Matipαίχτηκε? To χρονικό μια κακογραμμένης κωμωδίας.














Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Περίπου μιάμιση ώρα απομένει μέχρι τη στιγμή που ο Michael Oliver θα σφυρίξει την έναρξη του Κυριακάτικου ντέρμπι. Manchester United - Liverpool έχουμε, και όλοι ζούμε στο ρυθμό αυτού του αγώνα. Περιμένουμε εναγωνίως τις αρχικές 11αδες, να δούμε αν όντως οι Coutinho και Matip θα ξεκινήσουν από τον πάγκο, μέχρι που σκάει η βόμβα: 
"O Joel Matip αποσύρθηκε από το ρόστερ της ομάδας για τον αγώνα κόντρα στην Manchester United, καθώς η Liverpool δεν πήρε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τη FIFA για τη χρησιμοποίησή του." 
Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο καινούριος προπονητής της εθνικής ομάδας του Καμερούν, ο Βέλγος Hugo Broos, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Joel Matip τον Μάρτιο του 2016 αποφάσισε πως ο τελευταίος δε φαινόταν να έχει το απαραίτητο κίνητρο για να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της χώρας του. Έτσι, δεν τον κάλεσε στους αγώνες κόντρα στη Νότια Αφρική για τα προκριματικά του AFCON. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πως ο Matip λόγω διαφωνιών με προηγούμενα μέλη του προπονητικού επιτελείου, έχει να αγωνιστεί στην εθνική του ομάδα από το 2014.



Κάπου στα τέλη Αυγούστου, ο Broos δήλωσε πως προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον Matip γιατί τον θέλει στην ομάδα, αλλά έμεινε στην προσπάθεια. 15 κλήσεις λέγεται πως του έκανε, με τον καμερουνέζο να μη σηκώνει το τηλέφωνο. Στη συνέχεια έχουμε τον Matip να απαντάει πως δε θέλει να αγωνιστεί με τη φανέλα του Καμερούν στο AFCON, και προτιμάει να επικεντρωθεί στην καριέρα του στη Liverpool. Όλοι θεωρήσαμε σε αυτό το σημείο πως το θέμα θεωρείτω λήξαν, και η ομάδα μας θα τον έχει διαθέσιμο για τα ματς του Ιανουαρίου. 

Κούνια που μας κούναγε.. Σε μια αιφνίδια κίνησή της, η ομοσπονδία του Καμερούν, ανακοινώνει μια 35μελή, προσωρινή ομάδα, με τον Matip να είναι μέσα! Προειδοποιεί δε, πως αν οι παίχτες δε δώσουν το παρόν στο training camp της ομάδας του Καμερούν, θα υπάρχουν κυρώσεις! Ο Matip προφανώς και μένει στο Liverpool, και από εδώ και πέρα ξεκινάει ένα ντόμινο ανακοινώσεων με την FIFA στη μέση. Από τη μία η Liverpool δε θέλει να μπει ανάμεσα σε μια διαμάχη χώρας-παίχτη αλλά ταυτόχρονα να στηρίξει την απόφαση του ποδοσφαιριστή, από την άλλη η ομοσπονδία του Καμερούν για κάποιο λόγο έχει πεισμώσει και τραβάει το θέμα στα άκρα χωρίς να δίνει την άδεια στον παίχτη να αγωνιστεί κανονικά, η FIFA δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τους δικούς της κανονισμούς, και φτάσαμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα.

Εδώ βέβαια θα ανοίξουμε μια παρένθεση καθώς πρέπει να προσθέσουμε πως πέρσι, και ενώ ο Joel Matip ακόμα αγωνιζόταν στη Σάλκε, σε μια παρόμοια κατάσταση η ομοσπονδία του Καμερούν δεν έκανε ΚΑΜΙΑ νομική ενέργεια για να θέσει τον παίχτη σε καραντίνα. Φέτος ρε παιδιά, τι άλλαξε; Για πείτε μας και εμάς να μάθουμε..



Τι επιφυλάσσει το μέλλον; Οι διοικούντες της ομάδας μας είναι δυσαρεστημένοι με τη FIFA και πιέζουν διαρκώς για το "οκ". Ο ίδιος ο πρόεδρος, John W. Henry, φαίνεται πως έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή υψίστης σημασίας. Υπάρχει το ρίσκο του να αγωνιστεί κανονικά ο Matip κόντρα στην Plymouth -κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα αποκλειστεί ως σενάριο- ωστόσο σε περίπτωση που βγει αρνητική απόφαση η ομάδα μας προφανώς θα μπει σε μπελάδες. 

Ό,τι και να γίνει, χωρίς να έχουμε ξεχάσει ακόμα την υπόθεση Sakho, τα αρμόδια όργανα γι'άλλη μια φορά έδειξαν την αδυναμία τους να λάβουν γρήγορες και κρίσιμες αποφάσεις, και χαμένοι από τη συγκεκριμένη υπόθεση βγαίνουν τόσο ο παίχτης, όσο και η ίδια Liverpool.

Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.