Gini Wijnaldum: ''Μας έδωσε αυτοπεποίθηση το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου''


O Georginio Wijnaldum με το γκολ του το απόγευμα της Κυριακής, βοήθησε την Liverpool να φτάσει στην δύσκολη νίκη με 2-1 και ο ίδιος ήταν χαρούμενος που είχε συμβάλει σε αυτό με το γκολ του.


Οι Reds κέρδισαν μια σκληρή αναμέτρηση εναντίον των Clarets με 2-1 και διατήρησαν την ώθηση τους για μια θέση στην τετράδα, κάνοντας μια δύσκολη ανατροπή μετά το γκολ του Ashley Barnes μόλις στο έβδομο λεπτό.

Τότε, ο μέσος της Liverpool, Gini Wijnaldum, o οποίος άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή, ισοφάρισε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου στέλνοντας την ομάδα με άλλη ψυχολογία στα αποδυτήρια.

Ο Emre Can σκόραρε το νικητήριο τέρμα με ένα έξοχο σουτ, βρίσκοντας την κάτω γωνία από 20 μέτρα λίγο μετά από μία ώρα παιχνιδιού, με τον Wijnaldum να αισθάνεται πως η ισοφάρισει στο τέλος του ημιχρόνου είχε μια τεράστια θετική ψυχολογική επίδραση από όλους στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ολλανδός στο Liverpoolfc.com:

«Ήταν πραγματικά δύσκολο, το είδατε στο παιχνίδι, το ξεκίνημα ήταν ήδη δύσκολο, ειδικά όταν σκόραραν γκολ στα πρώτα λεπτά, έτσι έγινε ακόμη πιο δύσκολο για μας, αλλά παλέψαμε, συνεχίσαμε να προσπαθούμε και δώσαμε το 100% στο παιχνίδι.
Ήμασταν τυχεροί που σκοράραμε λίγο πριν το ημίχρονο, καθώς αυτό μας έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν ήμασταν στα αποδυτήρια, αν πας στα αποδυτήρια και είσαι πίσω με 0-1, τα πράγματα είναι διαφορετικά»

«Το γκολ λίγο πριν το ημίχρονο ήταν ένα θετικό πράγμα για μας, μας έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στο ημίχρονο μιλήσαμε για τα πράγματα που κάναμε άσχημα, τα πράγματα που κάναμε καλά και θα μπορούσαμε να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, συνεχίσαμε να παλεύουμε και προσπαθήσαμε να σκοράρουμε ένα γκολ και αυτό έγινε από τον Emre.
Σου δίνει μια άλλη αίσθηση όταν πας στα αποδυτήρια στο 1-1, αντί να είσαι πίσω με 0-1, έπρεπε να γίνει κάτι για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη και πραγματικά ήταν σημαντικό γκολ για μένα και ειδικά για την ομάδα και φυσικά για τον κόσμο, γιατί τους έδωσε κάτι για να μας υποστηρίξουν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο»

«Για να είμαστε δίκαιοι, δεν αποδείξαμε στους ανθρώπους τι μπορούμε να κάνουμε γιατί το κάναμε ήδη στο πρώτο μισό της σεζόν, ήταν περισσότερο κάτι για εμάς για να μας δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να κερδίζουμε αυτό το είδος παιχνιδιών.
Παίζουν πολύ μακρινές μπαλιές, με στημένες φάσεις είναι πάντα επικίνδυνο, έτσι ώστε το κάνει ακόμά πιο δύσκολο να κερδίσεις ενάντια σε εκείνο το είδος ομάδων, είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις ένα παιχνίδι στην Premier League και μπορείς πάντα να χάσεις.
Ωστόσο, η μαχητικότητα μας ήταν καλή και προσπαθήσαμε τα πάντα για να κερδίσουμε το παιχνίδι, ήμασταν τυχεροί που ο Emre σκόραρε με ένα καλό γκολ και κερδίσαμε»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.