Απαντήσεις δια του James Pearce(μεγάλη συνέντευξη)

Πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα έθεσε η ιστοσελίδα Anfield Nation, σε συνέντευξη που είχε με τον έγκυρο δημοσιογράφο της Liverpool Echo, James Pearce.

O δημοσιογράφος που ασχολείται με το ρεπορτάζ της ομάδας μας, μεταξύ άλλων απάντησε σε ερωτήματα αναφορικά με τους μεταγραφικούς στόχους του καλοκαιριού αλλά και για τον Ιαννουάριο που πέρασε, για το μέλλον συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών στην ομάδα, όπως επίσης και για την FSG. Ας περάσουμε να τα δούμε αναλυτικά.

σ.σ.: Σε bold θα είναι οι ερωτήσεις.

Που θεωρείς ότι χρειάζεται περισσότερο ενίσχυση η Liverpool; Η πλειοψηφία των οπαδών θεωρούν ότι η ομάδα χρείαζεται καινούριο τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό, αριστερό μπακ, αμυντικό μέσο και κεντρικό επιθετικό. Συμφωνείς με αυτά; Ή υπάρχουν κι άλλες θέσεις που θα πρέπει να ενισχυθεί η Liverpool;

Θα συμφωνήσω πε τα περισσότερα. Με τον Daniel Sturridge λογικά να αποχωρεί, είναι σημαντικό να αποκτηθεί επιθετικός που θα μπορεί να βάλει 25 γκολ στη σεζόν. Η Liverpool είναι η μοναδική ομάδα στις πρώτες εφτά που δεν έχει ένα τέτοιο.

Στη λίστα μου θα ήταν μετά ένας "κυρίαρχος" κεντρικός αμυντικός, ένας γρήγορος εξτρέμ, ένας αρισστερός μπακ και ένα κεντρικό αμυντικό μέσο. Όσο αφορά τους τερματοφύλακες, μπορώ να πω ότι ο Simon Mignolet έχει βελτιωθεί μέσα στη σεζόν και είναι πολύ νωρίς για να ξεγράψεις τον Loris Karius. Δε θα με ξάφνιαζε αν o Jurgen Klopp δεν αγόραζε τερματοφύλακα καθώς υπάρχουν άλλες θέσεις που θα ήταν προτεραιότητα.
O Julian Brandt είναι "ζεστό" όνομα στις συζητήσεις όσον αφορά στόχους για το καλοκαίρι, όπως έχεις επιβεβαιώσει πρόσφατα. Είναι αυτός ο κύριος στόχος της Liverpool, ή υπάρχει μεγαλύτερο όνομα που στοχεύει η Liverpool, και εάν ναι, ποιός;

O Brandt είναι όντως ψηλά στη λίστα των στόχων για το καλοκαίρι, αν είναι πρώτος στόχος δεν ξέρω. Ο Klopp θα τον αγόραζε τον Ιαννουάριο αν ήταν πρόθυμη να τον πουλήσει η Leverkusen. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι στόχοι για τους οποίους δε γράφτηκε κάτι ακόμα, αλλά πολλά εξαρτόνται από το αν προκριθεί η Liverpool για το Champions League.



Ισχύει αυτό που είπε ο Simon Jones(σ.σ. δημοσιογράφος στο BBC) ότι έχει ρήτρα £17εκ.;

Αν υπάρχει τέτοια ρήτρα, δε νομίζω να ισχύει πριν το 2018, οπόταν δε θα επηρεάζε τις διαπραγματεύσεις αυτό το καλοκαίρι.

Υπάρχουν πολλές φήμες ότι η Liverpool θα έχει μεγάλο budget το καλοκαίρι και πως ο Klopp θα προσπαθήσει να πωλήσει πολλούς παίχτες. Μπορείς να ονομάσεις συγκεκριμένους παίχτες που ο Klopp έχει ήδη αποφασίσει για το μέλλον τους, ή είναι αυτό κάτι που θα του δουν στο τέλος της σεζόν; (συγκεκριμένα παίχτες όπως ο Sturridge και ο Sakho)

Θα εξερτηθούν πολλά από τη θέση που θα τερματίσει η Liverpool και από το τι προσφορές θα λάβει για ποδοσφαιριστές που δεν θεωρούνται βασικοί. Θα περίμενα τον Klopp να πωλήσει τον Sturridge και τον Sakho. Είμαι βέβαιος ότι ο Lucas θα έχει κάποιες προσφορές που θα του προσφέρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ δε θα με ξάφνιαζε αν έφευγε και ο Moreno.


Είναι ο Lacazette στόχος της Liverpool;

Υπήρξαν πολλές συνδέσεις (σ.σ. ανάμεσα στις δύο πλευρές) μέσα από τα ρεπορτάζ και είμαι βέβαιος ότι είναι στους στόχους της Liverpool, αλλά δε γνωρίζω αν ετοιμάζεται οποιαδήποτε πρόταση για αυτόν.


Ο Naby Keita, είναι στόχος της Liverpool; (για αυτόν είχε γράψει η Melissa Reddy)

Είναι από τους πιο σταθερούς μέσους στην Bundesliga αυτή τη σεζόν και προφανώς θα ενδιέφερε την Liverpool. Το πρόβλημα είναι ότι η Λειψία δε θέλει να τον παραχωρήσει, ενώ υπάρχουν και άλλες μεγάλες ομάδες που θέλουν να τον αποκτήσουν. Από όσα γνωρίζω, η Bayern αυτή τη στιγμή προηγείται στην κούρσα για την υπογραφή του. Για να έχει κάποια πιθανότητα η Liverpool, θα πρέπει να είναι στο Champions League.


Σε επόμενη ερώτηση για τον Aubameyang, o Pearce είπε ξανά πως για να διεκδικήσει τον ποδοσφαιριστή θα πρέπει να είναι στο Champions League, αν και η Iσπανία είναι ο πιο πιθανός του προορισμός και συγκεκριμένα η Real M., αφού ο ίδιος δήλωσε πως ονειρεύεται να αγωνιστεί σε αυτή.

Αναφορικά με τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, πολλοί οπαδοί διαφωνούν με το αν θεωρούν πως ο Klopp αρνήθηκε/δεν έκρινε αναγκαίο να ξοδέψει λεφτά ή αν η FSG δε βοήθησε τον Klopp να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές που ήθελε, και συγκεκριμένα τον Julian Draxler. Ήταν λόγω των μισθών του, ή απλά ο ποδοσφαιριστής ήθελε να παίξει για την PSG αντί για την Liverpool;

Μπορώ μόνο να πω τα πράγματα όπως τα βλέπω. O Klopp ήταν κάθετος, μπροστά και πίσω από τις κάμερες και τα μικρόφωνα, ότι οι ιδιοικτήτες των στήριξαν και τα λεφτά ήταν εκεί για να τα ξοδέψει. Απλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει τους στόχους που ήθελε. Συνάντηθηκε μάλιστα με τον Draxler, αλλά ο ποδοσφαιριστής επέλεξε τελικά την PSG. Ναι, θεωρώ ότι οι μισθοί που πρόσφερε η PSG έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν ακόμα και στο Champions League.


Χωρίς παρεξήγηση, ενώ θα κατανοούσα αν επέλεγες να μη σχολιάσεις, αλλά πολλοί έχουν για σένα την εικόνα του ατόμου που είναι σε πλήρη υποστήριξη της ιδιοκτησίας της Liverpool από την FSG. Ποιά είναι η απάντησή σου και είσαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που λειτουργεί η FSG όσον αφορά τις μεταγραφές και το σύστμα που έχουν εφαρμόσει;

Μην ανησυχείς, χρείαζονται πολλά για να με προσβάλεις. Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά της FSG, απλά γράφω τα πράγματα όπως τα βλέπω. Η ιδέα ότι εγώ ή ο οποιοσδήποτε στην (Liverpool) Echo γράφει υπό πίεση άλλων, είναι γελοία.

Η FSG έκανε πολλά καλά πράγματα στην Liverpool, όπως το κτίσιμο του καινούριου Main Stand, τη διευθέτηση της επιχειριματικής πλευράς της Liverpool, ο ερχομός, αλλά και η διασφάλιση των υπηρεσιών του Klopp. Έκαναν λάθη; Αδιαμφισβήτητα. Ένα League Cup σε επτά χρόνια ιδιοκτησίας δεν είναι ικανοποιητικό, ούτε ο μόλις ένας τερματισμός στην τετράδα.

Η μεταγραφική πολιτική είναι πηγή απογοήτευσης. Συμφωνώ στην επένδυση στα νιάτα και την ανάπτυξη ταλέντων, αλλά στην τελική χρείαζεται να αγοράσεις και έτοιμους, κορυφαίους ποδοσφαιριστές αντί μόνο παίχτες με προοπτική. Η Liverpool δεν μπορεί να ξοδέψει £89εκ. σε ένα ποδοσφαιριστή, απλά πρέπει να δεις τους (οικονομικούς) απολογισμούς για να καταλάβεις το λόγο. Αλλά κρίνω σημαντικό να ξοδευτεί μεγάλο ποσό για την ενίσχυση του ρόστερ το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι θα γίνει και εάν δεν γίνει τότε θα υπάρξουν σοβαρά ερωτήματα για τις φιλοδοξίες των ιδιοκτητών.

Που θεωρείς ρεαλιστικά ότι θα τερματίσει η Liverpool με το τέλος της σεζόν; Ποιοί ήταν οι στόχοι του Klopp στην αρχή της σεζόν, ποιοί τώρα και ποιες οι φιλοδοξίες για την επόμενη σεζόν;

Ο στόχος από το καλοκαίρι ήταν η είσοδος στην τετράδα και η επιστροφή στο Champions League. Παρά την απογοήτευση που άλλαξε πορεία η σεζόν στις αρχές του 2017, παραμένει ρεαλιστικός στόχος. Περιμένω να τερματίσει τρίτη ή τέταρτη η Liverpool.


Τέλος, ποιος ποδοσφαιριστής έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής και γιατί;

Δύσολη ερώτηση. Ο Coutinho ήταν εξαιρετικός στους πρώτους μήνες της σεζόν, όμως δεν είναι ο ίδιος από όταν τραυματίστηκε. Είχε καλά διαστήματα ο Firmino, έμοιαζε ασταμάτητος σε κάποια παιχνίδια, αλλά η αστάθει του είναι επίσης πρόβλημα. Ακόμη με εντυπωσίασε ο Lallana με τον τρόπο που ανέβηκε επίπεδο. Έχει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά στο τελευταίο τρίτο του γηπεδου αυτή τη σεζόν.

Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει να επιλέξω τον Mane. Δεν ήμουν σίγουρος αν άξιζε τα £30εκ. όταν ήρθε, αλλά αποτελεί απόλαυση να τον βλέπεις με την κόκκινη φανέλα. Έδειξε να αξίζει κάθε δεκάρα και η σημαντικότητά του στην ομάδα φάνηκε από το πόσο της έλειψε τον Ιαννουάριο.

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*

Επιμέλεια: Σπύρος Χ.

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.