Κλοπ: "Ξέρουμε πώς πρέπει να παίξουμε!" (VIDEO)


Λίγες μέρες πριν από ένα πολύ κομβικό παιχνίδι για τη φετινή πορεία της ομάδας, ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν σε και πάλι σε...κέφια και κάλυψε μια τεράστια γκάμα θεμάτων που "καίνε" τους φίλους της ομάδας, τόσο όσον αφορά το παιχνίδι όσο και στο μη αγωνιστικό κομμάτι.

Για την τεράστια σημασία του παιχνιδιού ενόψει τετράδας...

Τέτοια ματς είναι πάντα σημαντικά. Για την ακρίβεια, δεν θυμάμαι ένα μη σημαντικό παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά νομίζω όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα της Μάντσεστερ Σίτι, πιθανώς μερικοί να σκέφτονται ότι αποκλείστηκαν από την Μονακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο τρόπος που έπαιξαν ήταν εντυπωσιακός. Η Μονακό είναι μια απίστευτα ικανή ομάδα, γεμάτη νιάτα, ταλέντο και όλα αυτά. Ήταν δυο πανέμορφα παιχνίδια για να παρακολουθήσει κανείς και η Σίτι θα μπορούσε εύκολα να είχε κερδίσει στο δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου ματς, αλλά άνθρωποι είναι έχασαν ευκαιρίες πολλές και έμειναν έξω. Η ποιότητα όμως είναι πολύ μεγάλη, είναι σε καλό μομέντουμ στο πρωτάθλημα, οπότε δε νομίζω ότι πάμε ως φαβορί και αυτός είναι ένας ρόλος όχι ιδιαίτερα κακός.

Ναι, ξέρουμε ότι είμαστε δύσκολοι σε τέτοια παιχνίδια, αλλά πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι δυνατοί για να πάρουμε κάτι γιατί είναι δυνατοί, είναι καλοί και αν είσαι λίγο παραπάνω παθητικός, σε περιπαίζουν και τελείωσε. Πραγματικά ανυπομονώ, γιατί είναι μια πραγματική πρόκληση από τακτικής πλευράς και δυο καλές ομάδες έρχονται αντιμέτωπες. Ναι, είναι μια σημαντική στιγμή στη σεζόν, αλλά δε νομίζω πως πρέπει να συμπεριλάβουμε τέτοιου είδους πίεση στο παιχνίδι μας. Αν κερδίσουμε είμαστε δυο βαθμούς μπροστά αλλά έχουν ένα ματς λιγότερο. Οπότε, αν δε νικήσουμε, είμαστε 4 βαθμούς πίσω, οπότε καλύτερα ας κερδίσουμε. Αλλά αν πηγαίνεις στην Μάντσεστερ Σίτι και πρέπει να νικήσεις, είναι πολύ δύσκολο, όμως πιστεύω πως πάμε εκεί γνωρίζοντας πως είναι πιθανό να νικήσουμε, ή και να έρθουμε ισοπαλία. Οπότε σκέφτηκα ότι είναι λογικό να το βλέπουμε σαν πραγματική ευκαιρία και να μην προσθέτουμε έξτρα πίεση σε αυτό.

Για το ρεκόρ της Λίβερπουλ απέναντι σε ομάδες της πρώτης εξάδας...

Πιστεύω πως είχαμε κάποια άλλα ματς, όπου ήμασταν πολύ καλύτεροι από ότι στα ντέρμπι, αλλά αυτό το είδος άμυνας, να μην τους αφήνεις να κάνουν αυτό που τους αρέσει να κάνουν, αυτό που συνηθίζουν να κάνουν -ναι, έχουμε κάποιες ιδέες, αν το θέλετε. Αλλά πάντα είναι η σκληρή δουλειά, όχι κάποιου είδους ιδιοφυΐα ή κάτι τέτοιο, πρέπει να κερδίσεις όλες τις κρίσιμες δοκιμασίες, αλλά άμα χάσεις μια από αυτές τότε την πάτησες. 

Ναι, αισθανόμαστε καλά σε αυτά τα ματς, αλλά κατ'εμέ η Σίτι είναι η δυσκολότερη ομάδα για να αντιμετωπίσεις. Ξέρω ότι η εικόνα που υπάρχει στη χώρα είναι λίγο διαφορετική, άκουσα για το στυλ του Πεπ Γκουαρντιόλα και όλα αυτά, αλλά μιλάμε για πραγματικό ποδόσφαιρο και είναι δύσκολο να αμυνθείς απέναντι τους. Πολλές ομάδες το έχουν αισθανθεί αυτό ήδη! Αλλά ναι, όταν κερδίζεις την μπάλα τότε υπάρχουν μερικοί χώροι που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε εκεί  -αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, δεν ξέρω τώρα, αλλά θα δοκιμάσουμε τα πάντα για να κάνουμε αυτά που πρέπει και τότε θα είναι ένα φανταστικό ματς για να παρακολουθήσει κανείς. Αυτά είναι καλά νέα.

Για το αν η Κυριακή είναι μια καλή μέρα για να παίξεις απέναντι στην Σίτι μετά τον αποκλεισμό τους από το Τσάμπιονς Λιγκ...

Ας ελπίσουμε! Δεν ξέρω, θα μπορούσα να είχα αλλάξει την ώρα του παιχνιδιού; Όχι. Θα απογοητευόμουν αν εμένα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Ναι, και μπορείτε να δείτε πως και ο Πεπ απογοητεύτηκε αλλά αυτό που είπε ήταν σωστό -πρέπει να μάθουν από αυτό. Είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις μετά από τέτοιο ματς. Ήταν δυο απίστευτα παιχνίδια, η Μονακό αυτή τη στιγμή δεν πετάει μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και όλα τα σχετικά. 

Θεωρώ πως οι αλλαγές της Σίτι στο παιχνίδι ήταν πολύ καλές, όπως και στο ημίχρονο για παράδειγμα. Αλλά η Μονακό πάντα είχε μια απάντηση και άλλαζε συνέχεια τα πράγματα, μεγάλα ή μικρά. Η Σίτι έχει αλλάξει κάποια πράγματα, με τον Στέρλινγκ να παίζει πιο πολύ στα άκρα και είναι καλό να το βλέπεις, ομολογώ. Είναι μια πραγματική πρόκληση να τους αντιμετωπίσεις. Το τι σήμαινε για αυτούς ή σε τι κατάσταση βρίσκονται, δεν έχω ιδέα, δεν τους γνωρίζω αρκετά καλά. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό αλλά θα είμαστε εκεί και με ενδιαφέρει να δω με τι διάθεση θα μπούμε μέσα, τι μπορούμε να κάνουμε; Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Δε νομίζω πως θα είναι ακόμη απογοητευμένοι, πιστεύω πως θα θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω, αλλά αυτό δεν κάνει καμία διαφορά σε εμάς.
Για τον Γκουαρντιόλα και τις προκλήσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου...
Θα έλεγα η χημεία με την ομάδα του και η παρουσία του στην Μπαρτσελόνα ήταν το τέλειο ποδοσφαιρικό μοντέλο για επιτυχίες. Έχεις όλους αυτούς τους παίκτες που προφανώς μπορούν να εκπληρώσουν τα σχέδια σου, αυτό είναι φανταστικό και ένας εξαιρετικός συνδυασμός. Άνθρωποι που ξέρουν περισσότερα για την Μπάγερν Μονάχου θα έλεγαν πως είχαν μια πολύ καλή γενιά εκεί, καλούς παίκτες στην καλύτερη ηλικία και μετά αυτόν τον κορυφαίο προπονητή. Αλλά δεν υπήρχε δεύτερη ομάδα στην Γερμανία -προσπαθήσαμε εμείς (Ντόρτμουντ) να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δύσκολοι αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν ήταν πιθανό, και το να έρχεσαι εδώ είναι εντελώς διαφορετικό.

Είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα στον κόσμο και πολλές ομάδες έχουν πολλά λεφτά και καλούς παίκτες, οπότε είναι πολύ δύσκολο να είσαι πρωταθλητής στην Αγγλία, 100%. Μετά θα έλεγα πως αυτό που μετράει περισσότερο από τις άλλες χώρες εδώ, είναι το αποτέλεσμα. Κανείς δε νοιάζεται πως θα το πάρεις, αλλά σε άλλες χώρες είναι διαφορετικό. Οπότε το κάνεις, και μετά αν αμύνεσαι με 10 παίκτες στην περιοχή και εξαιρετικά, αυτό είναι διαφορετικό, επιτρεπτό, όλα καλά. Οπότε πρέπει να το συνηθίσει, εμείς πρέπει να το συνηθίσουμε και κάποιες φορές να το κάνουμε σε διαφορετικά ματς. Όλα είναι επιτρεπτά αλλά η φιλοσοφία του είναι διαφορετική.

Αλλά δεν αμφιβάλλω για την ποιότητά του. Μερικοί ίσως το κάνουνε, αλλά εγώ όχι. Τον σέβομαι πολύ και τον έχω αντιμετωπίσει πολύ και πρέπει να πω πως είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τις ομάδες του.

Για τους τραυματίες..
Τι να πω για αυτή την κατάσταση; Έλειψαν μερικοί παίκτες την περασμένη εβδομάδα από τις προπονήσεις. Ποιοι θα συμμετέχουν; Ο Χέντο, αλλά είχα ήδη πει την προηγούμενη ομάδα πως δεν είχε πιθανότητα. Ο Ντάνιελ Στάριτζ, με τίποτα.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο δεν προπονήθηκε με την ομάδα, αλλά λογικά θα συμμετέχει στην προπόνηση σήμερα ή αύριο, οπότε έχει πιθανότητες. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Ντιβόκ Οριγκί, που ήταν εκτός χθες χωρίς να έχει κάτι σοβαρό, όμως στην περίπτωσή μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Και αυτό κάναμε. Θα δούμε σήμερα ή αύριο αν θα συμμετέχει, αλλά δεν είναι σίγουρο.

Υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα, όμως ο Ντέγιαν έπαιξε την Δευτέρα και είναι έτοιμος.



Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.