Πώς τα καταφέρνεις έτσι πάντα;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
31η αγων. Premier League

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει την ανατροπή, όμως κατάφερε και να... βγάλει τα μάτια της, καθώς οπισθοχώρησε στα τελευταία λεπτά και τελικά δέχτηκε την ισοφάριση (2-2) από την Μπόρνμουθ στο Άνφιλντ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να αποσπαστεί στη βαθμολογία.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Στόουκ (Σάββατο 8/4, 17:00 - Cosmote Sport 1 HD) στο Britannia Stadium για την 32η αγωνιστική της Premier League.


Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα ότι δεν βαριέσαι ποτέ μ’ αυτή την ομάδα; Πάντα θα βρει κάτι για να σε προκαλέσει, να σε προβληματίσει, να σε ενθουσιάσει, να σε απογοητεύσει. Τα πάντα μοιάζουν δυνατά και πιθανά μαζί της. Κάθε ταξίδι στο πλάι της, έχει και κάτι να σου πει.

Ήταν μια από αυτές τις μέρες. Πάλι.

Δεν μπορεί να ηρεμήσει φέτος η Λίβερπουλ με την Μπόρνμουθ. Δεν της έφτανε το... εφιαλτικό 4-3 του πρώτου γύρου και (ιδίως) ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Από ό,τι φαίνεται, δεν πήρε το μάθημά της.


Η ομάδα του Έντι Χάουι, κατάφερε για ακόμη μια φορά να βάλει δύσκολα στους κόκκινους, καθώς προηγήθηκε στο σκορ με τον Αφόμπε, Κουτίνιο και Οριζί έκαναν την ανατροπή για τη Λίβερπουλ (σε ένα διάστημα που είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της) αλλά η επιλογή του Κλοπ να κάνει την ομάδα του πιο αμυντική, έδωσε τη δυνατότητα στην Μπόρνμουθ να το πιστέψει περισσότερο, και να ισοφαρίσει σε 2-2, κάτι που τελικά έκανε λίγο πριν το τέλος ο Κινγκ.

Μία (ακόμη) μεγάλη χαμένη ευκαιρία πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων. Κι αυτό διότι μπορεί η Λίβερπουλ να παρέμεινε στην τρίτη θέση (60 β.) αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι έχει όλα τα παιχνίδια της συμπληρωμένα (31) ενώ η δεύτερη Τότεναμ (65 β.) και η τέταρτη Μάντσεστερ Σίτι (58 β.) έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο (κάτι που, εντελώς πληροφοριακά, σημαίνει ότι, σε περίπτωση νίκης των Τότεναμ και Σίτι στα παιχνίδια που χρωστάνε, η Λίβερπουλ θα είναι στην τέταρτη θέση και στο -8 από Τότεναμ και -1 από Σίτι).

Λίγο πιο κάτω τώρα, η πέμπτη Άρσεναλ (54 β.) και η έκτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (54 β.) έχουν από δύο παιχνίδια λιγότερα (κάτι που, εντελώς πληροφοριακά πάλι, σημαίνει ότι, σε περίπτωση νίκης των Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ θα βρίσκεται και πάλι στην τέταρτη θέση αλλά με τριπλή ισοβαθμία στους 60 βαθμούς).

*Να σημειωθεί ότι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των 96 αδικοχαμένων ψυχών της τραγωδίας του Χίλσμπορο, με τους οπαδούς της Λίβερπουλ να φτιάχνουν ένα υπέροχο μωσαϊκό.



Το ματς

Όλα στραβά κι ανάποδα από την αρχή...

Κάθε άλλο παρά ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τους κόκκινους, οι οποίοι δεν πατούσαν καλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα το Άνφιλντ να παγώνει πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά.


Σ' αυτό βέβαια, βοήθησε και ο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος πιέστηκε στον χώρο της άμυνας και έκανε πάσα προς τα πίσω για τον Μινιολέ. Η πάσα όμως δεν είχε την απαραίτητη δύναμη, κι έτσι ο Αφόμπε που καιροφυλακτούσε, πρόλαβε τον Βέλγο τερματοφύλακα και έκανε το 0-1 μόλις στο 7'!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μπόρνμουθ έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ πάλι με τον Αφόμπε να σουτάρει αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι στο 21'.


Η Λίβερπουλ, προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ, ανέβασε τον ρυθμό της και απείλησε με τον Βαϊνάλντουμ να σουτάρει δυνατά αλλά ο Μπόρουτς μπλόκαρε σχετικά εύκολα την μπάλα στο 25', ενώ στο 33' ο Κουτίνιο δοκίμασε το πόδι του σε απευθείας εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.


Αυτή ήταν απλώς η προειδοποίηση, καθώς ο Βραζιλιάνος, κατάφερε λίγο αργότερα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Οριζί κατέβασε την μπάλα κι έδωσε στον Φιρμίνο, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε εξαιρετικά (και με τη βοήθεια της τύχης) τον Κουτίνιο, κι αυτός με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Μπόρουτς για το 1-1 στο 40'!

Αυτό ήταν το 29ο γκολ του Μικρού Μάγου σε 132 αγώνες στην Premier League, κάτι που συνιστά ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που το καταφέρνει μετά τον Ζουνίνιο με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο (29 γκολ σε 125 αγώνες).

Ανατροπή, οπισθοχώρηση και... ψυχρολουσία

Η ομάδα του Κλοπ ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη, και στο 49', μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά, ο Κλάιν εξαπέλυσε μια... φωτοβολίδα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Μπόρουτς την ακουμπάει τόσο ώστε αυτή να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι!

Οι κόκκινοι έβλεπαν ότι η Μπόρνμουθ άφηνε κενούς χώρους στους άξονες, και το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον, με τον Βαϊνάλντουμ να παίρνει μια μίνι εκδίκηση... από τον εαυτό του.


Μίλνερ και Κουτίνιο συνδυάστηκαν εξαιρετικά από τα αριστερά, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει ωραία τον Βαϊνάλντουμ στον κενό χώρο, ο Ολλανδός... χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, και με γλυκιά σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Οριζί, ο οποίος δεν αστόχησε από κοντά, κάνοντας το 2-1 στο 59'! Ίσως παραπάνω από το μισό γκολ πιστώνεται στην πανέμορφη έμπνευση του Βαϊνάλντουμ, ο οποίος σαν να ήθελε να... εξιλεωθεί για την γκάφα του στο πρώτο μέρος!

Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο, ώσπου ο Κλοπ αποφάσισε να περάσει εκτός παιχνιδιού τον Κουτίνιο (σ.σ. στη συνέντευξη τύπου αποκάλυψε πως ο Βραζιλιάνος ένιωθε αδιαθεσία στο ημίχρονο).

Δεν ήταν όμως αυτή η κίνηση που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους περισσότερους. Βγάζοντας τον Βραζιλιάνο, ο Κλοπ έβαλε τον Ματιπ ως τρίτο στόπερ στο παιχνίδι και άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2.


Όλα αυτά στο 65'. Και για να γίνουμε πιο ακριβείς, ο λόγος που... ξένισε αρκετούς η επιλογή του Κλοπ είχε να κάνει με τον υπολειπόμενο χρόνο, ο οποίος ήταν αρκετός. Η λογική θα ήθελε κάποιον επιθετικό ώστε να τελειώσει η Λίβερπουλ το ματς και να αποφύγει τους μπελάδες. Κάτι που, δυστυχώς, δεν συνέβη... ούτε και τώρα.

Η Μπόρνμουθ δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στην ισοφάριση και σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Μινιολέ, το κατάφερε.


Ο Άρτερ έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών της Λίβερπουλ και μετά από μια... αναμπουμπούλα στην περιοχή, ο Κινγκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και νίκησε από κοντά τον Μινιολέ για το τελικό 2-2 στο 87'!

Σχόλιο


Την απίστευτη γκάφα στο πρώτο γκολ, διόρθωσε και με το παραπάνω ο Βαϊνάλντουμ με την ασίστ και την ενέργεια που έκανε στο δεύτερο γκολ, αλλά, σε γενικότερο πλαίσιο, και παρότι έβγαλε τσαγανό στο γήπεδο κάνοντας την ανατροπή, η Λίβερπουλ απλά σαν να... παρέδωσε ψυχή και σώμα στα τελευταία λεπτά, και όπως ήταν φυσικό, το πλήρωσε ακριβά. Σπουδαία εμφάνιση από την Μπόρνμουθ που δεν τα παράτησε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μίλνερ, Λούκας, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Οριζί, Κουτίνιο (65' Ματίπ), Φιρμίνο
Μπόρνμουθ:  Μπόρουτς, Σμιθ, Φράνσις, Κουκ, Ντάνιελς, Άρτερ, Γούλσιρ, Άιμπ (61' Φρέιζερ), Πουχ (83' Γκραντέλ), Τζόσουα, Κινγκ, Αφόμπε
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.