Klopp:''Εγώ είμαι υπεύθυνος για την ισοπαλία με τη Bournemouth, βάλτε τα με μένα''

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Jürgen Klopp μετά την ισοπαλία με τη Bournemouth, παίρνοντας την ευθύνη πάνω του για το αρνητικό αποτέλεσμα, τονίζοντας όμως πως οι Reds πρέπει να μάθουν από αυτό.















Δείτε τι είχε να πει:

Για το παιχνίδι...


Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό - όχι μόνο το γκολ που δεχθήκαμε, νομίζω ότι ήταν η τρίτη ή τέταρτη μπάλα που παίξαμε, γιατί ήμασταν λίγο αργοί στο μυαλό. Δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Ο Simon είχε αυτή τη μικρή ντρίμπλα, ο Ragnar είχε αυτό, ο Gini στη συνέχεια έπαιξε αυτήν την πάσα. Έτσι, τρεις ή τέσσερις περιπτώσεις πριν, δεν ήμασταν πραγματικά spot-on και δεν έχει νόημα. Όταν ξεκινάς έτσι, δεν κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο, το καθιστά πιο δύσκολο, και θα μπορούσα να αισθανθώ την ατμόσφαιρα στο γήπεδο ότι ήταν τότε νευρική. Ο θόρυβος δεν ήταν πολύ αισιόδοξος, θα έλεγα, με κάθε πίσω πάσα που παίζαμε. Αλλά σε μια κατάσταση όπως αυτή που χρειάζεται να μείνεις ψύχραιμος, θα πρέπει να μείνεις και να παίξεις ποδόσφαιρο. Υπήρχαν ακόμα μερικές καταστάσεις όταν φαινόταν λίγο σκληρό και αυτά τα πράγματα, αλλά στη συνέχεια πετύχαμε το γκολ και αυτό ήταν φανταστικό, μια φανταστική στιγμή. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι και πάλι από την αρχή στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που κάναμε.

Παίξαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, χρησιμοποιήσαμε τις πτέρυγες καλύτερα, παίξαμε πιο απλά, σε πολλές περιπτώσεις, παίξαμε σαφέστερα από πίσω - με τα back μας, για παράδειγμα. Οπότε το πως δημιουργήσαμε το δεύτερο γκολ ήταν μια ωραία πάσα από τον Ragnar στον Millie - ο Millie παίζει πάσα πολύ απλά στον Phil - ο Phil πολύ ωραία στον Gini στον χώρο - ο Gini κάνει αυτήν την υπέροχη κίνηση, ωραία σέντρα και γκολ. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει το τρίτο κατά πάσα πιθανότητα - είχαμε τις ευκαιρίες, είχαμε τις αντεπιθέσεις. Αλλά τότε θα έπρεπε να γίνει αλλαγή ο Phil επειδή αισθάνθηκε άρρωστος στο ημίχρονο. Ο ίδιος έκανε εμετό. Είπε ότι αισθάνεται καλύτερα τώρα - αυτό είναι καλό - αλλά ήταν σαφές όταν έδωσε το νόημα τότε θα έπρεπε να γίνει αλλαγή. Δεν είναι χαρά, όταν θα πρέπει να βγει αλλαγή ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο, γιατί έπαιξε πολύ καλά.


Η απόφαση ήταν στη συνέχεια να οργανωθούμε λίγο διαφορετικά, τρεις στο πίσω μέρος καθώς και οι δύο μπροστά με τον Lucas και τον Emre για να δώσει ακόμα την δυνατότητα στα back να χρησιμοποιήσουν το χώρο στα φτερά. Σε ένα σύστημα 4-4-2 που έχει νόημα. Είχαμε τις στιγμές και σκοράραμε ένα υπέροχο γκολ και συνήθως μπορείς να κλειδώσεις το παιχνίδι σε αυτήν τη στιγμή. Δεν το κάναμε, το αφήσαμε ανοιχτό. Και στη συνέχεια μια δεύτερη μπάλα μετά από μια στατική φάση και αυτό με έκανε να κάνω σχεδόν εμετό, στην πραγματικότητα. Αυτό, φυσικά, δεν είναι ωραίο. Αλλά πρέπει να το δεχτούμε. Είναι ευθύνη μου, όλα αυτά. Πρέπει να είμαι πιο σαφής σε αυτές τις καταστάσεις, προφανώς. Όμως, θα βρω μια λύση για αυτό. Είχαμε την ευκαιρία και πάλι, γιατί οι στημένες φάσεις μας απόψε, πραγματικά σκέφτηκα ότι ήταν πραγματικά καλές. Ήμασταν κοντά με τον Dejan στο πρώτο ημίχρονο, ο Divock στο πρώτο ημίχρονο, ο Divock στο δεύτερο ημίχρονο και ίσως το μεγαλύτερο με τον Ragnar στο τελευταίο λεπτό, λίγο πολύ.



Όταν το παιχνίδι ξεκινά κάπως έτσι είναι πολύ πιθανό ότι θα είναι ένα τέλειο παιχνίδι στο τέλος. Είναι βεβαίως πιθανό ότι με το αποτέλεσμα, με τρεις βαθμούς, θα νιώσεις εντελώς διαφορετικά, αλλά θα ήταν λίγο πολύ το ίδιο παιχνίδι. Αυτό είναι προφανώς το πώς θα πρέπει να το δούμε. Πρέπει να έχουμε φρέσκα πόδια, να ξεκουραστούμε και να πάμε να παίξουμε με τη Stoke. Έδωσα μερικές συνεντεύξεις ήδη, και τώρα τη συνέντευξη Τύπου, και αισθάνομαι ήδη διαφορετικά. Θα πρέπει να είναι απογοητευτικό - αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αλλά αύριο θα πρέπει να το πάρουμε όπως είναι, ένας βαθμός περισσότερος από πριν. Δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά θα μπορούσε να ήταν χειρότερα, στην πραγματικότητα. Αυτό είναι. Όλοι γνωρίζουμε ότι χάσαμε παιχνίδια όπως αυτό ήδη και απόψε δεν το κάναμε. Ίσως μπορούμε να πάρουμε αυτό ως θετικό και, στη συνέχεια, πρέπει να πάμε στο Stoke και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.
















Για την προσέγγιση του παιχνιδιού της ομάδας και γιατί επέλεξε να βάλει τον Matip στη θέση του Coutinho...

Έχουμε να μάθουμε πολλά. Είχαμε μερικές πάσες που δεν έπρεπε να παίξουμε. Τίποτα δεν έγινε μετά από αυτά τα περάσματα, αλλά όταν προσπαθήσαμε να παίξουμε μακρινές μπαλιές, αλλάζοντας πλευρές με υπέροχες μακρινές μπαλιές, δεν είχε νόημα, διότι η μπάλα φαινόταν σαν να είναι πέντε λεπτά στον αέρα μέχρι να φτάσει εκεί. Ο σχηματισμός του αντιπάλου ήταν πάρα πολύ εκεί. Είναι λογικό να αλλάξεις την πλευρά [του παιχνιδιού], αλλά όχι σε αυτές τις στιγμές. Θα μπορούσαμε να τους αφήσουμε να τρέξουν.

Πιθανώς με την Chelsea, για παράδειγμα, ο αντίπαλος δεν θα είχε την μπάλα τρεις φορές στα τελευταία 20 λεπτά, νομίζω. Ναι, δεν έχουμε αυτή την εμπειρία, αυτό είναι σωστό, ίσως θα πρέπει να έχεις τα πράγματα όπως απόψε για να πάρεις περισσότερη εμπειρία από αυτό, ακόμη και αν [το αποτέλεσμα] δεν ήταν και τόσο καλό. Από την άλλη πλευρά, έχουμε πιθανώς ακόμα σκοράρει τα περισσότερα γκολ στην Premier League μέχρι τώρα, γι 'αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες όλη την ώρα. Πρέπει να πάρουμε περισσότερη εμπειρία από αυτό, αυτό είναι σίγουρο.

Επιλέξαμε το σύστημα, επειδή δεν υπήρχαν 20 επιλογές, οπότε όταν βγάλαμε τον Phil μετά από 60-κάτι λεπτά, ήταν πολύ νωρίς για τον Daniel [Sturridge] σε αυτό το έντονο παιχνίδι. Εάν ήταν να βγάλουμε τον Phil και να βάλουμε άλλον επιθετικό, ο Divock τα πήγε πολύ καλά, οπότε το να το αλλάξουμε αυτό πίστευα ότι δε θα βοηθούσε εκείνη τη στιγμή. Είμαστε συνήθως πραγματικά γενναίοι σε καταστάσεις όπως αυτή, όταν θέλουμε πραγματικά να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και αυτό είναι που κάναμε - εμείς μόνο προσπαθήσαμε να κερδίσουμε. Σκεφτήκαμε μόνο ότι ήταν λογικό να δώσουμε μια πιο αμυντική προστασία στο κέντρο, αλλά είχαμε ακόμα λίγο περισσότερη ελευθερία για τα φτερά - για τον Clyney και τον Millie - γιατί κατά αυτό το σύστημα που παίξαμε σήμερα, αυτό είναι το πώς μπορείς να τους φέρεις και να τους αναγκάσεις να κινηθούν - και όταν κινούνται μπορείς να παίξεις με τον κενό χώρο. Αυτό είναι το πώς μπορέσαμε πραγματικά να σκοράρουμε το δεύτερο γκολ. Αυτό ήταν το σχέδιο πίσω από αυτό και τίποτα άλλο.

Γιατί παίρνει την ευθύνη...

Αυτή είναι η ζωή. Όταν ο γιος μου κάνει κάτι που δεν είναι σωστό, ίσως έχω ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης. Θα έπρεπε να το εξηγήσω καλύτερα. Τα παιδιά δεν είναι προφανώς οι γιοι μου, αλλά η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική - αυτό είναι δική μου ευθύνη. Θα τους πω ότι έχουν κάποιο ρόλο σε αυτό, όπως μπορείτε να φανταστείτε, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πω γι 'αυτό. Το είπα πολύ νωρίς στη σεζόν, το λέω και τώρα: τα άσχημα τα πράγματα είναι δική μου ευθύνη και τα καλά πράγματα είναι ευθύνη των παικτών. Σκέφτηκα ότι είναι μια δίκαιη συμφωνία, επειδή έχω τους ώμους για να πάρω την ευθύνη, την ηλικία για να πάρω την ευθύνη, την εμπειρία για να το κάνω. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό. Δεν είναι ότι ένιωσα αμέσως ότι είναι δική μου ευθύνη. Σκέφτηκα: τι είναι αυτό; Αυτό είναι πραγματικά δύσκολο να το δεχτώ, αλλά αυτό είναι δική μου ευθύνη.

Για το πόσο κοντά ήταν στο να ξεκινήσει ο Matip...

Ίσως, δεν ξέρω, είχε προβλήματα στην πλάτη. Μπορώ να εξηγήσω πώς ακριβώς ήταν. Ήρθε στο γήπεδο σήμερα το πρωί, όταν είχαμε λίγη προπόνηση [και] φαινόταν καλά και στη συνέχεια αναγκάστηκε να φτιάξει τα παπούτσια του και δεν φαινόταν καλά. Προφανώς, μπορείτε να βρείτε κάποιον στο παιχνίδι που μπορεί να φτιάξει τα παπούτσια σας, αλλά σκέφτηκα ότι δεν είναι 100 τοις εκατό και αυτό το παιχνίδι είναι 100 τοις εκατό. Τον έβαλα στο παιχνίδι επειδή ήταν προθέρμανση και τον ρωτήσαμε και πάλι και ήταν τότε καλύτερα. Μάλλον θα μπορούσε να παίξει 90 λεπτά, δεν είμαι σίγουρος.





Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης



Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.