Το μισθολόγιο της Liverpool αυξήθηκε κατά 25% - ξεπέρασε την Man. City



Το μισθολόγιο της Liverpool εκτοξεύθηκε κατά 25%, καθώς ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 200 εκατομμυρίων λιρών.

Οι Κόκκινοι ξόδεψαν 208.258.000 λίρες σε μισθούς παικτών και προσωπικού για τους 12 μήνες ως τις 31 Μαΐου 2016 – περισσότερο από τους αντιπάλους του Manchester City (198 εκατ.) και Arsenal (195 εκατ.).
Αυτό αντιπροσωπεύει μια έντονη αύξηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά, όπου το μισθολόγιο της ομάδας ήταν 166.085.000 λίρες. Οι λεπτομέρειες συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ομάδας, οι οποίοι τώρα υπάρχουν στο Companies House.
Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η Liverpool έφερε 9 παίκτες στην πρώτη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Firmino, Milner, Benteke, Ings, Clyne, και Grujic. Επιπλέον, προσέλαβε τον προπονητή Jurgen Klopp και τους βοηθούς του, καθώς και προσέφερε επαγγελματικά συμβόλαια σε μια ντουζίνα παικτών στην Ακαδημία.
Ήταν μια σεζόν κατά την οποία οι Κόκκινοι έφτασαν στους τελικούς και του League Cup και του Europa League υπό την ηγεσία του Klopp, αλλά τερμάτισαν 8οι στην Premier League.
Η έντονη αύξηση στο μισθολόγιο συνέβαλε στην απώλεια σχεδόν 20 εκατομμυρίων λιρών σε φόρους, σε μια χρονιά όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια, σε 301,8 εκατομμύρια λίρες.
Ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που απασχολείται από την Liverpool σκαρφάλωσε από 636 σε 700, από τον Ιούνιο 2015 ως τον Μάιο 2016. Από αυτούς, 500 είναι στη ‘διαχείριση, διαφήμιση, και άλλα’, 139 είναι οι ‘παίκτες, μάνατζερ, προπονητές’, και 61 το υπόλοιπο προσωπικό.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.