Everton 0 - 1 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Ο Lovren και ο Klavan σας εύχονται ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ! + Bonus



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

To Liverpool είναι κόκκινο! Nίκη στο 95' για τη Liverpool, με τον Sadio Mane να δίνει το πολυπόθητο διπλό στην ομάδα μας και... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ EVERTON!

Βαθμολογίες:



Simon Mignolet: Άλλος άνθρωπος δείχνει ο Mignolet μετά την επιστροφή του. Σταθερός, τόσο στις εξόδους όσο και με την μπάλα στα πόδια, εμπνέει σιγουριά κάτω από τα γκολποστ. Ακόμα και τον λίμπερο έκανε σήμερα. Δε χρειάστηκε να επέμβει σημαντικά σε κάποια φάση ωστόσο, αλλά.. δεύτερο συνεχόμενο clean sheet!

Βαθμολογία: 7/10

Nathaniel Clyne: Τα γνωστά μετά από διάλειμμα μιας αγωνιστικής. Πολύ καλός αμυντικά, λίγα πράγματα επιθετικά. Πήρε μέρος στην πιο σημαντική επιθετική στιγμή της ομάδας μας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η σέντρα που έβγαλε ήταν λίγο πίσω από το βηματισμό του Origi.

Βαθμολογία: 7/10

James Milner: Χρήσιμη η εμπειρία του 30χρονου Άγγλου, καθώς ήταν το αφεντικό στην αριστερή πλευρά της Liverpool. Αν και το γεγονός πως ο Firmino είχε εντολές να αγωνιστεί σε έναν πιο κεντρικό ρόλο τον άφηναν εκτεθειμένο σε αρκετές περιπτώσεις παλεύοντας με 2 παίχτες, τα πήγε περίφημα. Και αυτός δεν έδειξε πολλά πράγματα επιθετικά, και όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν το γεγονός πως είναι δεξιοπόδαρος δε βοηθάει ιδιαίτερα. Εξαιρετική μπαλιά στον Firmino στο δεύτερο ημίχρονο, με την οποία έβγαλε τον τελευταίο φάτσα στο τέρμα.

Βαθμολογία: 7/10



Dejan Lovren: 'Εκοψε και έραψε στην άμυνα ο Lovren, που σε συνεργασία με τον παρτενέρ του, Klavan, εξαφάνησαν τον Lukaku. Πάρα μα πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Ήρεμος με την μπάλα στα πόδια, ψύχραιμος, δε λύγισε ούτε μία φορά στην πίεση των γηπεδούχων. Πήρε μέτρα, κουβάλησε την μπάλα και βοήθησε και στην ανάπτυξη της ομάδας. Ίσως το καλύτερό του φετινό παιχνίδι. Δέχτηκε κίτρινη, θα μπορούσε να δεχτεί και δεύτερη κίτρινη, αλλά εδώ δε δόθηκε κόκκινη στο δολοφονικό τάκλιν του Barkley, στον Lovren θα δινόταν;

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)

Ragnar Klavan: Αμφισβητήθηκε και αυτός κατά τον ερχομό του το καλοκαίρι, άγνωστος καθώς ήταν, μιας και οι περισσότεροι φίλαθλοι ήθελαν ονόματα. Ωστόσο, τις περισσότερες από τις φορές που έχει κληθεί να αναπληρώσει κάποιο κενό, τα έχει πάει περίφημα. 100% επιτυχία στα τάκλιν λοιπόν για τον Κlavan, που όπως είπαμε και από πάνω εξαφάνησε τον Lukaku μαζί με τον Lovren. Εύγε, Ragnar!

Βαθμολογία: 8.5/10



Jordan Henderson: Από τους κύριους υπαίτιους για την κακή επιθετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε στροφές στο δεύτερο -όταν και η πίεση της Everton υποχώρησε λόγω κούρασης- και μπόρεσε και καθόρισε το ρυθμό του αγώνα. Τυχερός που απέφυγε τα χειρότερα μετά από το δολοφονικό τάκλιν του Barkley, το οποίο αν γινόταν μετά από ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου, μπορούσε να είχε αποφέρει ακόμα και σπάσιμο.

Βαθμολογία: 6/10



Adam Lallana: Δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις τρομερές του εμφανίσεις, και για να είμαστε ειλικρινείς ένα τόσο σκληρό παιχνίδι δεν του ταίριαζε. Όχι ότι δεν έπαιξε καλά, απλά τον έχουμε συνηθίσει σε υψηλότερες πτήσεις. Ήταν εκεί για να δημιουργήσει χώρους για τον Firmino, ήταν εκεί για να βγάλει την κάθετη πάσα στον Origi, ήταν εκεί για να επιφέρει την ηρεμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Aντικαταστάθηκε καθώς ο Klopp είδε ότι το παιχνίδι δεν του έβγαινε, και με 3 ματς σε διάστημα 10 ημερών, τα 15 λεπτά παιχνιδιού που γλύτωσε μπορεί να αποβούν καθοριστικά. 

Βαθμολογία: 6/10

Georginio Wijnaldum: Ίσως το σημερινό δεύτερο ημίχρονο, να είναι το πιο πλήρες 45λεπτό του με τη φανέλα της Liverpool. Πολύ σωστές μεταβιβάσεις, άνοιξε χώρους και ήταν ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια. Και αυτός όμως, όπως και οι Henderson και Lallana, πληρώνει το κακό πρώτο μέρος.

Βαθμολογία: 6.5/10

Roberto Firmino: Από τις μέρες που δεν έβγαινε τίποτα για τον Bobby. Αγωνίστηκε σε έναν πιο κεντρικό ρόλο, και συχνά άλλαζε θέση με τον Origi, κάτι το οποίο τον έβαλε περισσότερο στο παιχνίδι από τα προηγούμενα ματς. Απλά όμως, δεν ήταν η μέρα του, προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, είχε την ευκαιρία του αγώνα όταν σε τετ-α-τετ με τον Stekelenburg δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Robles στη συνέχεια έβγαλε δύσκολα ένα πολύ ωραίο σουτ του μετά από κόρνερ, ενώ τέλος, στο 98΄, ο Coleman έδιωξε λίγα μόλις εκατοστά πριν τη γραμμή το πλασέ του.

Βαθμολογία: 5.5/10



Sadio Mane: Mane, mane, mane, τι μας κάνεις βραδυάτικα ρε Mane? Άφαντος σε όλο το παιχνίδι, και ορισμένες φορές μάλιστα εκνευριστικός, πετάγεται από το πουθενά, προλαβαίνει τους 2 αμυντικούς στο rebound από το σουτ του Sturridge και μας τρελαίνει όλους! Παραλίγο να γράψει και μια ασσίστ το κοντέρ, αλλά ο Firmino απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Έφτασε τα 8 γκολ ο Σενεγαλέζος, πρώτος σκόρερ της ομάδας μας στο πρωτάθλημα!

Βαθμολογία: 6.5/10



Divock Origi: Μέτριο ματς από το νεαρό Βέλγο, που αν και πήρε προσπάθειες, τις περισσότερες φορές ήταν εκτός της περιοχής δράσης του. Είχε την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας μας στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά από γύρισμα του Clyne απέτυχε να στείλει την μπάλα προς την εστία του Stekelenburg. Δεν μπόρεσε να κάνει το 6/6, ωστόσο έχει όλο το μέλλον μπροστά του!

Βαθμολογία: 6/10

Daniel Sturridge (Στη θέση του Divock Origi στο 82'): Μια ενέργεια και μόνο περιμένεις από τέτοιους παίχτες σε αυτά τα κλειστά ματς, και ο Sturridge μας την έδωσε. Πήρε την μπάλα από πλάγια θέση, συνέκλινε προς το τέρμα, τεχνικό -αδύναμο μεν, δύσκολο στον υπολογισμό της πορείας της μπάλα δε- σουτ, δοκάρι, επαναφορά Mane, δίχτυα. Τόσο απλά. 

Βαθμολογία: 7/10

Emre Can (Στη θέση του Adam Lallana στο 82'): Έφερε μια σύγχυση στο κέντρο με την είσοδό του, και πρόλαβε να κάνει σε 15 λεπτά το highlight του αγώνα, με κάκιστη παράλληλη, ψηλή μπαλιά.

Βαθμολογία: 6/10

Lucas Leiva (Στη θέση του Sadio Mane στο 96'): Ακόμα μια συμμετοχή για τον έμπειρο Βραζιλιάνο.



Jurgen Klopp: Στο πρώτο του εκτός έδρας Merseyside derby, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Η Everton παρόλο που πίεσε στο πρώτο μέρος, φάνηκε κουρασμένη στο δεύτερο και η Liverpool πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το γκολ φαινόταν θέμα χρόνου, και ήρθε με μεγάλη βοήθεια από τον πάγκο, με τον Daniel Sturridge να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι μετά από προσωπική ενέργεια. Ο Jurgen Klopp παρέταξε την ίδια εντεκάδα με αυτή του αγώνα κόντρα στη Middlesbrough, ωστόσο η διαφορά σήμερα ήταν πως είχε τον Emre Can και τον Daniel Sturridge διαθέσιμους. Βλέποντας τον Firmino να μένει εκτός παιχνιδιού στα αριστερά, φαίνεται πως του έδωσε οδηγίες να παίζει περισσότερο στο κέντρο, πράγμα που έκανε τον βραζιλιάνο ξανά επικίνδυνο μετά από πολλά μας στην περιφέρεια των πραγμάτων. Το ότι δεν ήταν στη μέρα του, ήταν απλά ατυχές.

Βαθμολογία: 8/10

Referee Mike Dean: Ref! Ref! Ref! Πώς δεν είναι αυτό κόκκινη, ref? Πρέπει να σπάσει το πόδι για να τη δώσεις, ref?



Bαθμολογία: 2/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.