Την... στοίχειωσαν τα Φαντάσματα των Πρώην

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
34η αγων. Premier League.

Παρότι προηγήθηκε με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Κουτίνιο, η Λίβερπουλ ηττήθηκε από την Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ με 2-1 χάρη σε παλικαρίσια εμφάνιση από τον πρώην επιθετικό των κόκκινων, Κριστιάν Μπεντέκε, ο οποίος με δύο γκολ έδωσε τεράστια νίκη στην ομάδα του.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Γουότφορντ (Δευτέρα 1/5, 22:00 - Cosmote Sport 1 HD) στο Vicarage Road για την 35η αγωνιστική της Premier League.

Αυτό, ναι, ήταν πισωγύρισμα.

Μετά από τρεις σερί επιτυχίες, η Λίβερπουλ μάλλον μας... καλόμαθε, και τώρα βάζει η ίδια εμπόδια στην προσπάθειά της για έξοδο στο Champions League.


Τα έφερε έτσι η μοίρα στο Άνφιλντ, που έμελλε να την πληγώσει ένας... πρώην. Γιατί, μπορεί η Λίβερπουλ να πήρε το προβάδισμα με εκπληκτικό γκολ του Κουτίνιο, αλλά ένας... παλιός γνωστός, ο Κριστιάν Μπεντέκε, απασφάλισε και με δύο δικά του γκολ, έδωσε σημαντική νίκη-ανατροπή στην Κρίσταλ Πάλας με 2-1.

Τέσσερις στροφές πριν τον τερματισμό, η Λίβερπουλ παρέμεινε στην τρίτη θέση (66 β.) αλλά πίσω από τους αριθμούς, κρύβονται μερικές σκληρές αλήθειες.

Όπως έχουμε ξαναπεί, η Λίβερπουλ είναι η μόνη ομάδα της πεντάδας που έχει συμπληρωμένα όλα της τα παιχνίδια. Κάτι που σημαίνει ότι μια τέτοια ήττα από την Κρίσταλ Πάλας, ίσως της αποβεί και μοιραία για την έξοδό της στο Champions League.

Κι αυτό διότι, η Μάντσεστερ Σίτι (64 β.) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (63 β.) έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα - το ένα είναι το μεταξύ τους ντέρμπι - και καραδοκούν.

Το ματς

Μαγεία μπροστά, απρόσεκτη στα μετόπισθεν

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν με αξιώσεις τα καρέ του Χένεσι, την ώρα που οι Πάντσεον-Καμπάιγ κάνουν πολλή δουλειά μεσοεπιθετικά για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Σαμ Αλαρντάις είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 21' όταν ο Μπεντέκε έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μινιολέ.


Λίγο αργότερα όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με ακόμα μία δόση... βραζιλιάνικης μαγείας!
Ο Κουτίνιο κέρδισε το φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, ανέλαβε την εκτέλεση, και με εκπληκτικό τρόπο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Χένεσι, κάνοντας το 1-0 στο 24'!

Η Κρίσταλ Πάλας ανέβηκε μετά το γκολ που δέχτηκε, πίεσε τη Λίβερπουλ, η οποία έδειχνε αβέβαιη στις κινήσεις της, και λίγο πριν την ανάπαυλα, κατάφερε να ισοφαρίσει.


Ο Γουόρντ... τρύπησε με ωραία μπαλιά την άμυνα των κόκκινων, ο Καμπάιγ πέρασε ανενόχλητος τον Λόβρεν, έκανε τη σέντρα και ο Μπεντέκε βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος για να κάνει από κοντά το 1-1 στο 42'!


Ο Βέλγος πήγε στον πάγκο και έπαιξε... "πέτρα-μολύβι-ψαλίδι-χαρτί" με τον δανεικό στην Πάλας, Σακό, κάτι που ξένισε αρκετό κόσμο της Λίβερπουλ. Ο Γάλλος πλέον, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, έχασε και την τελευταία ελπίδα του να επιστρέψει στη Λίβερπουλ, από όπου δόθηκε δανεικός για τον λόγο ότι ο Κλοπ δεν τον είχε στα άμεσα σχέδιά του.

Δεν το πίστεψε και την... σκότωσε ο Μπεντέκε


Η ομάδα του Κλοπ πίεσε στο ξεκίνημα της επανάληψης για ένα δεύτερο γκολ με τον Κουτίνιο να είναι ο κύριος εκφραστής της επίθεσης, αλλά οι προσπάθειές του (50', 52') δεν καρποφόρησαν, καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν άψογα στημένη και κατάφερνε 

Μπορεί η Λίβερπουλ να είχε την (ανούσια) κατοχή, όμως η Κρίσταλ Πάλας, όσο περνούσε η ώρα, φαινόταν πως ήταν εκείνη που έψαχνε το γκολ για να ολοκληρώσει την ανατροπή. Όπερ και εγένετο.


Στο 71', μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των κόκκινων, δεν μπόρεσε κανείς να διώξει, με τον Ζαχά να χάνει τεράστια ευκαιρία από κοντά. Δύο λεπτά αργότερα όμως, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάουνσεντ από τα δεξιά, ο Τσαν... πάγωσε, άφησε αμαρκάριστο τον Μπεντέκε, κι αυτός με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-2 στο 73'! Το βλέμμα του στους πανηγυρισμούς, τα έλεγε όλα.


Απάντηση στο δεύτερο γκολ του Μπεντέκε δεν ήρθε ποτέ από τους γηπεδούχους, που, αν και ανέβασαν στροφές στα τελευταία λεπτά, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μια σωστή και ολοκληρωμένη φάση στα καρέ του Χένεσι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος αποχωρούσε από το γήπεδο πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάρινερ.

Σχόλιο
One-man show στο Άνφιλντ ο Μπεντέκε. Μπορεί να προηγήθηκε η Λίβερπουλ αλλά δεν προσπάθησε να διευρύνει το προβάδισμά της, με αποτέλεσμα ο πρώην επιθετικός της, να την πληγώσει δις, και να δώσει μια σπουδαία (και δίκαιη) από κάθε σημασίας νίκη στην Κρίσταλ Πάλας.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν (84' Γκρούγιτς), Ματίπ, Λόβρεν (79' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Μίλνερ (82' Μορένο), Λούκας, Βαϊνάλντουμ, Τσαν, Φιρμίνο, Κουτίνιο, Οριζί
Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Γουόρντ, Τόμκινς, Κέλι, Σλουπ, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπάιγ (83' Ντιλέινι), Πάντσεον, Τάουνσεντ, Ζαχά (78' Φαν Άανχολτ), Μπεντέκε (88' Κάμπελ)


Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.