Αντίο Melwood, hello Kirkby!


Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Η Liverpool FC και η KMBC (Knowsley Metropolitan Borough Council) ανακοίνωσαν τα κοινά σχέδιά τους για την επικείμενη ανάπλαση των ακαδημιών των Reds στο Kirkby. Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν σημαντικές βελτιώσεις για τους ντόπιους κατοίκους, αλλά και τα τοπικά γήπεδα στο Simonswood Lane.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημόσια διαβούλευση με τους ντόπιους κατοίκους και τις επιχειρήσεις ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα τα σχέδια.

Το όραμα της LFC είναι να φέρει τις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας και τις ακαδημίες στο ίδιο μέρος. Η πρόταση ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών συμπεριλαμβάνει την κατασκευή ενός καινούριου, ενιαίου προπονητικού κέντρου, την ανακατασκευή των ήδη υπάρχοντων εγκαταστάσεων στην Ακαδημία, και σχέδια μετατροπής του κύριου γηπέδου σε εσωτερικό, κλειστό γήπεδο.

Σαν μέρος του προτεινόμενου σχεδίου η KMBC λαμβάνει προσφορές για καινούρια και ανανεωμένα ποδοσφαιρικά γήπεδα αλλά και εγκαταστάσεις στην περιοχή, δουλεύοντας μαζί με τοπικές ομάδες. 

Ο Andy Hughes, ο γενικός διευθυντής της LFC δήλωσε: 
Tα σχέδια που έχουμε προτείνει ώστε να φέρουμε την πρώτη ομάδα και τα παιδιά των ακαδημιών μαζί σε μία κοινή βάση, είναι πραγματικά κάτι συναρπαστικό. Το σκηνικό θα περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη των παιχτών μας, αλλά και να δώσει επιλογές στην προπόνηση ανάλογα με τον καιρό. Δουλεύουμε επίσεις μαζί με την KMBC για παροχές που θα βοηθήσουν και την τοπική κοινωνία.
Καταλαβαίνουμε πως το Melwood έχει παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τις παλαιότερες επιτυχίες του συλλόγου, ωστόσο έχει περιορισμένες δυνατότητες κυρίως λόγω του μικρού του χώρου. Δεν μπορεί να καλύψει τις μακροχρόνιες φιλοδοξίες μας και γι'αυτό το λόγο ερευνούμε τις επιλογές μας όσον αφορά την Ακαδημία.  
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.