Origi: "Όσο πιο πλήρης γίνεται"


Ο Ντιβόκ Οριγκί πιστεύει ότι η ποιότητα των επιθετικογενών παικτών της Λίβερπουλ θα καλύψει το κενό του Σάντιο Μανέ αυτό το μήνα, ο οποίος θα διεκδικήσει το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών με την Σενεγάλη.

Παρόλα αυτά, παρά το εκπληκτικό ξεκίνημα του Μανέ, ο Οριγκί πιστεύει ότι τόσο η επιστροφή του Στάριτζ, όσο και του Κουτίνιο θα κρατήσουν στα στάνταρ της την επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ.

"Στο ποδόσφαιρο, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Δυστυχώς, ο Σάντιο πρέπει να μας αφήσει, αλλά έχουμε ένα μεγάλο και δυνατό σύνολο, που είναι ένα από τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα," είπε στο liverpoolfc.com.

"Οποιοσδήποτε παίζει, σε οποιαδήποτε θέση, πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μεγάλο αντίκτυπο και να πάρουμε το μάξιμουμ από κάθε παιχνίδι.

"Είμαστε πολύ δυνατοί σαν σύνολο και θα το δείξουμε στο μέλλον, είμαι σίγουρος."

Παρά την απουσία του Μανέ, ο ανταγωνισμός για την τριπλέτα της επίθεσης της  Λίβερπουλ θα παραμείνει ως έχει, με την παρουσία του Στάριτζ και την επιστροφή αργότερα του Κουτίνιο.

Ο Άγγλος φορ ήδη έχει αντίκτυπο μετά την επιστροφή του, αφού έχει συμμετοχή στο νικητήριο τέρμα του Μανέ στο ματς με την Έβερτον και έχει σκοράρει το πρώτο του γκολ, στο 4-1 κόντρα στην Στόουκ.

"Ο Ντάνιελ είναι υπέροχος άνθρωπος και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής -είναι ευχαρίστηση να παίζω μαζί του," δήλωσε ο Οριγκί. "Πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο, όλοι μας σε κάθε κομμάτι της ομάδας. Όλοι οι επιθετικοί προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να πιεζόμαστε. Στο τέλος είναι ο προπονητής που παίρνει τις αποφάσεις, αλλά αν όλοι είναι σε κορυφαία φόρμα, είναι καλό για την ομάδα και πολύ σημαντικό για την σεζόν.

"Ο Ντάνιελ είναι διαφορετικός παίκτης από μένα, οπότε μπορώ να δω στοιχεία του παιχνιδιού του και να μάθω από αυτά. Απολαμβάνω να παίζω μαζί του, είναι πολύ έξυπνος παίκτης.

"Οι άνθρωποι μπορεί κάποιες φορές να μιλούν μόνο για την εκτελεστική του ικανότητα, αλλά έχει και εξαιρετική ικανότητα στην πάσα. Έχει ήδη αποδείξει την ποιότητά του και είναι ένας πολύ, πολύ σημαντικός παίκτης για αυτή την ομάδα."

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Οριγκί στοχεύει να διατηρηθεί στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ το 2017. Από τότε που μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι με την Σάντερλαντ στις 26 Νοεμβρίου, έχει αρχίσει σε όλα τα παιχνίδια, εκτός από ένα, έχοντας πετύχει και πέντε τέρματα.

"Πάντα είμαι χαρούμενος όταν παίζω και είχα επιρροή επίσης, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μένα.

"Ακόμα νιώθω ότι μπορώ να κάνω βήματα στο παιχνίδι μου, να προσθέσω πράγματα. Προσπαθώ να είμαι όσο πλήρης όσο γίνεται κι αυτό προσπαθούν οι προπονητές να με βοηθήσουν να κάνω.

"Μια από τις ποιότητες της ομάδας μας είναι ότι είμαστε ευέλικτοι σε όλες τις θέσεις. Αυτό μας κάνει πιο απρόβλεπτους και είμαι χαρούμενος που έχουμε τέτοιο σύστημα, γιατί απολαμβάνω να παίζω σε αυτό πάρα πολύ."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.