Klopp: ''Είναι ωραίο το συναίσθημα όταν κερδίζεις στο Anfield''

Ο Jürgen Klopp παραίνεσε όλο τον κόσμο για ηρεμία μετά το γκολ του νεαρού στο EFL Cup απέναντι στη Leeds United στο Anfield.















Ο winger της Ακαδημίας ακολούθησε το ντεμπούτο του στην Premier League το Σαββατοκύριακο, με περισσότερα λεπτά στο κύπελλο, σκοράροντας το δεύτερο γκολ, 4 λεπτά μετά το γκολ του Divock Origi.

Το γκολ του μπροστά στο Kop έγραψε ιστορία, με τον Ben να γίνεται ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στην πρώτη ομάδα - σε ηλικία 17 ετών και μόλις 45 ημερών.

Δείτε τι είχε να πει ο Jürgen Klopp...

Για τη συνεισφορά του Ben Woodburn...

Γνωρίζουμε για το τι είναι ικανός ο Ben και αυτό που είναι ήδη σε θέση να κάνει. Η πρώτη μου δουλειά είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, έτσι ώστε να μπορούν να είναι οι καλύτεροι. Στην περίπτωση αυτή, ο Ben Woodburn. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε, ειδικά για να κρατήσουμε το κοινό μακριά όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι ένα αρκετά δύσκολο πράγμα. Αλλά από την άλλη πλευρά, τον έχουμε φέρει μόνο γιατί θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι όταν είναι στο γήπεδο αυτός είναι απολύτως επιτρεπτό να σκοράρει, να προετοιμάσει τις καταστάσεις, να κάνει σέντρες - όπως και ο Trent έκανε, για παράδειγμα. Έτσι, όλα είναι καλά. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτόν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είμαι λίγο φοβισμένος για σας [τα ΜΜΕ]. Γι 'αυτό είμαι τόσο ήσυχος σχετικά με αυτό. Σκεφτείτε και να κάνετε ότι θέλετε, αλλά μη γράψετε τίποτα - μόνο 'Σκόρερ, ο Ben Woodburn. »Τέλος. Αρκετά μεγάλη πρόκληση!

Για το τι είπε στον 17χρονο...

Δεν νομίζω ότι είναι λογικό που λέω τα προφανή πράγματα. Έτσι, πρώτα απ 'όλα, είπα «Μπράβο, αλλά δεν ήταν πάρα πολύ δύσκολο! Θα είχα σκοράρει κι εγώ αν θα ήμουν σε αυτήν κατάσταση!»Αυτή είναι ίσως η αλήθεια. Όλα καλά. Τίποτα που λέμε εδώ δεν είναι αρκετά σημαντικό που θα βοηθήσει Ben Woodburn ή τον εαυτό μου. Είναι όλα καλά. Ξέρουμε πώς να χειριστούμε την κατάσταση και ξέρω ότι μπορώ να σας πω ότι θέλω, [αλλά] αν σκοράρει γκολ, τότε είναι πολύ δύσκολο να μείνετε ψύχραιμοι από την πλευρά σας. Κανένα πρόβλημα. Απόψε ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να τον έχουμε στον πάγκο και θα μπορούσαμε να τον φέρουμε στο παιχνίδι, λόγω της κατάστασής μας στην επίθεση. [Ήταν] ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας σήμερα και σκόραρε ένα γκολ, το οποίο το καθιστά πιο ευχάριστο.














Για τον Trent Alexander-Arnold και τα άλλα παιδιά που μπήκαν σε αυτό το παιχνίδι...

Πλέον δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για τον Ovie [Ejaria]; Επειδή αυτός είναι 19, εν τω μεταξύ! Όλα τα νεαρά αγόρια τα πήγαν πολύ καλά - 17, 18, 19, ήταν πολύ καλοί σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι ένα προημιτελικός. Όπως είπα πολλές φορές, δεν κάνουμε line-ups, επειδή δεν σεβόμαστε το τουρνουά, κάνουμε αυτά τα line-ups για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Χρειαζόμαστε φρέσκα πόδια, δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Προφανώς χρειαζόμασταν τα φρέσκα πόδια σήμερα γι 'αυτό ήταν ένα μείγμα της νεολαίας, ένα μείγμα εμπειρίας και φρέσκα πόδια. Δούλεψε καλά. Δεν ήταν πάρα πολύ όμορφο για να παρακολουθήσεις, το πρώτο ημίχρονο, αλλά με οκτώ αλλαγές δεν είναι εύκολο ενάντια σε ένα βαθύ σχηματισμό. Θα μπορούσαμε να έχουμε δημιουργήσει καλύτερα πράγματα, θα μπορούσε να είμαστε πιο δημιουργικοί, θα μπορούσαμε να έχουμε δείξει περισσότερη απληστία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου - αυτό είναι όλο το μέρος της αλήθειας, αλλά στο τέλος, έκανα τις αλλαγές έτσι ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο. Ήταν δύσκολο για τη Leeds να μείνει συγκεντρωμένη για 90 λεπτά απέναντι στο passing game μας, οπότε πρέπει να κάνεις αρκετά το ίδιο και τότε είναι σωστό σε ένα σημείο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε λίγο στο ημίχρονο γιατί ήταν μια πραγματική πρόκληση από το πρώτο δευτερόλεπτο και η Leeds είναι πραγματικά ισχυρή. Δεν μπορούσε να δείξει απόψε πόσο ισχυρή είναι, αυτό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο θα έλεγα, από την πλευρά μου.

Για το αν νιώθει την καλή ατμόσφαιρα γύρω από τον κόσμο αλλά και από ολόκληρο τον σύλλογο επίσης...

Έχω την ίδια αίσθηση, αλλά είναι δύσκολο να το νιώθω, γιατί δεν είμαστε πάρα πολύ συχνά στην πόλη. Τις περισσότερες φορές είμαστε στο προπονητικό κέντρο και στη συνέχεια στο γήπεδο! Θέλουμε ενθουσιασμό στο γήπεδο. Είναι μια καλή στιγμή για την LFC, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο, διότι υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε και πολλά παιχνίδια για να παίξουμε. Πριν από τέσσερις εβδομάδες δεν είχαμε clean sheets, τώρα αρχίζουμε να κάνουμε, αλλά δεν σκοράρουμε πια έξι γκολ σε ένα παιχνίδι και όλα αυτά τα πράγματα. Έχουμε προβλήματα, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε ισχυρούς αντιπάλους, αλλά έχουμε υπέροχους ανθρώπους γύρω μας, έχουμε ένα θαυμάσιο πλήθος, ένα θαυμάσιο γήπεδο, υπέροχους υποστηρικτές. Πάμε τώρα στο Bournemouth - μικρό γήπεδο, αλλά πολύ έντονη, καλή ομάδα. Είμαστε σε μια καλή στιγμή μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και αυτό είναι το πώς είναι. Αισθανόμαστε καλά αυτήν τη στιγμή και πρέπει να συνεχίσουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι.


Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.