Ο "αντιπαθητικός γείτονας".

Premier League, 17η αγωνιστική: Everton FC vs Liverpool FC.


  Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι μέρες είναι γιορτινές, οι δρόμοι στολισμένοι και το Merseyside χωρίζεται για άλλη μία μέρα στα δύο. 
  Δεν συνηθίζω τους προλόγους στα Pre game, αλλά σήμερα επιτρέψτε μου να κάνω μία εξαίρεση. Γιατί σήμερα; Μα φυσικά επειδή σήμερα είναι το αγαπημένο μου ντέρμπι. 
Για πολλούς, ίσως το μεγαλύτερο ντέρμπι της σεζόν, είναι αυτό με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά οι πιο "ρομαντικοί" βρίσκουν μια διαφορετική "μαγεία" στην αναμέτρηση με την συμπολίτισσα.
Από το Άνφλιντ ως το Γκούντισον Παρκ, ένα τσιγάρο δρόμος.

  Κάποτε, ο Μπιλ Σάνκλι είχε πει: Στο Λίβερπουλ υπάρχουν δύο μεγάλες ομάδες, Η Λίβερπουλ και τα τσικό της Λίβερπουλ. Και ποιος να του πει πως έχει άδικο; Η κόντρα είναι μεγάλη. Οικογένειες χωρίζονται στα δύο, φίλοι γίνονται εχθροί και η αντιπαλότητα φτάνει στα ύψη. Πάθος, δύναμη, κόντρες, μονομαχίες και κοκορομαχίες δίχως τέλος.  Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστό αυτό το ντέρμπι, είναι πως όλα αρχίζουν και τελειώνουν εντός των τεσσάρων γραμμών. Μετά, τα αδέρφια αγκαλιάζονται, οι φίλοι πάνε για μπύρα και ο πυρετός πέφτει μέχρι το επόμενο ματς. και το κυριότερο, όταν τα πράγματα σοβαρεύουν, οι δύο ομάδες δείχνουν σεβασμό και αλληλεγγύη η μία στην άλλη, σαν καλοί γείτονες.
  

Δύο ομάδες, μία πόλη. Μια φωτογραφία που έχει γίνει σύμβολο της αλληλοστήριξης των δύο ομάδων.
   Πρόλογος τέλος. Στα του αγώνα τώρα.
 Η Λίβερπουλ που έχει χάσει μόλις ένα από τα τελευταία 14 ματς στην Πρέμιερ, ταξιδεύει στο Γκούντισον Παρκ για να κάνει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη και να δείξει πως ξεπέρασε ήδη την αγωνιστική ¨κοιλιά¨που είχε κάνει. Με νίκη, περνάει δεύτερη, παραμένοντας 7 βαθμούς πίσω από την Τσέλσι, αλλά προσπερνάει την Άρσεναλ η οποία ηττήθηκε με 2-1 στο ντέρμπι με την Σίτι.
  Από την άλλη, τα ζαχαρωτά, ξεπέρασαν άμεσα την ήττα απο την Γουότφορντ κερδίζοντας την Άρσεναλ με 2-1 και περιμένουν υους ¨Κόκκινους¨έτοιμοι να διεκδικήσουν την νίκη που θα τους ανεβάσει την 7η θέση.

  Στα νέα του αγώνα.
 Ο αρχηγός της Έβερτον, Φιλ Γιαγκιέλκα, θα απουσιάσει απο την αναμέτρηση καθώς αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Άρσεναλ. Πιθανή η επιστροφή του Γκάρεθ Μπάρι που ξεκουράστηκε στο ματς με τους ¨Κανονιέρηδες¨.

 Για την Λίβερπουλ, όπως ανακοίνωσε ο Γιούργκεν Κλοππ, ο Σίμον Μινιολέ θα διατηρήσει την θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Επίσης, ο Γερμανός πιθανότατα θα έχει στην διάθεση του τους Τζαν, Μάτιπ και Στάριτζ που επανέρχονται από τους τραυματισμούς τους.

Πιθανές ενδεκάδες:


Για όλα τα τελευταία νέα, κάλυψη του αγώνα, φάσεις, γκόλ, φωτογραφίες και βίντεο καθώς και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, μείνετε συντονισμένοι στην Σελίδα μας στο Facebook!




  

Share on Google Plus

About Δημήτριος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.