Klopp: Κάναμε αυτό ακριβώς που έπρεπε με την Arsenal!


Η απόδοση της Liverpool στη νίκη με 3-1 επί της Arsenal χαρακτηρίστηκε από τον Klopp ως “αυτό ακριβώς που έπρεπε να γίνει”.
Οι Κόκκινοι επέστρεψαν στον ενεργητικό και δημιουργικό εαυτό τους εναντίον των Κανονιέρηδων στο Anfield, επιστρέφοντας στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας, με τα γκολ των Roberto Firmino, Sadio Mane, και Georginio Wijnaldum.
Ο Κlopp ήταν ικανοποιημένος με τον τρόπο που η ομάδα του ανταπεξήλθε στην ένταση μιας τέτοιας σκληρής αναμέτρησης, κυρίως δεδομένης της ανάγκης να απαντήσουν στην ήττα από την Leicester νωρίτερα στη βδομάδα.
Διαβάστε παρακάτω μια περίληψη των όσων δήλωσε ο Γερμανός μετά τη λήξη του αγώνα…
Σχετικά με τη μια ακόμα νίκη εναντίον ενός εκ των 6 πρώτων αντιπάλων…
Πρώτα απ’ όλα, ήμασταν ακριβώς όπως έπρεπε από το πρώτο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού. Παίξαμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Ήταν εμφανές πως θα ήταν ένα έντονο παιχνίδι, το βλέπαμε εξ αρχής με την 11αδα της Arsenal – οκ, ο Ozil και ο Sanchez δεν ήταν μέσα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι ήταν. Ήταν σίγουρο ότι έπρεπε να έχουμε τον νου μας στις αντεπιθέσεις. Και οι 2 ομάδες προσπάθησαν να παίξουν πιέζοντας πολύ – αυτός ήταν ο λόγος για πολλές μακρινές μπαλιές, πράγμα το οποίο είχε νόημα. Αλλά κερδίζοντας την 2η μπαλιά, και οι 2 ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, τα πήγαμε καλύτερα. Παίξαμε πραγματικά καλά, δημιουργήσαμε εξαιρετικές ευκαιρίες και σκοράραμε μόλις 2 φορές, ενώ θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει κι άλλες φορές στο πρώτο ημίχρονο.
Ήταν προφανές πως θα ερχόταν η απάντηση από την Arsenal, ειδικά όταν ο Alexis Sanchez μπήκε στο γήπεδο. Από τη μια μεριά, είναι world-class παίκτης, καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Από την άλλη μεριά, είναι εντελώς διαφορετικός από τον Welbeck για παράδειγμα – όχι καλύτερος ή χειρότερος, απλώς διαφορετικός. Πήρε μόνο 5 λεπτά, που στην πραγματικότητα φάνηκαν σαν 50, για να προσαρμοστούμε στην κατάσταση. Είχαν ήδη 2 μεγάλες ευκαιρίες στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Χρειαζόμασταν τον Mignolet και λίγη τύχη εκείνη τη στιγμή, αλλά ελέγχαμε το παιχνίδι ξανά, και ήταν βέβαιο πως αν δεν συνέβαινε κάποια σύμπτωση, θα είχαμε την ευκαιρία για αντεπίθεση. Ήταν πραγματικά έντονο. Σκόραραν αφότου ο Firmino πήγε στην περιοχή τους, και μπλοκάραμε την μπάλα από τον Sanchez, πριν σκοράρουμε για 3η φορά. Ήταν μακρύς ο δρόμος που είχαμε σε όλα τα γκολ – ήταν πολύ έντονο. Αλλά ήταν ωραίο.
Σχετικά με την ψυχολογική επίδραση που έχει η επιστροφή στην 4αδα…
Είχαμε μια πραγματικά δύσκολη εβδομάδα. Την επόμενη μέρα του αγώνα με την Leicester, κάναμε την ανάλυση, που δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για μένα όταν την έκανα, ούτε για τα αγόρια που την έβλεπαν. Αλλά υπήρξε ένα σημείο στην βδομάδα όπου έπρεπε να τελειώσουμε τον αγώνα με την Leicester. Ήταν πραγματικά εκπληκτικό, είχαμε παίξει και χάσει παιχνίδια, και δεν είχαμε παίξει καλά σε όλα, αλλά δε αυτό το συγκεκριμένο υπήρχαν τόσες κακές μεμονομένες παρουσίες, και είναι πραγματικά δύσκολο να κερδίσεις έτσι ένα παιχνίδι. Ήταν εκνευριστικό. Είμαστε το rollercoaster του πρωταθλήματος – πολλά «πάνω» και, στο μεταξύ, υπερβολικά πολλά «κάτω».
Αλλά μόνο αν είσαι πραγματικά χαζός αφήνεις τα κακά πράγματα να σε επηρεάσουν περισσότερο από τα καλά. Πρέπει να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας τα καλά πράγματα και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Μπορείτε να φανταστείτε, όταν κάνεις μια ανάλυση σαν αυτήν και παρακολουθείς την προπόνηση, σκέφτεσαι ‘οκ, αυτό δεν βοήθησε να επανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση’. Αυτό δεν είναι η πιο ωραία στιγμή. Ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός, έβρεχε στην προπόνηση, και δεν ήταν βέβαιο πως θα έχουμε την αποψινή απόδοση. Τα αγόρια έδειξαν και πάλι το τι είναι ικανοί να κάνουν. Το έχω πει πολλές φορές ήδη, δεν μου αρέσει ότι η μη συνοχή είναι κομμάτι της ανάπτυξης. Συνήθως, κερδίζεις παιχνίδια και χάνεις εναντίον των μεγάλων ομάδων, επειδή στην αρχή είναι σε υψηλότερο επίπεδο, είναι εξυπνότεροι και πιο πεπηραμένοι, και χάνεις τα παιχνίδια. Έχουμε διαλέξει άλλο τρόπο, αλλά και πάλι είναι κομμάτι της συμφωνίας και ξέρουμε πως πρέπει να προχωράμε – και αυτό θα κάνουμε.
Σχετικά με το αν τον εξέπληξε το ότι ο Sanchez ξεκίνησε στον πάγκο…
Είμαι προπονητής εδώ και 17 χρόνια, και πραγματικά δεν με εκπλήσσει καμία 11αδα... μόνο αν κάποιος έσπασε το πόδι του την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα ξεκινάει βασικός. Τότε πιστεύω πως θα ήθελα να γνωρίσω τον γιατρό! Πάντα κάνουμε την ανάλυση χωρίς να ξέρουμε ποιος θα παίξει. Μπορείτε να φανταστείτε πως την κάναμε με τον Alexis Sanchez στην 11αδα, αλλά όταν μετά ο Giroud ήταν στο γήπεδο, το παιχνίδι ήταν διαφορετικό γιατί έκαναν περισσότερες σέντρες. Για μας, δεν ήταν μεγάλο πλεονέκτημα. Όπως είπα, ο Alexis είχε μεγάλο αντίκτυπο στο παιχνίδι, αλλά επειδή έπρεπε να προσαρμοστούμε. Αν ξεκινούσε, θα είχαμε ήδη μια καλύτερη λύση από την αρχή.
Σχετικά με το πότε ήταν βέβαιος πως θα έχει μια αντίδραση από τους παίκτες του, μετά την ήττα με την Leicester
Στα 17 μου χρόνια ως προπονητής, έχω δει τις χειρότερες προπονητικές βδομάδες τις ζωής μου, και τα καλύτερα αποτελέσματα τα ίδια σαββατοκύριακα – και το ανάποδο, δυστυχώς. Δεν πρόκειται περί νόμου. Δεν ήμουν (ποτέ βέβαιος), αλλά αν σκεφτόμουν μετά την Τετάρτη αν μπορούμε να κερδίσουμε την Arsenal, η απάντηση θα ήταν ‘όχι’. Αν με ρωτούσατε την Πέμπτη, θα έλεγα ‘δεν είμαι σίγουρος’. Και μετά, αν με ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγα 'ναι, μπορούμε’. Οι αντιδράσεις, κυρίως από ποδοσφαιρικές ομάδες, δεν είναι πάντοτε οι ίδιες, αλλά ακόμα και τότε δεν ήταν σίγουρο πως θα συνέβαινε. Η αποψινή απόδοση δεν ήταν έκπληξη, γιατί τα αγόρια έχουν ξαναπαίξει έτσι αρκετές φορές.
Σχετικά με την απόδοση του Adam Lallana
Όταν είμαστε συμπαγείς, είναι πολύ ωραίο να έχουμε τον Adam, επειδή δίνει το έναυσμα για πίεση, ή βάζει τον τόνο. Το πρόβλημα είναι πως σε μερικά παιχνίδια που δεν είμαστε συμπαγείς και ο Adam κάνει το ίδιο, δημιουργεί ένα κενό για τον αντίπαλο, και τότε είναι ένας με έναν σε μια μεγάλη περιοχή. Δε μπορούμε να κερδίζουμε σε όλα τα παιχνίδια. Σήμερα, σαν ομάδα ήμασταν πολύ συμπαγείς. Η σταθερότητα είναι το κλειδί για τα πάντα, και θέλαμε να είμαστε σταθεροί. Δουλέψαμε πολύ καλά σε αυτό μαζί, και είναι πολύ ωραίο να έχουμε τον Adam σε αυτό.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.