Klopp: "Ένας πόντος στο Ολντ Τράφορντ, πάρτον και μη το σκέφτεσαι"


Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από το Ολντ Τράφορντ, αφού ο  Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ισοφάρισε το γκολ-πέναλτι του Τζέιμς Μίλνερ από το πρώτο ημίχρονο.

Μετά τον αγώνα, ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε στους δημοσιογράφους για τον αγώνα, την εμφάνιση του νεαρού Αλεξάντερ-Άρνολντ ως δεξί μπακ κ.α.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός για...

...την εμφάνιση και το αποτέλεσμα:

Είμαι εντάξει με την εμφάνιση. Σκέφτομαι δύο πράγματα μετά τα παιχνίδια. Το πρώτο είναι η εμφάνιση και, φυσικά, το αποτέλεσμα. Όταν βλέπεις ενδεκάδες και τις συνθήκες θα έλεγες "ένας πόντος στο Ολντ Τράφορντ, έλα, πάρτον, πήγαινε σπίτι και μη το σκέφτεσαι, μπράβο". Δυστυχώς, δεν είναι ακριβώς έτσι κι αυτό για εξαιτίας της εμφάνισης των παιδιών. Σε όλο το παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι. Αλλά μετά ήρθαν με μια μακρινή μπαλιά, τον Φελαϊνί μέσα, και είναι δύσκολο μετά από 75 λεπτά κυριαρχίας να έχεις όλες τις μπάλες να σκάνε γύρω από την περιοχή. Κάναμε αυτό το λάθος, δεν ξέρω ακριβώς πως, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει τη φάση και η μπάλα γύρισε πίσω από το δοκάρι.

Ήταν πιο ξύπνιοι τότε και εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση. Μετά είχαμε δύο απίστευτες ευκαιρίες και πριν είχαμε την τεράστια φάση με τον Φιρμίνο, όταν ο Φιλ πέρασε στον αγώνα. Φυσικά, είμαι συνηθισμένος, μπορώ να δεχτώ μια ισοπαλία κόντρα στην Γιουνάιτεντ, κανένα πρόβλημα. Αλλά πιστεύω ότι μετά από τα συνολικά 98 λεπτά, αξίζαμε την νίκη. Αυτό δεν είναι καθόλου ενδιαφέρον για τον καθένα, αλλά είναι σημαντικό για μένα να ξέρω για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά των παικτών μου, γιατί έπαιξαν με πολλά, μικρά προβλήματα. Δεν φτιάχνουμε μεγάλα πράγματα από αυτό, αλλά είχαμε κάποια θέματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Και τα αγόρια πήγαν πολύ καλά, οπότε είμαι χαρούμενος.

...την εμφάνιση του Αλεξάντερ-Άρνολντ:

Καλός, ε; Ήταν ξεκάθαρο στην αρχή. Μετά βλέπεις τον Μαρσιάλ, έναν από τους πιο γρήγορους παίκτες στην Πρέμιερ. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις ήταν δύσκολο και χρειάστηκε λίγο χρόνο να προσαρμοστεί. Αλλά μετά τα πήγε εξαιρετικά. Τα αγόρια τον συμπαθούν και ήθελαν να τον βοηθήσουν. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Αρχικά σκέφτηκα τον Μίλι δεξιά και τον Μορένο αριστερά, αλλά δεν ήθελα να αλλάξω δύο θέσεις για έναν τραυματισμό. Ήξερα πως με έναν νέο σύστημα, το διαμάντι που παίξαμε, δεν ήθελα να αλλάξω και τα δύο φουλ μπακ. Δεν χρειαζόταν μεγάλη γενναιότητα για να μπει, πιστεύαμε ότι ήταν έτοιμος και το απέδειξε.

...το αντίκτυπο των αποτελεσμάτων των ομάδων που βρίσκονται κοντά στην Λίβερπουλ:

Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτό. Πιστεύω ότι είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε. Αυτή τη στιγμή είναι πιο δύσκολο να παίξουμε το καλύτερό μας γιατί λείπουν κάποιοι κι όλα αυτά, αλλά όλοι είδαν ότι θα παλέψουμε γι' αυτό 100%. Θα έρθει η στιγμή που θα είμαστε η καλύτερη ομάδα, όταν όλοι επιστρέψουν υγιείς. Για σήμερα, η εμφάνιση ήταν πολύ παραπάνω από ΟΚ. Δεν είναι σύνηθες μια ομάδα, όπως η δική μου σήμερα, να το κάνει σε αυτή την κατάσταση, με παιχνίδι μεσοβδόμαδα κι όλα αυτά. Είμαι εντάξει με αυτό και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε.

...για την εμφάνιση του Εμρέ Τσαν στο κέντρο:

Τα πήγε καλά, απόλυτα καλά, αλλά αυτό περιμένω από εκείνον. Αυτή είναι η ποιότητά του. Δεν είναι έκπληξη όταν κάνει ένα καλό παιχνίδι, ούτε όταν κάποιες φορές έχει ένα μέτριο, γιατί είναι ακόμα νέος, αλλά αυτό είναι το επίπεδό του και τι πρέπει να δείξει.

...για το ότι αναγκάστηκε να αποσύρει τον Μάτιπ από το συγκεκριμένο παιχνίδι:

Εμείς καταλαβαίνουμε ότι ο Τζοέλ έχει αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο και εμείς, ο σύλλογος, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το κάνουμε σαφές, αλλά μέχρι τώρα δεν πήραμε την απάντηση που θέλαμε για να είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορεί να παίξει. Είναι πολύ δύσκολο και πολύ ενοχλητικό, για να είμαι ειλικρινής. Προπονήθηκε πέντε μέρες και θα ήταν σίγουρα στην αποστολή, ίσως στον πάγκο σε αυτό το ματς, οπότε θεωρώ ότι δεν είναι δίκαιο. Δεν μπορούμε, όμως, να κάνουμε κάτι άλλο και περιμένουμε την απόφαση.

Δεν μπορούσαμε να πάρουμε το ρίσκο, αλλά θέλουμε μια γρήγορη απάντηση γιατί έχουμε τον επόμενο αγώνα την Τετάρτη, μετά άλλον και μετά αλλον. Δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα. Είναι δημόσιο τώρα, έχουμε αυτό το πρόβλημα και δεν είμαστε οι μόνοι. Νομίζω ότι ο Τόνι Πούλις είπε μερικά πράγματα γι' αυτό, οπότε δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο για τον κόσμο, τις ομάδες, τους συμπαίκτες και για όλα. Τώρα πρέπει να περιμένουμε και να σκεφτούμε το παιχνίδι και μετά από αυτό θα δοκιμάσουμε ξανά να πάρουμε απαντήσεις.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.