Sunderland 2 - 2 LIverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Συνεχίζει δυναμικά ο Mignolet, βρίσκει ρυθμό ο Sturridge! Απογοήτευση ο Can.



Eπιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Ημέρες γιορτών στην Αγγλία χωρίς γκέλα, δεν γίνονται. Δυστυχώς ο κλήρος φέτος έπεσε στην ομάδα μας, που σε ένα περίεργο απόγευμα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Sunderland. Η Liverpool προηγήθηκε με τον Sturridge στο 19', ενώ ισοφάρισε για την Sunderland ο Defoe στο 25' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η ομάδα μας πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με τον Mane -και ενώ ο διαιτητής δεν έδωσε καθαρότατο πέναλτι εις βάρος του Can- με την Sunderland να γράφει το τελικό 2-2 ξανά με πέναλτι του Defoe σε χέρι του Mane.

Βαθμολογίες:



Simon Mignolet: Εντυπωσιακή εμφάνιση του Mignolet που νικήθηκε 2 φορές από την άσπρη βούλα, ωστόσο απέτρεψε το γκολ της Sunderland σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις. Γεμάτος αυτοπεποίθηση δείχνει πλέον ο Simon, ήταν σωστότατος στις επεμβάσεις του διώχνοντας την μπάλα πλάγια χωρίς να δίνει τη δυνατότητα του rebound, και πολύ ωραία αντίδραση στο τετ-α-τετ του Defoe.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)

Νathaniel Clyne: Από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα της Liverpool το σημερινό, χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται με θετικό αποτέλεσμα. Μηδένισε επιθετικά τον Van Aanholt αλλά και τον Larsson. Το γεγονός πως δε δημιουργήθηκε καμία φάση για την Sunderland από την πλευρά του, σίγουρα λέει πολλά. Επιθετικά ήταν παραπάνω από καλός, με πολλά, σωστά overlaps και όμορφες σέντρες. Σε μία μάλιστα έδωσε πάρε-βάλε στον Mane, ο οποίος δεν βρήκε σωστά την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα σε άδειο τέρμα.

Βαθμολογία: 8/10

Dejan Lovren: Μέτριος στο πρώτο μέρος ο Κροάτης, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αμυντικά μαζί με τον Klavan και τον Can. Με την έλλειψη του Henderson μπροστά τους, το δίδυμο της άμυνάς μας ήταν ευάλωτο στις κάθετες πάσες της Sunderland και φάνηκε αρκετά η έλλειψη ταχύτητάς τους. Ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο όπου δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τάκλιν για να κόψει επικίνδυνο σουτ του Defoe. 

Bαθμολογία: 6.5/10

Ragnar Klavan: Πάνω κάτω ό,τι και ο Lovren, συν το γεγονός πως έκανε ένα αχρειάστο πέναλτι. Ίσως ο Ndong να έπεσε εύκολα, ωστόσο υπήρχε επαφή και ο ref 9 στις 10 φορές θα το δώσει. Φάνηκε περισσότερο αγχωμένος από το κανονικό, ίσως και κουρασμένος. Ανέβασε και αυτός απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο. 

Βαθμολογία: 6/10



James Milner: Αρκετά καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα από τη μεριά του, ενώ δημιούργησε μερικές επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα της Sunderland. Αντικαταστάθηκε λόγω μικροτραυματισμού στο ημίχρονο.

Bαθμολογία: 6.5/10

Εmre Can: Κλήθηκε να αντικαταστήσει στη θέση του 6αριου τον τραυματία Jordan Henderson, χωρίς σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να τα καταφέρει. Πάρα πολλές λάθος μεταβιβάσεις σε καίρια σημεία του αγωνιστικού χώρου, δεν μπόρεσε ποτέ να οργανώσει το παιχνίδι με τον μαεστρικό τρόπο του αρχηγού. Έκανε καθαρότατο χέρι στην περιοχή της ομάδας μας που δε δόθηκε. Τώρα, πώς οι Άγγλοι σχολιαστές βρήκαν τον Can "να είναι εξαιρετικός σήμερα", είναι πραγματικά άξιο απορίας. 

Βαθμολογία: 4/10



Georginio Wijnaldum: Πέρασε και δεν ακούμπησε. Μετά ίσως από την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ομάδας μας κόντρα στην City, πραγματοποίησε μια κακή εμφάνιση με πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Είχε ένα ωραίο σουτ, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Mannone. Αντικαταστάθηκε.

Βαθμολογία: 5.5/10

Adam Lallana: Μέτρια εμφάνιση από τον Lallana που δε βρέθηκε και στην καλύτερή του μέρα. Και αυτός αλλά και ο Wijnaldum είχαν να κάνουν περισσότερη δουλειά από τη συνηθισμένη λόγω της κακής απόδοσης του Can. Ο Lallana σε ένα βαθμό το κατάφερε αυτό, αλλά όχι ολοκληρωτικά. Είχε πάντως μερικές ωραίες ενέργειες, ένα τακουνάκι με το οποίο έβγαλε τετ-α-τετ τον Sturridge, αλλά και ένα σουτ στο 94 που έβγαλε δύσκολα ο Mannone. 

Βαθμολογία: 6/10

Roberto Firmino: Πάρα πολύ κακός. Απαράδεκτες μεταβιβάσεις, καμία ουσία στο παιχνίδι του, σα να μην υπήρχε στο γήπεδο. Ένα σουτ το οποίο παραλίγο να βγει πλάγιο συνόψισε απόλυτα τα τελευταία παιχνίδια του Firmino.

Βαθμολογία: 5/10



Sadio Mane: Από την αποθέωση, στην απότομη προσγείωση. Γιατί ρε Mane αγόρι μου, γιατί; Τι χέρι είναι αυτό, για ποιο λόγο; Τέλος πάντων, έβαλε ένα γκολ με "tap in", έπρεπε να είχε βάλει ακόμα ένα αλλά δεν πέτυχε σωστά την μπάλα σε σέντρα του Clyne. Τον αποχαιρετούμε προσωρινά για το AFCON, το σίγουρο είναι ότι θα λείψει.

Βαθμολογία: 6/10



Daniel Sturridge: Από τα θετικά της σημερινής εμφάνισης. Δεύτερο γκολ στις τελευταίες του 2 εμφανίσεις για τον Daniel Sturridge, που φαίνεται να βρίσκει τη φόρμα του. Όλη του η παρουσία ήταν πολύ καλή, με 4 σουτ του να βρίσκουν εστία αλλά να μην έχουν το κάτι παραπάνω να νικήσουν τον Mannone. Αστόχησε και σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση. Αντικαταστάθηκε τραυματίας, ελπίζουμε να μην έχει κάτι σοβαρό.

Βαθμολογία: 7.5/10

Alberto Moreno (στο 45' στη θέση του James Milner): Μετά από καιρό αγωνίστηκε στη θέση για την οποία προοριζόταν εξαρχής, αυτή του αριστερού μπακ. Δε διέπρεψε με την εμφάνισή του, ωστόσο από δικό του στημένο προήλθε το γκολ του Mane.

Βαθμολογία: 6/10

Divock Origi (στο 73' στη θέση του Georginio Wijnaldum): Δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε. 

Βαθμολογία: 5/10

Lucas Leiva (στο 80' στη θέση του Daniel Sturridge): Μπήκε για να βοηθήσει την ομάδα να κρατήσει το αποτέλεσμα, έκανε όμως το φάουλ που οδήγησε στο 2ο πέναλτι της Sunderland.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Παρέταξε τη δυνατότερη 11αδα που είχε διαθέσιμη. Σίγουρα ο παράγοντας κούραση έπαιξε ρόλο, ωστόσο και η Sunderland ήταν το ίδιο κουρασμένη. Όπως είπε άλλωστε και στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα, η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία. Υπάρχει σίγουρα λάθος διαχείριση του σημερινού αγώνα. Έχασε μια αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Milner, ωστόσο η είσοδος του Origi δεν είχε κανένα απολύτως νόημα. Με ενδεχόμενη νίκη της Τσέλσι την Τετάρτη, απομακρύνεται στο -8 από την κορυφή. Θα του λείψει ο Henderson, θα του λείψει ο Mane, του λείπει ήδη ο Coutinho αλλά και το βάθος στον πάγκο.

Βαθμολογία: 6/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.