Jurgen Klopp: «Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι οι δικοί μας φίλαθλοι ευτυχισμένοι»


O Jürgen Klopp δεν βλέπει την ώρα για ακόμα ένα Merseyside Derby, με την Liverpool να υποδέχεται αύριο την Everton, ωστόσο ξέρει τους παίκτες του και πρέπει να βρουν μια ισορροπία μεταξύ του ελέγχου και της επίθεσης για να μπορέσουν να βγουν νικητές.


Ο Γερμανός, έχει κερδίσει και τα δύο πρώτα του παιχνίδια κόντρα στην Everton, τον περασμένο Απρίλιο με 4-0 στο Anfield, ενώ τη φετινή σεζόν με το γκολ στο 94' του Mane στο Goodison Park (0-1).

Πριν από την τρίτη του αναμέτρηση σε αυτό το περίφημο ντέρμπι, ο Klopp επέμεινε ότι ξέρει τα πάντα για το τι διακυβεύεται στον 228ο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η Liverpool μπορεί να δυσκολευτεί, καθώς η Everton προέρχεται από μόλις μία ήττα σε εννέα αγώνες σε εκτός έδρας παιχνίδια στην Premier League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός για τη μεγάλη αναμέτρηση:

Αυτό που κάνει το ντέρμπι του Merseyside τόσο ξεχωριστό;
«Δύο μεγάλοι σύλλογοι σε μια πόλη, δύο ιστορικά μεγάλοι σύλλογοι, δεν υπάρχουν σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο δύο ομάδες με αυτό το μέγεθος και είναι πολύ σημαντικό για όλη τη χώρα να υπάρχουν σε μια πόλη και είναι κάτι ξεχωριστό.
Επίσης, ξεχωριστή είναι και η απόσταση που έχουν τα δύο γήπεδα μεταξύ τους, ανυπομονούμε όλοι γι' αυτά τα παιχνίδια!»

Σχετικά με την προσαρμογή του στα ντέρμπι με την πάροδο του χρόνου;
«Δεν είμαι εξειδικευμένος σε πολλά μέρη στη ζωή μου, αλλά ίσως είμαι ιδιοφυΐα στην κατανόηση των ντέρμπι, γιατί δεν χρειάζεται ούτε ένα δευτερόλεπτο για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι.
Έπαιξα μερικά στη ζωή μου, αυτό είναι το τρίτο κόντρα στην Everton, έπαιξα πολλά ντέρμπι στην καριέρα μου και την συγκεκριμένη στιγμή ο κόσμος γύρω σταματά για 90 λεπτά σε μια συγκεκριμένη πόλη ή περιοχή, αυτό είναι καλό γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, αλλά εμείς αγαπάμε κάθε του στιγμή.
Σε αυτά τα 95/97 λεπτά αύριο το απόγευμα, θα είναι ακριβώς έτσι, όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να κάνουμε τα σωστά πράγματα στη σωστή στιγμή. να είμαστε επιθετικοί , αλλά να μην είμαστε τόσο πολύ, είναι κάτι δύσκολο, αλλά κυρίως εναντίον του εαυτού σας, να αγωνιστούμε και να κάνουμε τα πάντα για να είναι οι δικοί μας φίλαθλοι ευτυχισμένοι»

Πόσο απολαμβάνει τα Merseyside Derby;
«Το πρόβλημα στη δουλειά μου είναι ότι μερικά πράγματα μπορεί να διαταράξουν πάντα τη χαρά της νίκης, θυμάμαι το τελευταίο ντέρμπι που παίξαμε εδώ, ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, αλλά μετά το τέλος ήξερα ότι ο Divock Origi θα είναι έξω για τις επόμενες εβδομάδες ή και περισσότερο σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ομάδα, καθώς ο Divock ήταν ίσως στην καλύτερη φόρμα της ζωής του μέχρι τώρα.
Απόλαυσα το αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω μετά το παιχνίδι που ήξερα την ζημιά του, μας πόνεσε πολύ και οι τρεις βαθμοί μας βοήθησαν.
Το τελευταίο παιχνίδι, ήταν η πρώτη μου φορά στο Goodison Park, ένα απόλυτα καλό μέρος για ποδόσφαιρο, μου άρεσε το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι εκεί και στη συνέχεια κερδίσαμε, σκέφτηκα πως το αξίζαμε.
Μπορώ ακόμα να θυμηθώ τον συνάδελφό μου (Ronald Koeman), σκέφτηκε λίγο διαφορετικά για το παιχνίδι, αλλά αυτό είναι ίσως φυσιολογικό!
Ήταν δύο καλά παιχνίδια και αυτό είναι το πιο σημαντικό, εμείς επιλέγουμε πάντα τα κατάλληλα εργαλεία , τα σωστά όπλα, ήμασταν επιθετικοί αλλά δεν το παρακάναμε και αυτό είναι σημαντικό, διότι δεν έχει κανένα νόημα να ξεκινήσεις με έντεκα και μετά από λίγα λεπτά να πρέπει να συνεχίσεις με δέκα, και στα δύο παιχνίδια θα μπορούσε να είχε συμβεί νωρίτερα.
Ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε από αυτό το παιχνίδι, αυτή η μέρα είναι σημαντική καθώς όλοι βρίσκονται εδώ με διαφορετικές ''ιδέες'' μιας και ήταν σε όλο τον κόσμο για τις Εθνικές τους και πρέπει να δουλέψουμε σε ένα κοινό πλάνο.
Οι παίκτες έπαιξαν διαφορετικά συστήματα, σε διαφορετικές χώρες, πρέπει να δουλέψουμε μαζί σε ένα πλάνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάμε!»

Αν έχει εντυπωσιαστεί από την Everton;
«Θα έχουμε ξανά μια πολύ καλή ομάδα να αντιμετωπίσουμε, έκαναν πολύ καλές προσθήκες το καλοκαίρι και το χειμώνα, είχαν ένα φανταστικό ξεκίνημα στη σεζόν και στη συνέχεια ίσως δεν ήταν τόσο καλοί, αλλά τώρα είναι και πάλι στο προσκήνιο.
Είναι πιθανόν κοντά στις θέσεις όπου θέλουν να είναι, αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο του παιχνιδιού, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε.
Είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, όχι μόνο επειδή είναι ένα ντέρμπι, αλλά και για το ότι υπάρχει πίεση και στις δύο πλευρές.
Δεν είχα διαβάσει τίποτα, αλλά είδα όταν κάναμε την ανάλυση ότι φαίνεται πως έχουν αυτοπεποίηθηση, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ένα λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να έχουμε κι εμείς αυτοπεποίηθηση, ξέρουμε πιθανώς πως πρέπει να παίξουμε και τώρα πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και να παίξουμε το παιχνίδι»

Για τον Jordan Henderson:
«O Jordan, είχε δυστυχώς είχε μια μικρή υποτροπή και δεν είναι στην προπόνηση της ομάδας.
Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή για πόσο καιρό θα είναι έξω, ελπίζω όχι για αρκετό διάστημα, ξέρω ότι την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, είπα πως ελπίζω ότι πιθανότατα μπορεί να είναι στην προπόνηση αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν τα κατάφερε, γι 'αυτό και πρέπει να περιμένουμε»
Αν η ζημιά του Jordan απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση;
«Είναι μόνο θέμα χρόνου, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, έτσι έχει η κατάσταση.
Μερικές φορές ξέρεις ότι δεν είναι ένα μεγάλο θέμα και μπορείς να φανταστείς ότι υπάρχει έστω μια μικρή πιθανότητα ο Hendo να μπορεί να τρέξει, να προπονηθεί, οτιδήποτε, όταν είναι έτοιμος θα το κάνει, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μαζί του.
Δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο, παίρνει πάντα πολύ καιρό με όλους τους τραυματισμούς και δεν είναι η καλύτερη στιγμή για μας, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουμε εκτός από τη θεραπεία που παίρνει και περιμένουμε τη στιγμή που θα είναι και πάλι μαζί μας»

Για τον Daniel Sturridge:
«Δεν έχει καμία πιθανότητα να παίξει κόντρα στην Everton, άκουσα ότι είναι πίσω στην προπόνηση, δεν ξέρω ποιος έδωσε αυτή την πληροφορία.
Όταν ένας παίκτης είναι στο γήπεδο και κάνει προπόνηση για την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει, δεν σημαίνει πως είναι πίσω και προπονείται.
Είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα για το Σαββατοκύριακο»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.