Το δάνειο για το νέο Main Stand δεν είναι άτοκο - αλλά η FSG δε θα "τσεπώσει" χρήματα.



Οι ιδιοκτήτες της ομάδας, Fenway Sports Group, δε θα βγάλουν χρήματα από το δάνειο των 110 εκατ. λιρών που έδωσαν στη Liverpool FC για τη δημιουργία του νέου Main Stand στο Anfield.

Μια μερίδα υποστηρικτών έχει εκφράσει το θυμό της σχετικά με τις λετομέρειες στους λογαριασμούς της ομάδας που πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι οποίοι δείχνουν ότι υπάρχει ένα επιτόκιο της τάξης του 1,24% στο διεταιρικό δάνειο από την μετοχική εταιρεία της ομάδας, UKSV Holding Company Limited.
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η οποία αύξησε τη χωρητικότητα του Anfield σε 54.074 θέσεις, το δάνειο θεωρούταν ότι ήταν χωρίς επιτόκιο, πράγμα το οποίο οδήγησε στην πεποίθηση πως τα χρήματα προήλθαν από τα ταμεία της FSG.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα ήταν “premium free”. Η FSG είχε μια πιστωτική διευκόλυνση, την οποία χρησιμοποίησε για να διασφαλίσει το δάνειο των 109.904.000 λιρών με ευνοϊκούς όρους.
Σαν αποτέλεσμα, το επιτόκιο του 1,24% - το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 1,3 εκατ. λίρες ανά έτος – θα πληρωθεί στις τράπεζες, και όχι στις τσέπες των μετόχων της FSG.
Αν η Liverpool FC είχε πάει η ίδια στις τράπεζες ζητώντας να πάρει δάνειο 110 εκατομμυρίων, θα της είχαν προσφέρει επιτόκιο κοντά στο 5%.
Είχε νόημα, από επιχειρηματικής άποψης, για την FSG να δανείσει τα χρήματα στη Liverpool, ώστε να σώσει περίπου 3 εκατομμύρια το χρόνο για τα 6 χρόνια που θα χρειαστεί για να αποπληρώσει το δάνειο.
Το νέο Main Stand, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναμένεται να επιφέρει στα ταμεία της ομάδας έσοδα της τάξης των 20 εκατομμυρίων λιρών το χρόνο.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool Echo


Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.