Αυτοκαταστροφικές Τάσεις, αυτή η ανίατη ασθένεια

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
20ή αγων. Premier League

Η (εμφανώς κουρασμένη) Λίβερπουλ, αγωνίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 44 ώρες, προδόθηκε από την αμυντική της λειτουργία και έμεινε στο 2-2 με τη Σάντερλαντ στο Stadium of Light, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Τσέλσι να ξεφύγει στη βαθμολογία.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Πλίμουθ - ομάδα τέταρτης κατηγορίας της Αγγλίας - (Κυριακή 8/1, 15:30 - Novasports 4 HD) στο Άνφιλντ για τον τρίτο γύρο του FA Cup.

Ένα από αυτά τα Περίεργα Απογεύματα ήταν αυτό στο Stadium of Light για τη Λίβερπουλ.

Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο και τους πανηγυρισμούς επί της Σίτι, αν και προηγήθηκε δύο φορές, η ομάδα του Κλοπ δεν κατάφερε να νικήσει τη Σάντερλαντ (2-2) και να βάλει (ακόμα) τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο σακούλι.


Αυτό ίσως και να οφείλεται στο γεγονός ότι οι κόκκινοι αγωνίστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 44 ώρες, ίσως όμως και στην αμυντική της ολιγωρία, καθώς η Σάντερλαντ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με δύο γκολ από πέναλτι.

Έτσι, η Λίβερπουλ παρέμεινε δεύτερη με 44 βαθμούς, μείωσε μεν τη διαφορά της από την Τσέλσι στους 5 βαθμούς αλλά οι μπλε έχουν την ευκαιρία, με νίκη τους την Τετάρτη (4/1) επί της Τότεναμ, να ξεφύγουν στο +8. Οι κόκκινοι είναι επίσης στο +2 πλέον από τη Σίτι (η οποία νίκησε τη Μπέρνλι με 2-1).

Το ματς

Απόντος του Χέντερσον (ο οποίος τραυματίστηκε και θα λείψει για περίπου 10 μέρες), οι κόκκινοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 6', με τον Μινιολέ να πέφτει και να αποκρούει την προσπάθεια του Ντεφόε.


Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανόνε άρχισε να... ζεσταίνεται. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο τερματοφύλακας της Σάντερλαντ απέκρουσε εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Στάριτζ και Βαϊνάλντουμ, κρατώντας όρθια την ομάδα του. Όπως το ίδιο έπραξε και στο 18', αποκρούοντας εκπληκτικά ακόμα ένα δυνατό σουτ του Στάριτζ.


Ο Άγγλος επιθετικός όμως, έδειχνε πως ήθελε το γκολ σαν... τρελός, και το πέτυχε ένα μόλις λεπτό αργότερα. Ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Λόβρεν επιχείρησε το σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Στάριτζ, κι αυτός με κεφαλιά κρέμασε τον Μανόνε για το 0-1 στο 19'!


Οι χαρές όμως, δεν κράτησαν πολύ για τους φιλοξενούμενους. Κι αυτό γιατί λίγο αργότερα, ο Εντόνγκ πάτησε στην περιοχή της Λίβερπουλ και ο Κλάβαν τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δίνει (ορθώς) το πέναλτι στη Σάντερλαντ. Ο Ντεφόε δεν αστόχησε από τα έντεκα μέτρα, και έκανε το 1-1 στο 24'!

Αυτή η εξέλιξη στο παιχνίδι, αντί να αφυπνίσει τους κόκκινους, περισσότερο έδειξε να τους... αγχώνει, καθώς, μετά την ισοφάριση, οι παίκτες του Κλοπ τα είχαν... χαμένα.


Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως, τρία λεπτά μετά το γκολ του Ντεφόε, η Σάντερλαντ έφτασε πολύ κοντά και στην ανατροπή. Ο Γιανουζάι βρήκε με κάθετη τον Ντεφόε, βγήκε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ, ο Βέλγος τον σταμάτησε, και στη συνέχεια της φάσης, ο Μπορίνι που έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε σε κενή εστία αλλά την τελευταία στιγμή ο Κλάβαν έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ. Τρελή φάση για τους γηπεδούχους!

Η κόπωση της Λίβερπουλ από τα συνεχόμενα παιχνίδια (Σάββατο απόγευμα, Δευτέρα απόγευμα), έγινε αντιληπτή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κλοπ πέρασε στο παιχνίδι τον Μορένο για να ξεκουράσει τον Μίλνερ, και οι κόκκινοι προσπάθησαν να πάρουν (εκ νέου) τα ηνία του αγώνα.

Στάθηκαν λίγο τυχεροί, η αλήθεια είναι, στο 56' όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσαν, με τον διαιτητή (κακώς) να μη δίνει το πέναλτι στη Σάντερλαντ. Η Λίβερπουλ πίεζε, είχε την συντριπτική κατοχή, και τελικά κατάφερε να σκοράρει.


Μετά από ωραία ομαδική ενέργεια των φιλοξενούμενων, ο Στάριτζ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μανόνε, αλλά ο Ιταλός κράτησε ξανά όρθια την ομάδα του, και έδιωξε σε κόρνερ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη στη συνέχεια της φάσης. Μετά από κόρνερ του Μορένο από δεξιά, ο Τζιλομποτζί έκανε κεφαλιά... προς τα πίσω, εκεί όπου παραμόνευε ο Μανέ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 στο 72'!

Αυτό ήταν το 9ο γκολ του Μανέ στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Ο Σενεγαλέζος έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον παίκτη της Λίβερπουλ φέτος! Να σημειωθεί επίσης, ότι το παιχνίδι με τη Σάντερλαντ είναι το τελευταίο του προτού αναχωρήσει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.


Οι γηπεδούχοι όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με τον Στάριτζ να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο (όχι πάλι...), οι επιθετικές ορμές των κόκκινων έπεσαν τα τελευταία λεπτά. Το εκμεταλλεύτηκε αυτό η Σάντερλαντ, βγήκε στην αντεπίθεση, και μετά από φάουλ, ο Μανέ έκανε χαζό (αλλά πεντακάθαρο) χέρι στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Ντεφόε ανέλαβε ξανά την εκτέλεση, και έκανε το τελικό 2-2 στο 84'! Το φάουλ πάνω στον Λούκας, πάντως, το οποίο οδήγησε, τελικά στο πέναλτι του Μανέ, ήταν ολίγον τι... αυστηρό.

Προς το τέλος, η Λίβερπουλ απείλησε με τον Λαλάνα αλλά ο Μανόνε απέκρουσε, κρατώντας για ακόμη μια φορά στο παιχνίδι την ομάδα του. Τρομερό ματς από τον τερματοφύλακα της Σάντερλαντ, το δίχως άλλο!


Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, και τον Κλοπ (σε μια κίνηση που δεν έχουμε συνηθίσει, η αλήθεια είναι) να μπαίνει στο γήπεδο και να διαμαρτύρεται (σε ήρεμο πάντα ύφος) στον διαιτητή. Ο Γερμανός, συνεχάρη τους παίκτες της Σάντερλαντ και χειροκρότησε τους φιλάθλους της Λίβερπουλ.


Σχόλιο


Τα έκανε και η διαιτησία... μαντάρα, έβαλε και η Λίβερπουλ τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της, και στο τέλος της ημέρας μένει η μοιρασιά των βαθμών σε Σάντερλαντ και Λίβερπουλ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι, με ενδεχόμενη νίκη της Τσέλσι επί της Τότεναμ, οι μπλε ξεφεύγουν με 8 βαθμούς διαφορά.

Οι συνθέσεις

Σάντερλαντ: Μανόνε, Λοβ, Ο' Σέι, Τζιλομποτζί, Φαν Άανχολτ, Εντόνγκ, Ρόντγουελ (Μανκίγιο 65'), Γιανουζάι (Κχαζρί 79'), Ντεφόε, Μπορίνι
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μίλνερ (Μορένο 46'), Τσαν, Βαϊνάλντουμ (Οριζί 73'), Λαλάνα, Μανέ, Φιρμίνο, Στάριτζ (Λούκας 80')

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Nathaniel Clyne (@nathaniel_clyne) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.