Sadio Mane: ''Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί, όχι ποιος σκοράρει''


Το δωδέκατο του γκολ πέτυχε ο Sadio Mane το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στην Arsenal, μετά από μια πολύ όμορφη ασίστ του Roberto Firmino, με τον Σενεγαλέζο να οδηγεί την Liverpool σε αυτά τα παιχνίδια, βάζοντας και πάλι την ομάδα στην μάχη της τετράδας, ενώ στο πρώτο γκολ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για να σκοράρει ο Bobby.


Ο Sadio ανακηρύχθηκε ο καλύτερος παίκτης του μήνα Φεβρουαρίου για τους Reds, ένα μήνα μετά την επιστροφή του από το Copa Africa, όπου κι έχασε το τελευταίο πέναλτι της χώρας του, στην ήττα στην ρώσικη ρουλέτα από το Καμερούν.

Σε συνέντευξη του στο Liverpoolfc.com, είπε πως δεν δίνει σημασία στα ρεκόρ και είναι πάντα ένα παίκτης ολόκληρης της ομάδας, δείχνοντας το με την ομαδικότητα του.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σενεγαλέζος:

«Ειλικρινά, είμαι ένας παίκτης που δεν δίνει σημασία σε αυτά τα πράγματα, είμαι ένας ομαδικός παίκτης.
Το μόνο σημαντικό πράγμα, πάντα, είναι να βάζεις γκολ και να κερδίζει η ομάδα, αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς, δεν έχει σημασία αν ο Lallana σκοράρει, ή εγώ σκοράρω, ή ο Coutinho σκοράρει ή κάποιος άλλος, το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι τρεις βαθμοί»

«Η απόδοση της ομάδας ενάντια στην Arsenal, ήταν καταπληκτική, ο καθένας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και είχε υψηλή πίεση.
Είναι καλό για εμάς, ειδικά για τους επιθετικούς, να σκοράρουν και αυτό είναι σημαντικό για την εμπιστοσύνη της ομάδας, το έργο του συλλόγου είναι πολύ μεγάλο, έχουμε παίκτες που δουλεύουν ως ομάδα, εμείς πάμε για να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε»

Μετά τη νίκη κόντρα στην Arsenal, την Κυριακή ακολουθεί ένα ματς - παγίδα κόντρα στην Burnley, με τους Clarets να έχουν κερδίσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου τον Αύγουστο με 2-0, ωστόσο η ομάδα του Dyche δεν έχει κερδίσει ούτε ένα ματς φέτος εκτός έδρας (έχει μόνο ένα βαθμό στο Old Trafford).

«Κάναμε ένα γρήγορο ξεκίνημα το Σάββατο και ελέγξαμε από την αρχή το παιχνίδι, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες.
Κατά διαστήματα, το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο δύσκολο για εμάς, επειδή είχαμε μια μεγάλη ομάδα μπροστά μας, μία από τις μεγαλύτερες στο πρωτάθλημα, το πιο σημαντικό πράγμα ήταν ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς.
Δεν ήταν εύκολο για εμάς, τώρα ανυπομονούμε να δουλέψουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ασυνεπής φόρμα μας, διότι αν θέλουμε να είμαστε στην πρώτη τετράδα θα πρέπει να είμαστε συνεπείς»

Τέλος, μίλησε για τους δύο Βραζιλιάνους, Coutinho & Firmino, λέγοντας μεταξύ άλλων για τους ''χορούς'' στους πανηγυρισμούς τους:

«Ο Philippe και ο Firmino είναι καλά παιδιά, προσπαθούμε να κάνουμε πανηγυρισμούς στην προπόνηση όταν σκοράρουμε ή στα αποδυτήρια, με χορό, εγώ δεν μπορώ να χορέψω!
Ο Philippe προσπαθεί να με διδάξει, το ίδιο και ο Roberto, έτσι ώστε όταν σκοράρουμε να προσπαθούμε να χορέψουμε!»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.