Έρευνα - Mid Season Βαθμολογίες! O Lallana πετάει, όχι όμως και ο Moreno. + Bonus!



Επιμέλεια έρευνας/άρθρου: Θοδωρής Σπανός

Φτάσαμε στα μέσα της χρονιάς και ήρθε η ώρα για τις Mid-Season βαθμολογίες! Για να μην παρουσιάσουμε όμως μόνο τη δική μας άποψη, πραγματοποιήσαμε μια έρευνα στην οποία σας ζητήσαμε να βαθμολογήσετε τους παίχτες της ομάδας μας, να δώσετε τον τίτλο του σημαντικότερου παίχτη μέχρι στιγμής, να μας πείτε σε ποια θέση πιστεύετε πως θα τερματίσει η ομάδα μας, αλλά και να περιγράψετε τη μέχρι τώρα πορεία της!

ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η έρευνα αποτελούνταν από τέσσερα μέρη στα οποία κληθήκατε να απαντήσετε ανώνυμα, μέσω φόρμας Google. Στο πρώτο μέρος βαθμολογήσατε σε μια κλίμακα από το 1(τραγικός) μέχρι το 10(υπέροχος) την απόδοση των παιχτών της ομάδας μας μέχρι στιγμής. Στο δεύτερο μέρος διαλέξατε τον σημαντικότερο παίχτη της ομάδας μας, στο τρίτο τη θέση που πιστεύετε ότι θα τερματίσει η Liverpool και στο τέταρτο να πείτε δυο λόγια για τη μέχρι τώρα χρονιά.

340 απαντήσεις συλλέχτηκαν σε 1.5 μέρα, οι οποίες κρίνονται ικανοποιητικές για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ όλους εσάς που συμμετείχατε!

Να σημειωθεί πως όλες οι απαντήσεις ελήφθησαν υπόψιν, ακόμα και οι ακραίες τιμές, καθώς σύμφωνα με τον ορισμό της Gaussian κατανομής δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

MEΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

340 από εσάς και 11 από εμάς τους διαχειριστές, απαντήσαμε στην έρευνα. Σε αρκετά σχόλια μας λέτε πως "αβαντάρουμε" συγκεκριμένους παίχτες, αλλά για να δούμε, είναι όντως έτσι τα πράγματα; Ας περάσουμε στις βαθμολογίες!

Loris Karius:



Μέτριο προς κακό το ξεκίνημα του Loris Karius στην ομάδα μας, και αυτό αποτυπώνεται και στις βαθμολογίες. Με λάθη που πιθανώς να στοίχησαν βαθμούς κόντρα στην Bournemouth και την West Ham, βρέθηκε στην εξέδρα στην αρχή της χρονιάς λόγω σπασμένου χεριού, επέστρεψε, πήρε ευκαιρίες, τις έχασε και κάθισε ξανά στον πάγκο. Το ταλέντο υπάρχει και θεωρούμε πως είναι θέμα χρόνου να φανεί και στο γήπεδο. Προς το παρόν όμως, ο Mignolet θα είναι το #1 στις επιλογές.

Τον βαθμολογήσατε με: 4.5/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 4.6/10

Nathaniel Clyne: 



Πολύ καλή, αλλά όχι εξαιρετική η δεύτερη χρονιά του Clyne στην ομάδα μας. Βελτιωμένος από πέρσι στο επιθετικό κομμάτι καθώς δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες, χωρίς όμως να είναι σταθερός σε αυτό. Συνεπέστατος όπως πάντα αμυντικά, σίγουρα στην κορυφαία τριάδα των δεξιών back του πρωταθλήματος.

Τον βαθμολογήσατε με: 7.2/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 7.5/10

Georginio Wijnaldum:



Ξεκίνησε μέτρια τη χρονιά, ανέβασε όμως στροφές στη συνέχεια βρίσκοντας βασικό ρόλο δίπλα στους Lallana και Henderson στη μεσαία γραμμή της ομάδας μας. Δε θυμίζει τον εκθαμβωτικό παίχτη που αγωνιζόταν πέρσι στη Newcastle, κυρίως γιατί κάνει άλλα πράγματα στο γήπεδο. Θετικός μέχρι στιγμής, περιμένουμε να εμπλακεί περισσότερο στο επιθετικό παιχνίδι της Liverpool παίρνοντας περισσότερες προσπάθειες στη συνέχεια.

Τον βαθμολογήσατε με: 6.2/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 6.5/10

Dejan Lovren: 



Τρίτη σεζόν στην ομάδα για τον Κροάτη, που έχει αφήσει για τα καλά πίσω τον κακό του εαυτό. Δυνατός, οργανώνει εξαιρετικά το παιχνίδι από πίσω και έχει βρει καλή συνεργασία και με τον Matip, αλλά και τον Klavan. Έχει βέβαια και τις άτυχες στιγμές του, αλλά σε σχέση με παλιότερα έχουν περιοριστεί κατά πολύ.

Τον βαθμολογήσατε με: 6.7/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 7.1/10

James Milner:



Αν κάποιος μας έλεγε στην αρχή της σεζόν πως η ομάδα μας θα ήταν δεύτερη με βασικό αριστερό μπακ τον Milner, ο οποίος μάλιστα θα τα πήγαινε και περίφημα, σίγουρα θα τον βγάζαμε τρελό. Ε λοιπόν ο Milner στα 31 του χρόνια πλέον, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής Liverpool. Εξαιρετικός στα περισσότερα ματς, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, με μόνο αρνητικό το γεγονός πως δεν είναι αριστεροπόδαρος. Δύσκολα θα βρεις κάποιο καλύτερο αριστερό μπακ φέτος στο πρωτάθλημα.

Τον βαθμολογήσατε με: 7.8/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 7.9/10

Philippe Coutinho: 



Λέγαμε πέρσι πως ο μικρός μας μάγος για να ανέβει επίπεδο, πρέπει να σταθεροποιήσει τις εμφανίσεις του. Φέτος το κατάφερε, και με το παραπάνω, από τους βασικούς λόγους που η Liverpool βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Τραυματίστηκε δυστυχώς αρκετά σοβαρά στα μέσα Νοεμβρίου και μόλις εχθές επανήλθε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Με αυτόν μέσα, δε φοβόμαστε τίποτα!

Τον βαθμολογήσατε με: 8.4/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 8.5/10

Roberto Firmino:



Σκαμπανεβάσματα για τον Roberto Firmino, με θετική -γενικά- παρουσία, η οποία όμως δεν αποτυπώνεται στις εμφανίσεις του τον τελευταίο μήνα. Εξαιρετικός ως ψευτοεννιάρι, κράτησε θέση βασικού από πέρσι και πέτυχε 6 κρίσιμα γκολ και 3 ασσίστ. Από τη στιγμή που μετατοπίστηκε στη θέση του τραυματία Coutinho, χάθηκε. Κακές εμφανίσεις με τον Klopp εναγωνίως να προσπαθεί να του δώσει πιο κεντρικό ρόλο. Είχε και το θέμα με το αλκοόλ και τα πράγματα μπλέχτηκαν. 

Τον βαθμολογήσατε με: 7.4/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 7.2/10

Jordan Henderson:



Ο απόλυτος μαέστρος, από τους πυλώνες της φετινής Liverpool. Έχει τις περισσότερες πετυχημένες πάσες στην Premier League, και όχι άδικα. Είδαμε πως χωρίς αυτόν, η Liverpool κατεβαίνει ένα επίπεδο. Έχει καταφέρει να συνεργαστεί άψογα με τους Lallana και Wijnaldum, παίρνοντας από τα μπακ την πρώτη πάσα και δίνοντας τον ρυθμό του αγώνα. Ελπίζουμε ο τραυματισμός του να μην είναι σοβαρός και να επιστρέψει σύντομα!

Τον βαθμολογήσατε με: 7.9/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 8.3/10

Daniel Sturridge:



Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα. Τραυματισμοί για τον DS, που δεν τον έχουν αφήσει να βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα όταν είναι υγιής να βρίσκεται στον πάγκο. Είναι μάλιστα 3ος σε σειρά προτίμησης αυτή τη στιγμή, πίσω από τον Firmino και τον Origi. Φαίνεται πως βρίσκει ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια, με 2 γκολ σε 2 αγώνες. 

Τον βαθμολογήσατε με: 6.2/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 5.5/10

Ragnar Klavan:



Ξεκίνησε βασικός τη χρονιά ελλείψει του τραυματία Matip. Με την επιστροφή του τελευταίου βρέθηκε ξανά στον πάγκο, σε εκείνον τον ανεπανάληπτο αγώνα με την Bournemouth προτιμήθηκε ο Lucas όπου τα έκανε ολίγον θάλασσα, και επανήλθε ξανά στην αρχική 11αδα μετά από αυτό. Φαίνεται μια αρκετά καλή λύση στα μετόπισθεν, με μεστές και αεράτες κινήσεις. Στα μείον του ότι μερικές φορές δείχνει αγχωμένος.

Τον βαθμολογήσατε με: 6.7/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 6.7/10

Alberto Moreno:



Μετά τον πρώτο κιόλας αγώνα, έχασε τη θέση του. Το γεγονός πως η ομάδα μας δεν έχει δεύτερο αριστερό μπακ και έχει καταφέρει και βρίσκεται στον πάγκο, λέει πολλά. Άσχημη χρονιά για τον Μoreno που σε όσες ευκαιρίες πήρε, δεν έδειξε το κάτι παραπάνω.

Τον βαθμολογήσατε με: 4.6/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 4.4/10

Sadio Mane:



Η καλύτερη φετινή μεταγραφή! Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 γκολ αλλά και 4 ασσίστ στο ενεργητικό του, συνεχής κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες. Τρομερό ξεκίνημα στη σεζόν, έπεσε ελάχιστα η απόδοσή του στη συνέχεια (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε συνεχίζει να είναι εξαιρετικός) και σίγουρα θα λείψει τον μήνα αυτόν που θα βρίσκεται στο AFCON. Ενέργεια, ταχύτητα και εκρηκτικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του που τόσο έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια από τη Liverpool.

Τον βαθμολογήσατε με: 8.3/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 8.1/10

Adam Lallana:



Τι να πούμε γι'αυτόν τον άνθρωπο; Τεράστια συμβολή στη φετινή Liverpool, πραγματικά τεράστια! Και τώρα που μας δίνετε και εσείς την άδειά σας, μπορούμε να πούμε πως είναι ο σημαντικότερος παίχτης της ομάδας. 7 γκολ και 7 ασσίστ, αμέτρητα χιλιόμετρα τρέξιμο, πιέζει, δημιουργεί χώρους, μαρκάρει, σκοράρει, πασάρει.. 

Τον βαθμολογήσατε με: 8.9/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 9.5/10

Lucas Leiva:



Ακουγόταν έντονα πως ίσως αποχωρήσει τις επόμενες μέρες, φαίνεται πως τελικά παραμένει στην ομάδα. Οι κόουτς πάνε κ'έρχονται, ο Lucas μένει. Μέτρια προς κακή χρονιά παρόλα αυτά. Ο Klopp τον χρησιμοποιεί στο κέντρο της άμυνας, τα σημαντικά λάθη του όμως δημιουργούν προβλήματα και γκρίνιες στους φιλάθλους.

Τον βαθμολογήσατε με: 5/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 4.9/10

Simon Mignolet:



Τα είπαμε πιο πάνω για τον Karius, με τον Mignolet να έχει ακριβώς την αντίστροφη πορεία. Από εκεί που όλοι τον ήθελαν στον πάγκο, πλέον με τις εμφανίσεις του έχει πείσει ότι μπορεί να είναι το #1. Ο ανταγωνισμός σίγουρα τον βοήθησε. Φαίνεται πως έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σταθερότερες εξόδους, αρχίζει και παίζει πιο έξω από το τέρμα του και δείχνει μεγαλύτερη σιγουριά. Για τα reflex του έτσι κ αλλιώς, δεν τον κατηγόρησε ποτέ κανείς.

Τον βαθμολογήσατε με: 6.6/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 6.8/10

Emre Can:



Η μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς. Πέρσι έμοιαζε αρκετά βελτιωμένος, εμπλούτισε το παιχνίδι του και έδειχνε να εξελίσσεται συνεχώς. Φέτος είναι κακός. Έχασε την αρχή της χρονιάς λόγω τραυματισμού και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να καλύψει τα κενά των τριών του κέντρου όταν κλήθηκε. Αργός, με κακή αντίληψη του χώρου, χωρίς δημιουργία είναι λίγα από αυτά που θα μπορούσε κάποιος να του αποδώσει. Αν και έχει πετύχει 3 γκολ μέχρι στιγμής, 2 περισσότερα δηλαδή απ'ότι ολόκληρη την περσινή χρονιά, φαίνεται δυστυχώς πως βρίσκεται μια ταχύτητα χαμηλότερα από τους υπόλοιπους.

Τον βαθμολογήσατε με: 6.2/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 4.9/10

Divock Origi:



Μετά την περσινή εξαιρετική του σεζόν, ο Divock ανέβασε τις προσδοκίες. Δεν μπορούμε να πούμε πως κάνει τρομερή χρονιά, ωστόσο τα 5 γκολ σε 5 αγώνες που πέτυχε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, δε μας αφήνουν απογοητευμένους. Το κακό είναι πως παρόλο που σκοράρει, η ομάδα δείχνει πως ρολάρει καλύτερα με τον Firmino στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Βέλγο να είναι όμως μόλις 21 ετών, τα καλύτερα έπονται!

Τον βαθμολογήσατε με: 7.1/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 6.8/10

Joel Matip:



Η διαφορά με ή χωρίς τον Matip στην 11αδα, είναι εμφανής. Είναι αδιανόητο να πιστέψεις πως αυτός ο παίχτης ήρθε στην ομάδα μας ως ελεύθερος. Από τους ποιοτικότερους αμυντικούς σε ολόκληρη την Premier League. Γρήγορος, ψηλός, με εξαιρετική τεχνική και άψογη οργάνωση, καλός με την μπάλα στα πόδια αλλά και στα στημένα. Έχασε αγώνες τόσο στην αρχή της χρονιάς, όσο και τον τελευταίο μήνα λόγω τραυματισμών.

Τον βαθμολογήσατε με: 7.7/10

Tον βαθμολογήσαμε με: 7.9/10

Σημείωση: Αρχικά στην έρευνα είχαν συμπεριληφθεί και οι: Kevin Stewart, Ovie Ejaria, Sheyi Ojo και Ben Woodburn. Επειδή όμως δεν αγωνίστηκαν σε πολλά παιχνίδια θεωρήσαμε άδικο να τους βαθμολογήσουμε με βάση ελάχιστα λεπτά συμμετοχής, οπότε δε συμπεριλήφθηκαν στο τελικό άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑ: Well, δε διαφωνούμε και πολύ, έτσι δεν είναι; Αποκλίσεις του +- 0,5 είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τρεις είναι οι σημαντικές διαφορές: Αdam Lallana, που για την πλειοψηφία των διαχειριστών είναι φέτος το ΑΠΟΛΥΤΟ 10, Daniel Sturridge, που κρίνουμε αυστηρά τις απουσίες του, και Emre Can, που πιστεύουμε πως απλά φέτος δεν τραβάει. Κατά τα άλλα, συμφωνούμε πως oι Moreno, Karius και Lucas πρέπει να ανεβάσουν στροφές, ότι οι Wijnaldum, Clyne, Lovren και Firmino πραγματοποιούν θετικές εμφανίσεις, αλλά και πως Coutinho, Milner, Henderson, Matip και Mane είναι χάρμα οφθαλμών.

Ας δούμε στα παρακάτω γραφήματα συγκεντρωτικά τις βαθμολογίες:


















ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΤΗ ΤΗΣ LIVERPOOL ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ;

Eδώ η απάντηση ήταν εύκολη, τόσο για εμάς, όσο και για εσάς. Adam Lallana με τρομερή διαφορά. Εσείς του δώσατε πάνω από 50%, εμείς πάνω από 80%. Ψηλά στη λίστα ήταν και οι Coutinho, Henderson, Mane. 





ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΣΕ ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ Η LIVERPOOL;

Και εδώ υπήρχε άνετη επικράτηση, με πάνω από 50% να πιστεύει πως είναι καλή η πορεία μας μέχρι τώρα, αλλά όχι αρκετά καλή για να τερματίσουμε πάνω από την Chelsea. Αρκετά μεγάλο ποσοστό πάντως -πάνω από 20%- πιστεύει πως τελικά θα περάσουμε πρώτοι τη γραμμή του τερματισμού. Κοντά στο 20% είναι και το ποσοστό αυτών που θεωρούν πως ο Μάιος θα μας βρει στην τρίτη θέση, ενώ υπάρχει και πολύ μικρό ποσοστό απαισιόδοξων, που δε μας βλέπουν να φτάνουμε ψηλότερα από την τέταρτη, η ακόμα και την πέμπτη θέση.

Συμφωνούμε αρκετά μαζί σας σε αυτό το κομμάτι, καθώς η πλειοψηφία από εμάς μας δίνει στην δεύτερη θέση. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί αισιόδοξοι, αλλά και μερικοί λιγότερο οπτιμιστές. Κανένας μας πάντως δεν πιστεύει πως θα μείνουμε εκτός τετράδας!









ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΓΡΑΨΤΕ 2-3 ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ LIVERPOOL

Οι απαντήσεις που κυριάρχησαν ήταν "πολύ καλή" και "αρκετά καλή". Δείξατε τον προβληματισμό σας για την άμυνα, την έλλειψη σταθερότητας, για τις γκέλες κόντρα στις μικρές ομάδας και την αναγκαιότητα ενίσχυσης τον Γενάρη.

Πήραμε τις απαντήσεις σας και κατασκευάσαμε με αυτές ένα word cloud:


Να σημειώσουμε δύο σχόλια που έκαναν τεράστια εντύπωση. Kάποιος φίλος της ομάδας έγραψε πως "έτσι δεν πάμε πουθενά", το οποίο μου φαίνεται πολύ περίεργο δεδομένου το ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση, σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη.

Επίσης, κάποιος άλλος φίλος μάλλον θα πρέπει να έχει κάποιες διαφωνίες με τον Δήμο, καθώς στο section που σας ζητήθηκε να σχολιάσετε την ομάδα, έγραψε πως "δεν υπάρχει χειρότερος τύπος απ'τον Δήμο". Μου φαίνεται ότι πρέπει να γίνει μια κουβέντα μεταξύ σας..

ΕΠΙΛΟΓΟΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Anyways, Reds, αυτά από εμάς, ακολουθεί δύσκολη βδομάδα με αγώνες κόντρα στη Southampton για το EFL Cup και τη Man. United σε έναν από τους κρισιμότερους αγώνες της χρονιάς. 

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν στην έρευνα, αλλά και όσους τη διάβασαν. Μείνετε συντονισμένοι στο liverpoolfans.gr για όλα τα νέα της ομάδας μας! YNWA!
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.