Liverpool 3 - 1 Arsenal - Βαθμολογίες παιχτών: Mane και Lallana στα ύψη!


Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Back to winning ways για την ομάδα μας η οποία πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση και επικράτησε με 3-1 της Arsenal. Ο Firmino στο 8' άνοιξε το σκορ από assist του Mane, ενώ στο 40' οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον πρώτο να πασάρει και τον δεύτερο να σκοράρει. Ο Welbeck με ωραίο τελείωμα στο 57' μείωσε για την Arsenal, ενώ το τελικό 3-1 έγραψε στο 92' ο Wijnaldum μετά από τρομερή ενέργεια του Lallana και παράλληλη μπαλιά του Origi!

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες μας:



Simon Mignolet: Σωστότατος με την μπάλα στα πόδια, ακόμα και όταν αυτή έκαιγε. Πραγματοποίησε σταθερές εξόδους και επεμβάσεις με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Giroud. Στο γκολ της Arsenal θα μπορούσε να μην είχε βγει από την εστία του.

Βαθμολογία: 7/10

Nathaniel Clyne: Περιόρισε αρκετά τις επελάσεις από τα αριστερά της Arsenal στο πρώτο μέρος, ενώ βοήθησε και επιθετικά με τα ανεβάσματά του. Με την είσοδο του Sanchez οπισθοχώρησε αλλά εξακολούθησε να παραμένει σταθερός αμυντικά. Μια σέντρα από καλή ανάπτυξη που έστειλε στο θεό, συνόψισε το επιθετικό του παιχνίδι όλης της χρονιάς.

Βαθμολογία: 7/10

James Milner: Σταθερός, αν και λόγω των overlaps του είχε κάποια προβληματάκια από την ταχύτητα του Bellerin. Είχε μεγάλη συμμετοχή στο γκολ του Mane, στο οποίο βρήκε ωραία τον Gini. 

Βαθμολογία: 7.5/10

Joel Matip: Κέρδισε κατά κράτος τον Giroud σε όλες τις μονομαχίες προσδίδοντας μια σταθερότητα στην άμυνα. Έπρεπε να είχε σκοράρει καθώς πήρε ανενόχλητος κεφαλιά μετά από φάουλ του Coutinho. Σημαντικότατο μπλοκ στο σουτ του Sanchez στο τέλος του αγώνα.

Βαθμολογία: 8/10

Ragnar Klavan: Αντικατέστησε τον Lucas Leiva και ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε με το γνωστό, αέρινο στυλ του.

Βαθμολογία: 8/10

Emre Can: Έχει δεχτεί μεγάλη κριτική τις προηγούμενες βδομάδες, ωστόσο σήμερα ήταν σταθερός. Δεν είναι Henderson, όλοι το ξέρουμε αυτό, ωστόσο η δύναμή του βοήθησε στο χώρο του κέντρου. Θα μπορούσε να είχε αποβληθεί.

Βαθμολογία: 7/10



Adam Lallana: Θύμισε τον Lallana του πρώτου μισού της χρονιάς. Πάθος, τρέξιμο και ενέργεια, σε συνδυασμό με τη βιρτουόζικη μαεστρία του στο χώρο του κέντρου, τον έκαναν έναν από τους καλύτερους παίχτες του γηπέδου. Πάντα πρώτος στις μονομαχίες, ενώ στο τέλος μας άφησε όλους άφωνους: κράτησε την μπάλα όσο χρειάστηκε για να μη βγει offside ο Origi, έπειτα του έδωσε πάσα με το εξωτερικό για σεμινάριο πριν ο Gini τη στείλει στα δίχτυα του Cech.

Βαθμολογία: 9/10



Georginio Wijnaldum: Από τα καλύτερά του παιχνίδια με την κόκκινη φανέλα. Έδειξε να είναι δυνατός και πεισματάρης, καθώς κράτησε την μπάλα σε μονομαχίες που άλλοτε θα είχε βγει χαμένος. Τρομερή πίεση μαζί με τον Lallana, όταν είναι στη μέρα τους κάνουν εξαιρετικό δίδυμο. Ανταμείφθηκε στο τέλος με γκολ, πλάσαρε ωραία τον Cech από σέντρα του Origi.

Βαθμολογία: 8.5/10



Sadio Mane: O καλύτερος παίχτης του γηπέδου. Ασσίστ στον Firmino για το 1-0, ωραίο τελείωμα για το 2-0, κράτησε μπάλα, ταλαιπωρούσε συνεχώς την άμυνα της Arsenal με τις ντρίπλες του, την ταχύτητά του και την επιτάχυνσή του. ΑΡΙΣΤΟΣ!

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)



Philippe Coutinho: Επιστροφή μετά από καιρό στις καλές εμφανίσεις για τον Coutinho. Οι ενέργειές του βοήθησαν το επιθετικό κομμάτι της ομάδας μας, κυρίως χάρη στην ικανότητά του να κρατάει την μπάλα σε κλειστούς χώρους. Είχε σημαντική ευκαιρία με ωραίο σουτ το οποίο έβγαλε εκτός δύσκολα ο Cech. Θετικά και τα στημένα του.

Βαθμολογία: 8/10



Roberto Firmino: Τα παιχνίδια στα οποία ο Βραζιλιάνος είναι μανούλα. Γκολ νωρίς καθώς βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, είδε πολύ ωραία τον Mane για το 2-0, είχε μια ωραία ευκαιρία μετά από γύρισμα μέσα στην περιοχή πίεσε και αυτός χωρίς να υπάρχει αύριο.

Βαθμολογία: 8.5/10

Divock Origi (στη θέση του Philippe Coutinho στο 79'): Μέσα σε 15 λεπτά είχε δοκάρι και ασσίστ.

Βαθμολογία: 7/10

Trent Alexander-Arnold (στη θέση του Sadio Mane στο 90'): Ακόμα μια συμμετοχή για το νεαρό από το Liveprool.

Βαθμολογία: -

Lucas Leiva (στη θέση του Adam Lallana στο 90'): Έχασε τη θέση του από τον Klavan, αγωνίστηκε ωστόσο έστω και για μερικά δευτερόλεπτα.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Δεν έχει πρόβλημα στα ντέρμπι και φάνηκε ξανά. Μεγάλη εμφάνιση μετά από απογοητευτική ήττα, είναι ό,τι πρέπει για αρχή ενός μικρού σερί. Ξέρει τι φταίει και θα το φτιάξει. Στα του ματς, ο Wenger του έκανε δώρο που δεν ξεκίνησε τον Sanchez, επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Lucas αντί του Klavan κάτι το οποίο του βγήκε, και μπόρεσε επιτέλους μετά από πολλά παιχνίδια να πρεσάρει ακατάπαυστα. Βρήκε τις αδυναμίες της Arsenal και της εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Οι παίχτες του δεν τον απογοήτευσαν.

Βαθμολογία: 8/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.