Joel Matip: ''Είμαστε σε καλό δρόμο για το Champions League, ωστόσο δεν είναι..αρκετό!''


Σε μια μεγάλη συνέντευξη στην Daily Mail, ο Joel Matip μίλησε για το πως έκλεισε στην Liverpool, για ένα μήνυμα που τον ξάφνιασε, για το Καμερούν & το Champions League αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.


Ο Καμερουνέζος αμυντικός, ήρθε στο Merseyside το Καλοκαίρι του 2016 και από τις πρώτες του εμφανίσεις στη σεζόν, έδειξε ότι πρόκειται για έναν αμυντικό που ενώ δεν πληρώσαμε απολύτως τίποτα (ήρθε ως ελεύθερος), θα μπορούσε να βοηθήσει την αμυντική γραμμή.

Ο Joel Matip άκουσε ένα βουητό στο κινητό του και κατευθείαν τον περιτρίγυρισε ένα αίσθημα ''καχυποψίας''.
Ήταν Χειμώνας του 2015, έχοντας αποφασίσει ότι θα αποχωρήσει από τη Schalke, αναρωτιόταν τι μπορεί να του επιφυλάσσει το μέλλον.
Έτσι, όταν ένας παραγνωρισμένος αριθμός χτύπησε στο κινητό του, σύντομα όλα έγιναν ξεκάθαρα.
«Ήμουν σαν...Χμμμ...» λέει αρχικά χαμογελώντας ο Joel Matip, λέγοντας την ιστορία...«Τότε ήξερα ότι ήταν κάτι σπέσιαλ»
Στο μήνυμα ήταν ο Jurgen Klopp.
«Όταν μου είπε ότι θέλει να αγωνιστώ στην Liverpool, έκανα προσωπική επαφή μαζί του»
Για τον Joel, έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι ο Klopp ήταν ο πρώτος που ήρθε σε επαφή μαζί του, ήξερε ο ένας τον άλλον καθώς ήταν για χρόνια αντίπαλοι στην ίδια πόλη (Dortmund - Schalke) και η πρώτη επαφή του Γερμανού ήταν μεγάλης σημασίας, καθώς διεκδίκησαν κι άλλες ομάδες την υπογραφή του Καμερουνέζου.
Όταν ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι ο 25χρονος είχε αποφασίσει να κινηθεί προς την Αγγλία, ο Klopp κούνησε το κεφάλι του με χαρά καθώς αυτός θα ήταν ο άνθρωπος του.
Ο χρόνος και οι εμφανίσεις του, έχουν δείξει πως η απόφασή του δεν ήταν λανθασμένη.

Ο Matip, κατά κύριο λόγο, ήταν εξαιρετικός φτάνοντας στο Anfield, λαμβάνοντας κάθε πρόκληση στον μακρύ, κομψό διασκελισμό του.
Αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να αντιμετωπίσει τον Sergio Aguero.
«Είναι πραγματικά δύσκολο, είναι πολύ πιο φυσικό από ό, τι έχω συνηθίσει, αλλά αυτή είναι η φύση του πρωταθλήματος.
Πριν από λίγες εβδομάδες, αντιμετώπισα τον Diego Costa, πριν ήταν ο Zlatan Ibrahimovic, τώρα είναι ο Aguero, κάθε εβδομάδα θα έχεις να αντιμετωπίσεις υψηλής ποιότητας ομάδες, απλά προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο»

Σε αυτή την συνέντευξη στην Daily Mail, συζητήθηκαν δύο πράγματα που αφορούν τον Matip,  τα θέματα του στην Liverpool και πως θα πρέπει να προσπαθήσει να επιτύχει στην ομάδα και το θέμα που έγινε πρωτοσέλιδο στην αλλαγή του έτους, το Καμερούν.
Αν και ο ίδιος είχε παίξει μόνο μία φορά για το Καμερούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, δέχθηκε κλήση στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, παρά που ο ίδιος δεν ήταν διαθέσιμος για επιλογή, με αυτό να οδηγεί σε μια λογομαχία μεταξύ της Liverpool, του Καμερούν, της FA και της FIFA, με αποτέλεσμα ο Matip να χάσει πέντε αγώνες τον Ιανουάριο.
«Έχει τελειώσει τώρα και κοιτάω προς το μέλλον, ηθελα μόνο να μείνω εδώ και να παίξω, δεν ήταν εύκολο, γιατί δεν κατάλαβα τι συνέβαινε, τώρα το πρόβλημα έχει λυθεί και μπορώ να επικεντρωθώ στην Liverpool»
Αν είχε φύγει, o Matip θα μπορούσε να επιστρέψει με το μετάλλιο του νικητή, είναι κάτι που τον στεναχωρεί;
«Όχι, ήξερα ότι μπορούσαν να κερδίσουν, ήμουν ευτυχής, το Καμερούν είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό έθνος, ήμουν χαρούμενος για αυτούς, επειδή τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολά και επιστρέφουν στις παλιές μέρες»
Αλλά θα τους εκπροσωπήσει στο μέλλον;
'Οχι, είναι Αφρική και δεν μπορείτε ποτέ να το συγκρίνετε με τα ευρωπαϊκά πράγματα, θα επικεντρωθώ στην Liverpool, έχει τελειώσει»

Αυτό που δεν έχει τελειώσει, είναι η επιδίωξη της Liverpool για μια θέση στο Champions League, με την πίεση να πέφτει στα επόμενα δύο παιχνίδια, στην πόλη του Manchester και στο Anfield κόντρα στην Everton και σε μεγάλο βαθμό αυτά τα δύο ματς θα καθορίσουν εάν ο σύλλογος συνεχίσει να διεκδικεί έξοδο στην μεγαλύτερη ευρωπαική διοργάνωση.
Ο Matip λαχταρά να είναι και πάλι σε αυτή τη διοργάνωση, όταν ήταν 19 ετών, έφτασε στα ημιτελικά με την Schalke το 2011, σκοράροντας ένα σπάνιο γκολ σε ένα συναρπαστικό προημιτελικό, στη νίκη τους κόντρα στην κάτοχο της διοργάνωσης, Inter, παίρνοντας την πρόκριση στον ημιτελικό, αντιμετωπίζοντας την Manchester United.
«Έχω να πω ότι κερδίσαμε άσχημα, το πρώτο σκέλος ήταν 2-0 (το δεύτερο ματς στο Old Trafford ήταν 4-1), ήταν σαφές ότι ήταν τόσο πολύ καλύτεροι, αλλά ήταν ακόμα ένα μεγάλο πράγμα να φτάνεις στους ημιτελικούς»

Όπως είναι φυσικό, είναι και για την Liverpool ένα μεγάλο πράγμα να επιστρέψει στην διοργάνωση.
Έχοντας κερδίσει μόνο ένα τρόπαιο από το 2007, περνώντας μια από τις πιο άσχημες χρονικές περιόδους σε θέμα τροπαίων σε αυτά τα 125 χρόνια ιστορίας και η ιδέα ότι απλά μια έξοδο στην Ευρώπη αποτελεί επίτευγμα δεν κάθεται άνετα στους οπαδούς.
Είναι σαφές ότι δεν κάθεται με αυτόν τον τρόπο και στον Matip, καταλαβαίνει τη θέρμη των οπαδών από τις συνομιλίες που είχε μαζί τους στα εστιατόρια.
«Να πάρεις μια θέση στο Champions League θα ήταν καλό, αλλά...δεν είναι αρκετό, αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να επιτύχουμε κάτι εδώ.
Δεν είναι μόνο για να παίξεις λίγο καλύτερα, ίσως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο, αν παίξουμε καλά, ίσως μπορούμε να πάμε και πιο ψηλά.
Είναι πολύ καλύτερο να κερδίσουμε τρόπαια, αλλά για αρχή, είναι καλύτερα να είσαι στο Champions League από το τίποτα, πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την διοργάνωση, είμαστε συγκεντρωμένοι»

Μια απειλή για την Liverpool κόντρα στην Manchester City, θα είναι ο Leroy Sane, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Matip στην Schalke, χωρίς να υπάρξουν μεταξύ τους τηλεφωνήματα αυτή την εβδομάδα και χωρίς να βάζουν κάποιο στοίχημα με τον ηττημένο να κερνάει δείπνο στο νικητή.
«Ο καθένας θέλει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, δεν θέλω μόνο να κερδίσω ενάντια στον Leroy, δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον κίνητρο.
Είμαι χαρούμενος που δουλεύει καλά, αλλά την Κυριακή ελπίζω ότι δεν θα δουλέψει τόσο καλά!
Θέλω να κερδίσουμε ενάντια στην City»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.