσουμε τον σύλλογο. Ξέρουμε ότι πρέπει να είναι επιτυχής, το συντομότερο δυνατόν, αλλά από την άλλη πλευρά, όλοι αισθάνονται άνετα με τον καθένα - συμπεριλαμβανομένων και των τερματοφυλάκων. Ξέρω πόσο δυνατός είναι Loris Karius, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να το δείξει τα τελευταία ένα, δύο, τρία παιχνίδια - δεν είμαι σίγουρος, και δεν είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η δημόσια πίεση, αλλά ενδιαφέρομαι για το αγόρι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον πιέσω μέσα από αυτή την κατάσταση. Στο τέλος, τα πάντα είναι ένα μικρό λάθος - το οποίο μπορεί να συμβεί σε κάθε τερματοφύλακα στον κόσμο. Έτσι, μετά από ένα μικρό λάθος, θα έπρεπε να πω "ΟΚ, αυτό είναι όλο, η τελική απόφαση - δεν θέλω να τον βλέπω πια»; Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος, ειδικά όταν έχουμε έναν τερματοφύλακα, όπως ο Simon Mignolet στην προπόνηση, στον πάγκο, στον χαρακτήρα ...ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ένας πολύ, πολύ καλός τερματοφύλακας. Έπαιξε πολύ καλά στην αρχή της σεζόν, έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέσω τον Loris, γι 'αυτό κάναμε αυτή την αλλαγή αρκετά νωρίς και αυτό είναι όλο, τίποτα άλλο. Είμαστε καλά.

Για την αντίδραση του Karius μετά από αυτήν την απόφαση...

Δεν είναι ότι ήθελε αμέσως μια αγκαλιά! Είναι μια φυσιολογική απόφαση και στο ποδόσφαιρο έτσι έχουν τα πράγματα. Όταν είσαι στο σωστό σύλλογο και δεν είσαι στην καλύτερη στιγμή, θα κάνεις στην άκρη για μια στιγμή, θα προπονηθείς σκληρά, να βελτιωθείς, να επιστρέψεις στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και στη συνέχεια θα δούμε τι θα συμβεί. Είναι απολύτως όλα ΟΚ, αλλά φυσικά για έναν παίκτη στην πρώτη στιγμή δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής του.















Για τη μεγαλύτερη απειλή της Boro, τον Adama Traore...


Ήταν, δεν ήταν; Είναι αρκετά γρήγορος, πραγματικά! Αυτό είναι δύσκολο και άλλαξε όλο το παιχνίδι. Κλείσαμε τους χώρους πολύ καλά, κάναμε τις πάσες στον χώρο του δύσκολες όσο ήταν δυνατόν, αυτό ήταν το σχέδιο. Αλλά στο τέλος, όταν η μπάλα είναι εκεί δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Millie μόνο. Δυστυχώς, είχαμε τρεις ή τέσσερις εναντίον ενός και στο τέλος ήταν ένα φάουλ - που δεν είχε πάρα πολύ νόημα. Αλλά προφανώς η ποιότητα του είναι τόσο υψηλή που χρειάζεσαι τέσσερις παίκτες να τον βγάλουν έξω από το παιχνίδι. Δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες που η Middlesbrough θα μπορούσε να δημιουργήσει και αυτό είναι ένα μεγάλο, μεγάλο κομπλιμέντο για την ομάδα μου. Σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, με ένα μεγάλο αριθμό κατοχής που είχαμε σήμερα(σ.σ. χθες), υπάρχει πάντα η αντεπίθεση με έναν παίκτη όπως ο Traore και είναι σχεδόν αδύνατο πάντα να τον σταματάς, αλλά σήμερα(σ.σ. χθες) αυτό λειτούργησε αρκετά καλά και έτσι είμαι χαρούμενος.

Για τις συνεργασίες στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ...

Δεν ήταν η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που το είχαμε αυτό - είχαμε σχεδόν την ίδια κατάσταση στο τελευταίο παιχνίδι, δυστυχώς δεν είχαμε σκοράρει. Μιλήσαμε στη συνέχεια για την κατάσταση όπου δεν είχαμε καμία προστασία, αυτό είναι αλήθεια, αλλά σήμερα(σ.σ. χθες) είχαμε αυτή την κατάσταση με ένα καλό σχηματισμό πίσω και καλή αμυντική λειτουργία. Ο ρυθμός, η ισορροπία και σήμερα(σ.σ. χθες), ήταν πολύ καλύτερη. Οι παίκτες μου είναι ικανοί να κάνουν τα πράγματα όπως αυτό, νομίζω ότι όλοι όσοι μας είδατε αρκετές φορές το γνωρίζετε αυτό. Είναι πραγματικά, πραγματικά καλό. Το τρίτο γκολ, οι πάσες, η κίνηση του Sadio, το τρέξιμο του Divock, η τοποθέτηση του Adam - ήταν τέλειο. Φαίνεται, τελικά, απλό - αλλά δεν είναι. Θα πρέπει να είσαι εκεί και θα πρέπει να βρεις την κατεύθυνση, ήταν ένα καλό παιχνίδι απόψε(σ.σ. χθες). Δεν περίμενα κάτι τέτοιο, αλλά η αντίδραση ήταν φανταστική.

Για την αλλαγή του Origi στο τέλος...

Δε νομίζω ότι είναι τραυματίας, όχι. Λίγο χτύπημα και λίγος πόνος. Θέλαμε να αλλάξουμε τον Sadio αλλά μετά ο Divock βρέθηκε στο έδαφος.

Για το αν έδωσε χρονικό όριο στον Karius για την επιστροφή του...

Όχι, αυτό δεν είναι το πώς λειτουργεί το ποδόσφαιρο. Δεν του είπα. Τώρα είναι η ευκαιρία του Simon. Είμαι πραγματικά χαρούμενος με την κατάσταση στους τερματοφύλακες μας. Έχουμε αυτούς τους δύο πραγματικά, πραγματικά καλούς τερματοφύλακες - έναν πολύ έμπειρο, στο πρόσωπο του Alex Manninger, ο οποίος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος - τρεις φανταστικούς και πραγματικά νέους τερματοφύλακες. Η κατάσταση του τερματοφύλακα στη Liverpool είναι πραγματικά καλή, οπότε είναι ο λόγος που είπα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πιέσουμε καταστάσεις, θέλουμε να αναπτύξουμε τους παίκτες. Είμαστε μια χαρά με τα αγόρια μας. Ο Loris είναι ακόμη πολύ νέος, είναι ένα μεγάλο, μεγάλο ταλέντο και όλα θα πάνε καλά στο τέλος, αλλά δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι πίσω.

Για το επερχόμενο δύσκολο πρόγραμμα λόγω των συνεχόμενων αγώνων...

Το καλό είναι ότι δεν είμαστε η μοναδική ομάδα! Εμείς το γνωρίζαμε πριν, δεν είναι τόσο ωραίο. Δεν είμαι σίγουρος τι σκέφτεστε για αυτό, αλλά [δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες απέναντι σε Manchester City και Sunderland] δεν είναι η καλύτερη ιδέα στον κόσμο, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι αρκετά OK. Για να παίξεις στις 19 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια στις 27, αυτό είναι ένα μεγάλο κενό. Από τώρα και μέχρι το παιχνίδι με την Everton είναι φυσιολογικό και, στη συνέχεια, υπάρχει ένα μεγάλο κενό, αυτό είναι OK. Το κενό αργότερα είναι μία αστεία ιδέα, αλλά πρέπει να είμαστε εκεί και θα είμαστε εκεί. Για να είμαστε πραγματικά επιτυχείς χρειαζόμαστε λίγη τύχη με τους τραυματισμούς και μέχρι τώρα δεν είμαστε οι πιο τυχεροί στο πρωτάθλημα. Δεν είναι πολλοί, αλλά είναι αρκετοί, αλλά έχουμε ακόμα μια καλή ομάδα, γι'αυτό θα είμαστε εντάξει όμως.



Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης

Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.