Κλοπ: Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν τα παρατάμε!


Μεγάλη ήταν η απογοήτευση στις τάξεις της ομάδας μετά την πολύ κακή ήττα με 1-2 από την Κρίσταλ Πάλας, που έθεσε πλέον σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τις ελπίδες της Λίβερπουλ για είσοδο στην 4άδα. Ωστόσο, ο Γερμανός ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα διαχειριστεί αυτή την απογοήτευση ενόψει των τεσσάρων ματς που απομένουν.

Το αήττητο των 7 αγώνων σταμάτησε την Κυριακή στο Άνφιλντ, με τον κακό μας δαίμονα, Κρίσταλ Πάλας, να επικρατεί με σκορ 1-2 και τον πρώην, Κρίστιαν Μπεντέκε, να σκοράρει δις για τους Λονδρέζους.

Μετά το παιχνίδι, ο Κλοπ παραδέχθηκε πως η ομάδα του πραγματοποίησε τραγικά αμυντικά λάθη που οδήγησαν σε αυτή την ήττα, αλλά επέμεινε πως οι παίκτες του πρέπει να μάθουν από αυτό και να το ξεπεράσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν το κυνήγι της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Η συνολική εικόνα του για το ματς...

Το είχα πει και το ξέραμε πριν το παιχνίδι -η Κρίσταλ Πάλας είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Τρία πράγματα κάνουν. Η πρώτη μεγάλη μπαλιά από τον Χένεσι ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη. Αν κερδίσουν αυτή την μακρινή μπαλιά τότε είναι ήδη δύσκολα τα πράγματα. Αν κερδίσουν την δεύτερη μπαλιά αλλά δεν μπορέσουν να διεισδύσουν, τότε παίζουν από τα πλάγια με σέντρες προς τον Κρίστιαν Μπεντέκε. Τα υπόλοιπα είναι αντεπίθεση. Καλοί και δυνατοί σε αυτό, με γρήγορους παίκτες και τα σχετικά. Το ξέραμε. Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι με όλες μας τις απειλές γύρω μας -κάθε χαμένη μπάλα οδηγεί σε αντεπίθεση, κάθε μπάλα στον Χένεσι ή σε κάποιον άλλον παίκτη οδηγεί άμεσα σε μακρινή μπαλιά. Ο Μπεντέκε και η μακρινή μπαλιά είναι κάτι στο οποίο πρέπει να αμυνθείς πολύ καθαρά, γιατί αν δεν το κάνεις τότε είναι φάουλ, στημένη φάση και ούτω καθεξής. Αλλά τα πήγαμε καλά. Δεν ήταν τέλειο, φυσικά και δεν ήταν.

Δεν ήταν το πιο ενθουσιώδες παιχνίδι αλλά πρέπει όλοι να μάθουμε πως δεν είναι όλα τα παιχνίδια ενθουσιώδη. Αν προηγηθείς, που το κάναμε, και μπορέσεις να σκοράρεις ένα ακόμη, τότε ο αντίπαλος πρέπει να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του και στο τέλος υπάρχουν χώροι που δεν έχουν συνηθίσει να αφήνουν και μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις. Δεν μπορέσαμε, γιατί τους δώσαμε από το πουθενά την ευκαιρία να σκοράρουν το πρώτο τους γκολ. Μια μακρινή μπαλιά, μια σέντρα και ο Μπεντέκε μόνος του στην περιοχή -δεν υπάρχει δικαιολογία, τίποτα θετικό να πω για αυτή τη φάση. Μπορούσατε κατευθείαν να δείτε πως η αυτοπεποίθησή τους μεγάλωσε σε εκείνη τη στιγμή, άρχισαν να παίζουν ποδόσφαιρο. Διήρκησε μόλις 2 λεπτά γιατί τελείωσε το ημίχρονο. Αλλά ξέραμε όλα όσα κάναμε, τις πάσες μας ανάμεσα στις γραμμές, είχαμε τον Ρομπέρτο και ειδικά τον Φιλ και τον Τζίνι -πολλές φορές μεταξύ των γραμμών που μπορούσαν να γυρίσουν. Τις θέλαμε αυτές τις μπαλιές λίγο καλύτερες, θέλαμε να συμπεριλάβουμε παραπάνω τον Ντιβόκ γιατί δημιουργούσε τους χώρους αλλά δεν παίζαμε μέσω αυτών. Αν θέλουν να κερδίσουν την μπάλα είναι φάουλ αν ο Ντιβ το κάνει καλά. Θα ήταν απειλή και για αυτούς, το είδαμε κι από την ικανότητα του Φιλ στα στημένα.

Και το ξανακάναμε, πάλι από το πουθενά τους δώσαμε ένα κόρνερ. Αυτό το κόρνερ είναι πραγματικά παράξενο. Ξέρω πόσο συχνά μιλάμε για στημένα αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για άμυνα σε στημένα -αν πετύχουμε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι τότε είναι ένα κακό κόρνερ. Δεν το κάναμε και τότε είναι γκολ, έτσι πάει. Έκανε το παιχνίδι πολύ δυσκολότερο. Έπρεπε να επανέλθουμε, να αλλάξουμε λίγο το σύστημα, βάλαμε ακραίους με τον Τρεντ και τον Αλμπέρτο στα πλάγια. Είχαμε τον Μάρκο πιο μετά ως απειλή στο ψηλό παιχνίδι. Και θέλαμε να έχουμε τον Ρομπέρτο στην περιοχή, τον Τζίνι και τον Φιλ γύρω για δεύτερες μπάλες. Αλλά όπως όλοι είδατε στις καθυστερήσεις χάσαμε την ψυχραιμία μας και δεν ήταν ξεκάθαρα πια τα πράγματα. Τους δώσαμε την ευκαιρία να κερδίσουν μπάλες πολύ εύκολα. Δεν είχαμε καλό σχηματισμό για δεύτερες μπάλες.

Επομένως. δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες στα τελευταία πέντε λεπτά, αλλά νωρίτερα είχαμε τον Ρομπέρτο στην περιοχή, τον Φιλ στην περιοχή -μπορείτε να μου πείτε εσείς αν ήταν πέναλτι ή όχι. Όλοι μου είπαν ναι, αλλά αν πέσει είναι πέναλτι, αν δεν παίζει ίσως όχι. Ίσως πρέπει να το σκεφτούμε αυτό -η ειλικρίνεια και η θέληση τιμωρούνται. Δεν ξέρω αν βγάζει νόημα αυτό, αλλά συμβαίνει. Μετά το τέλος, προσπαθήσαμε τα πάντα, όχι με τον καλύτερο τρόπο αλλά δεν είχε να κάνει με αυτό. Τα παιδιά προσπάθησαν. Δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε αρκετά συχνά τις προσπάθειές μας. Είναι πραγματικά απογοητευτικό. Είναι σκληρό να το δεχθείς όταν σκέφτεσαι τα γκολ και το πως τα πέτυχαν. Γνωρίζω για την ποιότητά τους, οι αντεπιθέσεις τους είναι πολύ καλές. Το αντιμετωπίσαμε καλά, αλλά όχι όσο θα έπρεπε.

Για τη διαβεβαίωση ότι οι Ρεντς θα ανταποκριθούν σε αυτό το πισωγύρισμα...

Είμαι πραγματικά συνηθισμένος στο να σηκώνομαι μετά από ένα πέσιμο, περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή μου. Τίποτα δεν μου έχει συμβεί περισσότερες φορές, οπότε δεν θα είναι πρόβλημα. Μίλησα στα παιδιά μετά το ματς και τους είπα ναι, είναι στενάχωρο, είναι απογοητευτικό, κάναμε αυτά τα λάθη -είναι όλα αλήθεια και πρέπει να το νιώσετε σήμερα γιατί έτσι είναι οι ήττες. Αλλά έχουν νόημα, οι ήττες πάντα έχουν νόημα. Δεν σου αρέσει αλλά υπάρχει ένας λόγος που συμβαίνουν -όχι μόνο το τι έκανες στο παιχνίδι, αλλά και το πως θα αντιδράσεις μετά από αυτό.

Έχουμε προπόνηση αύριο το πρωί και μετά μιάμιση ημέρα να αναρρώσουμε από αυτό και θα το κάνουμε. Μετά, μένει ένας μήνας ακόμη, ένας υπέροχος ποδοσφαιρικός μήνας με 4 ματς, οπότε δεν τα παρατάμε. 100 τοις εκατό. Μπορούσατε να το δείτε σήμερα, όλοι πρέπει να το συνηθίσουμε ακόμη περισσότερο από ότι το έχουμε ήδη κάνει. Παιχνίδια σαν αυτό, δεν είναι πάντα ο μεγαλύτερός μας ενθουσιασμός, αλλά κανέναν δεν τον ενδιαφέρει συνήθως. Προφανώς εμάς μας ενδιαφέρει, μπορούσα να το δω σε μερικά πρόσωπα, μπορούσα να το ακούσω λίγο απέξω. Τα παιδιά έχουν μεταφέρει αυτόν τον ενθουσιασμό, αλλά τώρα έχει να κάνει με σοβαρό ποδόσφαιρο. Να κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις- και αυτό θα κάνουμε. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε σήμερα, αλλά δυο φορές μας έδωσαν μια απάντηση που δεν θέλαμε.

Το έχω πει 5 ή 6 φορές, το ξέρω ότι πολλοί λένε και σκέφτονται "Θεέ μου, το Τσάμπιονς Λιγκ μας ξέφυγε από τα χέρια πάλι.." μόνο αν το αφήσουμε να ξεφύγει. Θα προσπαθήσουμε τα πάντα, οφείλουμε να το κάνουμε. Δουλειά μας είναι να ξεζουμίσουμε ό,τι μπορούμε να ξεζουμίσουμε από αυτή τη σεζόν. Προφανώς και δεν μας είναι εύκολο, αλλά δεν είναι έκπληξη.

Ίσως ο Άνταμ επιστρέψει στο επόμενο ματς, κάτι που φυσικά θα μας βοηθούσε πολύ σε διάφορες καταστάσεις και είναι καλό. Έχουμε 5-6 μέρες να προπονηθούμε ως την Γουότφορντ, οπότε θα τις εκμεταλλευτούμε και θα πάμε εκεί. Δεν θα είναι εύκολο να νικήσουμε αλλά είναι πιθανό και αυτό μας αρκεί.

Τα αμυντικά λάθη που οδήγησαν στα γκολ του Μπεντέκε...

 Ο Κρίστιαν Μπεντέκε είναι ένας απίστευτα καλός επιθετικός και δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για αυτό, αλλά αν τον αφήσεις μόνο του όπως κάναμε εμείς στο πρώτο γκολ τότε δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όλη του την ικανότητα για να σκοράρει αυτό το γκολ. Πολλοί επιθετικοί ίσως αποτύγχαναν σε αυτή τη φάση, γιατί πιθανότατα δεν ήταν και η ευκολότερη ευκαιρία, αλλά τον αφήσαμε ολομόναχο και αυτό δεν είχε νόημα. Στο δεύτερο, είναι δικό μας λάθος και δεν μπορούμε να ρίξουμε κάπου το φταίξιμο.

Στον τρόπο άμυνας στο γκολ του Μπεντέκε από το κόρνερ...

Δεν το έχω ξαναδεί ακόμη, ήταν πολύ οριακό. Είχαμε 4 παίκτες σε εκείνο το σημείο και ο Εμρέ μπλοκάρει τον Μπεντέκε εκείνη την στιγμή, δεν το έχω δει. Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν κάποιος άλλο μπλόκαρε τον Εμρέ για να ελευθερωθεί ο Μπεντέκε, αλλά αν το έχετε δει στην τηλεόραση δεν είμαι σίγουρος.

Είναι μια χαμηλή σέντρα και ο Μίλι ξέρει ότι συνήθως διώχνει την μπάλα και τότε είναι ένα κακό κόρνερ. Ο Μπεντέκε περιμένει την μπάλα συνήθως στα 2 και κάτι μέτρα ύψος αλλά αυτή τη φορά χρειάστηκε να πέσει στα γόνατα για να την βρει. Αλλά δεν έχει σημασία, είναι δικό μας λάθος. Παίρνουμε την ευθύνη, την αναλαμβάνω εγώ προσωπικά. Προσωπικά θέλω να αντεπιτεθώ κατευθείαν αλλά θα πρέπει να περιμένω λιγάκι ως την Γουότφορντ. Θα χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ως το τέλος της σεζόν. Πονάει το σημερινό, αλλά θα έχει επιρροή μόνο εάν το αφήσουμε εμείς να έχει επιρροή.


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com

Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.