Πάει και τελείωσε: το Λίβερπουλ είναι ΚΟΚΚΙΝΟ!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
30ή αγων. Premier League

Μια... μάγκικη Λίβερπουλ, παρουσιάστηκε σοβαρή και μετρημένη, και θριάμβευσε σε ακόμα ένα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, επικρατώντας με το επιβλητικό 3-1 της Έβερτον στο Άνφιλντ, πετυχαίνοντας την 13η συνεχόμενη νίκη επί της συμπολίτισσας. Γκολάρες από Κουτίνιο, Οριζί και Μανέ (με τον τελευταίο να αποχωρεί τραυματίας).

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Μπόρνμουθ (Τετάρτη 5/4, 22:00 - Cosmote Sport 5 HD) στο Άνφιλντ για την 31η αγωνιστική της Premier League.


Μία ακόμα νίκη επί της συμπολίτισσας, μία ακόμα φορά που, όσοι δεν το ήξεραν, το έμαθαν, και όσοι το ήξεραν, επιβεβαιώθηκαν: ότι το Λίβερπουλ είναι και παραμείνει ΚΟΚΚΙΝΟ. Το κόκκινο της φωτιάς, της φλόγας, της κυριαρχίας, της δύναμης. Το κόκκινο είναι το χρώμα της καρδιάς μας.

Οι περισσότεροι το ήξεραν αλλά δεν πρέπει ποτέ να επαναπαύεσαι. Πρέπει πάντα να δείχνεις διεκδικητικός και ετοιμοπόλεμος.


Αυτό έκανε και η Λίβερπουλ κόντρα στην Έβερτον, στο τελευταίο της ντέρμπι για τη φετινή σεζόν, στο οποίο πήρε μια πανηγυρική νίκη με 3-1 χάρη σε μαγικές στιγμές των Μανέ, Κουτίνιο και Οριζί, ενώ είχε ισοφαρίσει στο πρώτο μέρος ο νεαρός Πένινγκτον για τα "ζαχαρωτά". Το μόνο μελανό σημείο, θα έλεγε κανείς πως είναι ο τραυματισμός του Σενεγαλέζου επιθετικού.


Η ιστορία λοιπόν, έγραψε ακόμα μία νίκη επί της Έβερτον, η οποία ψάχνει… γιατρειά μες το Άνφιλντ από το μακρινό 1999 (έκτοτε στο Άνφιλντ ακολούθησαν οκτώ ισοπαλίες και οκτώ ήττες).

Η Λίβερπουλ παραμένει το αφεντικό του Μέρσεϊσαιντ, φτάνοντας τις 13 συνεχόμενες νίκες στο ντέρμπι της πόλης, κάτι που συνιστά ρεκόρ καθώς είναι το μεγαλύτερο σερί μετά την περίοδο 1972-1978. Τελευταία φορά που η Έβερτον έφυγε με νικηφόρο αποτέλεσμα από το Άνφιλντ, ήταν τον Οκτώβρη του 2010.

Τέλος, να πούμε κι ότι ο Κλοπ έγινε κι αυτός μέρος της ιστορίας, καθώς γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Λίβερπουλ που καταφέρνει να κάνεις τρεις νίκες στα τρία πρώτα του ντέρμπι με την Έβερτον.

Όσον αφορά τη βαθμολογία, η Λίβερπουλ έφτασε στην τρίτη θέση με 59 βαθμούς, και βρίσκεται στο +6 από την πέμπτη Γιουνάιτεντ (η οποία όμως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα). Πάνω, στη δεύτερη θέση, η Τότεναμ (62 β.) και κάτω, στην τέταρτη θέση, η Σίτι (58 β.).

Όπως έχουμε αναφέρει όμως, η Λίβερπουλ είναι η μόνη ομάδα του top-six που έχει όλα τα παιχνίδια της συμπληρωμένα (30). Οι υπόλοιποι έχουν 27, 28 και 29.


*Να σημειωθεί ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ρόνι Μόραν, ενός πιστού στρατιώτη της Λίβερπουλ επί σχεδόν πέντε δεκαετίες. Έφυγε από τη ζωή στις 22 Μαρτίου σε ηλικία 83 ετών.


Το ματς

Πήρε αυτό που ήθελε στο ξεκίνημα χωρίς να είναι απαραίτητα καλύτερη

Οι κόκκινοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, ήταν αρκετά γρήγοροι στις μεταβιβάσεις τους, κάτι που επιβεβαίωνε το γεγονός ότι ήθελαν να κυριαρχήσουν από νωρίς και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όπερ και εγένετο... με τον ιδανικότερο τρόπο.


Ο Μανέ πήρε την μπάλα έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, συνεργάστηκε άψογα με τον Φιρμίνο, εκμεταλλεύτηκε την ωραία κίνηση του Κουτίνιο ο οποίος... τράβηξε δύο αντιπάλους, κάνοντας χώρο στον Σενεγαλέζο, αυτός μπήκε στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-0 μόλις στο 8'! Χαρές και πανηγύρια στο Άνφιλντ.

Στο διάστημα μετά το γκολ, όπως και πριν, οι γηπεδούχοι κρατούσαν άνετα την μπάλα στα πόδια τους, την ώρα που οι παίκτες της Έβερτον δυσκολεύονταν αρκετά να πατήσουν στην περιοχή του Μινιολέ.


Στο 19', ο Τσαν βρήκε ωραία τον Κουτίνιο από τα αριστερά, ο Βραζιλιάνος συνέκλινε προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής και βρήκε χώρο για να κάνει το σουτ όπως ήθελε αλλά την μία απέκρουσε ο Ρόμπλες και την άλλη ο Γιαγκέλκα απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή!

Κι εκεί που... ψήνεται το δεύτερο γκολ των κόκκινων, παρότι δεν μοιάζει καθόλου απειλητική προς τον Μινιολέ, η Έβερτον ισοφάρισε. Το γκολ της Έβερτον αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν κοιτάξεις τον σκόρερ της.


Μετά από εκτέλεση κόρνερ, λοιπόν, από τα αριστερά, ο Πένινγκτον έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Γκέιγ ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα, κάτι που κατάφερε εν τέλει ο Πένινγκτον προ του αιφνιδιασμένου Μινιολέ, κάνοντας το 1-1 στο 28'.

Ο 22χρονος παίκτης της Έβερτον, στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, σκόραρε το πρώτο του γκολ στο τοπικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού. Τι παραμύθια γράφει μερικές φορές το ποδόσφαιρο...

Οι χαρές του νεαρού και των φίλων της Έβερτον όμως, κράτησαν ελάχιστα. Συγκεκριμένα, μόλις... τρία λεπτά. Κι αυτό διότι, ο Μικρός Μάγος της Λίβερπουλ, έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο μεγάλος παίκτης είναι... όταν θέλει.


Ο Κουτίνιο έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο μπροστά από τη σέντρα, διήνυσε περίπου 20 μέτρα, χόρεψε... σάμπα την άμυνα της Έβερτον, πάτησε περιοχή και με υπέροχο πλασέ αλά... Κουτίνιο, έκανε το 2-1 στο 31', δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του!


Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, δεν ακολούθησε κάποια σπουδαία φάση. Αυτό που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, ήταν τα... εγκληματικά μαρκαρίσματα του Γουίλιαμς στον Τσαν και του Μπάρκλεϊ στον Λόβρεν (αλλά και του Λούκας που έπεσε με φόρα σε αντίπαλο).

Η ανησυχία από την ευτυχία... μια αλλαγή δρόμος!

Στην επανάληψη, δεν συνέβη κάτι διαφορετικό από το πρώτο μέρος. Μπορεί τα "ζαχαρωτά" να μπήκαν στο γήπεδο με περισσότερο θάρρος, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Μινιολέ.


Στο 53', ο Μανέ έπεσε στο έδαφος και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες. Δεν έμοιαζε κάτι πολύ σοβαρό. Σηκώθηκε και βγήκε έξω περπατώντας, αλλά μόλις έφτασε στη γραμμή του πλαγίου, έπεσε κάτω και έδειχνε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει.

Οι φοβίες όλων επιβεβαιώνονται. Ο Μανέ αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από το γήπεδο, και έδωσε τη θέση του στον Οριζί. Αυτό συνέβη στο 57'. Ο Βέλγος ήθελε δύο λεπτά για να δοκιμάσει το πόδι του, και τέσσερα για να χριστεί σκόρερ!


Ο Κουτίνιο έκανε πάλι τα... μαγικά του, κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Οριζί κι αυτός με υποδειγματικό τελείωμα νίκησε τον Ρόμπλες, κάνοντας το 3-1 στο 60'! Το Άνφιλντ παραληρεί γιατί ξέρει, ότι αυτό το γκολ του Βέλγου, έχει βάλει πλέον στέρεες βάσεις για τη νίκη σε ακόμα ένα ντέρμπι!

Η Έβερτον, αν και άργησε, κατάφερε να... ξυπνήσει μετά το 3-1, και για λίγο, είχε πάρει αρκετά μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Μινιολέ. Με εξαίρεση τη φάση του 69', όταν ο Χόλγκεϊτ έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας έπεσε σωστά και απέκρουσε δύσκολα.

Λίγο πριν το τέλος, είχε περάσει και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ στο παιχνίδι, και λίγο έλειψε κι αυτός να σκοράρει στο 87' αλλά ο Ρόμπλες πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση στο πλασέ του νεαρού.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, κι έτσι η Λίβερπουλ πανηγύρισε ακόμα μία νίκη επί της μισητής συμπολίτισσας.

Σχόλιο


Ποδοσφαιρική επιβεβαίωση. Αυτό συνέβη στο Άνφιλντ την πρώτη μέρα του Απρίλη. Παρότι δεν έπιασε τρομερά στάνταρ απόδοσης, η Λίβερπουλ ήταν άκρως αποτελεσματική, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τους χώρους που της παρουσιάστηκαν, και δεν άφησε την Έβερτον να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει τη νίκη μέσα στο Άνφιλντ, το οποίο έδειξε για ακόμη μια φορά τη δύναμή του.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Τσαν, Λούκας, Βαϊνάλντουμ (57' Οριζί), Φιρμίνο, Κουτίνιο (73' Αλεξάντερ-Άρνολντ)
Έβερτον: Ρόμπλες, Χόλγκεϊτ, Γουίλιαμς, Γιαγκέλκα, Πένινγκτον (67' Μπάρι), Μπέινς, Γκέιγ, Ντέιβις (66' Βαλένσια), Μπάρκλεϊ, Λουκάκου, Λιούιν (82' Μιραλάς)


















Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sadio Mane (@sadiomaneofficiel) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loris Karius (@lorisk21) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Sturridge - Dstudge (@iamdanielsturridge) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roberto🔥Firmino (@roberto_firmino) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nathaniel Clyne (@nathaniel_clyne) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Divock (@divockorigi) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucas Leiva (@leivalucas) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.