Η νέα επικεφαλής διατροφολόγος της Liverpool FC δίνει στους ποδοσφαιριστές μια γεύση επιτυχίας στην Premier League

O Jurgen Klopp δεν παρουσίασε στους παίκτες αμέσως τη γυναίκα που θα τους άλλαζε τη ζωή όσον αφορά τη διατροφή, καθώς περίμενε να δει αν οι πράξεις της θα τους πείσουν περισσότερο από τα λόγια του. Μετά από μερικές μέρες στο Palo Alto, παρατήρησε ότι κάτι ήταν διαφορετικό. Οι παίκτες, καθώς πονούσαν από τη δύσκολη προετοιμασία, ήταν «κρεμασμένοι» στα τραπέζια τους. Θα μαζεύονταν πάνω από το salad bar, καθώς ήταν περίεργοι με τις καθημερινές επιλογές και θα συζητούσαν καθημερινά για αυτές. «Δεν είχα ξαναδει αυτήν την ατμόσφαιρα», είπε. «Έμεναν εκεί και έτρωγαν και το ευχαριστιόντουσαν πραγματικά.»
Μόνο τότε στάθηκε μπροστά στο restaurant ο Κλοππ και ανακοίνωσε επίσημα την Mona Nemmer, την νέα διατροφολόγο της ομάδας. Η Mona ήρθε απευθείας από την Bayern Μονάχου για να γίνει η διατροφολόγος της Liverpool FC. Είχε περάσει τρία χρόνια στην βαυαρική ομάδα, πριν προταθεί στον Klopp νωρίτερα μες στην χρονιά.
Η Mona Nemmer, η νέα υπεύθυνη διατροφολόγος της Liverpool, συζητώντας ένα μενού με τον Chef Leigh Lawson στο εστιατόριο του κέντρου προπονητικής της Liverpool FC.

Μερικοί παίκτες-κυρίως ο τερματοφύλακας Simon Mignolet και ο αριστερός οπισθοφύλακας James Milner την βομβάρδισαν με ερωτήσεις, καθώς ήταν πρόθυμοι να μάθουν όσα περισσότερα μπορούσαν σχετικά με το τι είναι αυτό που κάνει και γιατί. Είναι πρόθυμη να κρατήσει μια πιο διακριτική στάση με τους άλλους. «Δεν προσπαθεί να μας βομβαρδίσει με επιστημονικές έννοιες» είπε ο Lallana. «Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως η επιστήμη δεν βρίσκεται εκεί»

 Φιλέτο ελαφιού, με κρούστα ξηρών καρπών, βότανα και δαμάσκηνα στο εστιατόριο του κέντρου προπονητικής της Liverpool FC.

 Αυτό που την έπεισε να έρθει στην Liverpool FC δεν ήταν μόνο η ειλικρινής υποστήριξη του Klopp, αλλά η πειθώ των ιδιοκτητών Herny και Werner. «Έχουν μια φοβερή προοπτική», είπε. «Είναι απίστευτα ανοιχτόμυαλοι. Μαζί με τον Jurgen, έδωσαν στην διατροφή μια σημασία και έναν σεβασμό που δύσκολα βρίσκεις σε άλλη ομάδα και επίσης μου έδωσαν την ευκαιρία να καταφέρω ακριβώς αυτό. Πρόκειται για κάτι πολύ σπάνιο.»
Οι τρανταχτές διαφορές κρύβονται κάτω από την επιφάνεια. Αρχικά βρίσκονται στο ίδιο το φαγητό. «Όσο μπορούμε, φροντίζουμε να έχουμε κάτι τοπικό και εποχικό», είπε η Nemmer. «Συγκεντρωνόμαστε στο πραγματικό φαγητό, έτσι ώστε να κρατήσουμε τα θρεπτικά συστατικά όσο πιο ψηλά γίνεται.» Αποφεύγουμε εντελώς το προηγουμένως ετοιμασμένο (έτοιμο) φαγητό, προτιμώντας αντ ‘ αυτού οι σάλτσες και οι συνταγές να ετοιμάζονται στο εστιατόριο το ίδιο. Μερικά στυλ φαγητών, όπως τα τηγανιτά για παράδειγμα, θεωρούνται «κόκκινες γραμμές», λέει η Nemmer. Αλλά η βασική της προσέγγιση είναι ότι τίποτα δεν απαγορεύεται εντελώς.
Η άλλη μεγάλη πρωτοπορία στη Liverpool είναι ότι τα πάντα σχεδιάζονται για τον εκάστοτε παίκτη. «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και επομένως δε μου κάνει αίσθηση να τρώμε όλοι τα ίδια φαγητά», λέει ο Klopp.
Η Nemmer, μαζί με τους παίκτες έχει βγάλει συγκεκριμένες διατροφές για όλους τους παίκτες της ομάδας. Αυτές βασίζονται όχι μόνο σε διάφορα αποτελέσματα διαφόρων τεστ, όπως το να λαμβάνει υπόψην τον σωματότυπο, το λίπος, τον ρυθμό μεταβολισμού, αλλά και πράγματα όπως η εθνικότητα, αλλά και η θέση στην οποία αγωνίζεται ο εκάστοτε παίκτης.
«Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ενέργειας σχετικά με τη θέση που παίζεις στο γήπεδο», λέει η Nemmer. «Ένας τερματοφύλακας δεν τρέχει όσο ένας μέσος. Και εκτός αυτού, οι Βραζιλιάνοι έχουν μια διαφορετική κουλτούρα στο φαγητό από τους Άγλλους για παράδειγμα. Το κάθε τι εξαρτάται από τον εκάστοτε σωματότυπο, την θέση, την εθνικότητα, την κουλτούρα του καθενός. Έχουμε παίκτες που επικεντρώνονται περισσότερο στην πρωτείνη, και άλλους που χρειάζονται διαφορετικού τύπου μεταλλικά στοιχεία ή ηλεκτρολύτες. Εκτός αυτού, όταν κάποιος είναι τραυματίας, χρειάζεται εντελώς διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και αυτό εμείς το παρέχουμε. Θα μπορούσα να πω ότι πολλές φορές βοηθάει στο να επιστρέχει το ίδιο δυνατός ένας παίκτης ή σε μερικές περιπτώσεις να επιστρέψει νωρίτερα.»
Η Nemmer έχει κάνει τέτοια εντύπωση στους ποδοσφαιριστές και έχει έρθει τόσο κοντά τους, ώστε πλέον να την φωνάζουν αστειευόμενοι «υπηρεσία για παραγγελία φαγητού”  
Πηγή: New York Times
Επιμέλεια: Γιώργος
Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.