ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια νίκη-ανατροπή!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
32η αγων. Premier League.

Η Λίβερπουλ δεν... βλεπόταν στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Κλοπ πήρε το λάθος του πίσω στο δεύτερο, έβαλε μέσα Κουτίνιο και Φιρμίνο, και οι Βραζιλιάνοι τον δικαίωσαν απόλυτα, κάνοντας την ολική ανατροπή και επικράτησαν με 2-1 της Στόουκ στο Μπριτάνια, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την τετράδα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Γουέστ Μπρομ (Κυριακή του Πάσχα 9/4, 15:30) στο Χόθορνς για την 33η αγωνιστική της Premier League.


Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο, απλά πρέπει να παίρνεις ρίσκα. Μικρά ή μεγάλα, λογικά ή παράλογα. Δεν ξέρεις ποτέ αν σου βγουν και πού θα σε οδηγήσουν. Μπορεί να σε εκτοξεύσουν στην κορυφή, μπορεί και να σε στείλουν στον πάτο.
Ήταν, ξανά, κατώτερη των περιστάσεων στο ξεκίνημα. Βρέθηκε, ξανά, μπροστά στο φάσμα ακόμη μίας γκέλας. Ο Κλοπ πήρε, ξανά, ένα ρίσκο. Ήταν έτοιμος να το... πληρώσει αλλά οι επιλογές του, τον δικαίωσαν απόλυτα.


Ο Γερμανός τεχνικός αποφάσισε να χρήσει βασικούς τους νεαρούς Γούντμπερν και Αλεξάντερ-Άρνολντ, παρατάσσοντας την ομάδα με τρεις στόπερ και εκτός ενδεκάδας τα... βαριά χαρτιά Κουτίνιο και Φιρμίνο. Επιλογές που δεν του απέφεραν καρπούς.


Αναθεώρησε στο δεύτερο ημίχρονο, σκέφτηκε τα λάθη του, έκανε τις σωστές κινήσεις, κι έτσι, η Λίβερπουλ, παρότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ μετά το γκολ του Γουόλτερς, κατάφερε να κάνει την ανατροπή με στιγμές μαγείας από τους Βραζιλιάνους της, Κουτίνιο και Φιρμίνο, και να νικήσει τη Στόουκ στο Μπριτάνια με 2-1.

Όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν, βέβαια, και χωρίς τον Μινιολέ, ο οποίος πήρε τα εύσημα από όλους για την εξαιρετική του εμφάνιση και για το γεγονός ότι κράτησε ζωντανή τη Λίβερπουλ ως το τέλος.

Όσο η Τσέλσι παρελαύνει ανενόχλητη φέτος, πίσω της γίνεται ο κακός χαμός. Τότεναμ (68 β.), Λίβερπουλ (63 β.) και Μάντσεστερ Σίτι (61 β.) προχώρησαν αμφότερες με νίκες (Τότεναμ και Σίτι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο), με τις Άρσεναλ (54 β.) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (54 β.) να έχουν τρία παιχνίδια λιγότερα. Θα γίνει... σφαγή για μια θέση στην τετράδα. Το θέμα είναι ποιος θα αντέξει μέχρι το photo-finish.

*Να σημειωθεί ότι ο Κουτίνιο έχει πετύχει 30 γκολ στην Premier League και ξεπέρασε τον Ζουνίνιο της Μίντλεσμπρο που είχε 29.

Το ματς

Χτύπησε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η Στόουκ

Οι κόκκινοι (αγωνιζόμενοι με τις μαύρες εμφανίσεις) ξεκίνησαν κάπως... νωχελικά το παιχνίδι, με τη Στόουκ να έχει πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, και να καταφέρνει να σκοράρει μόλις στο 3' με τον Σακίρι αλλά ο διαιτητής ακύρωσε (ορθώς) το γκολ καθώς ο Ελβετός ήταν εκτεθειμένος.

Η ομάδα του Κλοπ φαινόταν ότι δεν πατούσε καλά στο γήπεδο και είχε χτυπητές αδυναμίες στον άξονα. Στο 33', ο Λόβρεν έκανε λάθος, η μπάλα κατέληξε στον Αρναούτοβιτς αλλά το σουτ του Αυστριακού δεν βρήκε στόχο.

Κι ενώ το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό κι όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, τα πάντα άλλαξαν στην εκπνοή του ημιχρόνου.


Ο Γούντμπερν δέχτηκε μπαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ανατράπηκε από τον Πίτερς αλλά ο διαιτητής, Μάικ Ντιν, δεν καταλόγισε πέναλτι, με τον Κλοπ να ωρύεται στον πάγκο.




Τα χειρότερα όμως, ακολούθησαν αμέσως μετά για τη Λίβερπουλ, καθώς, στην εξέλιξη της φάσης, ο Σακίρι ξέφυγε από τα δεξιά, βρήκε με ωραία σέντρα τον Γουόλτερς, κι αυτός με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 44'!

Ο Κλοπ χειροκροτούσε ειρωνικά τον Μάικ Ντιν, προφανώς για τον μη καταλογισμό του πέναλτι στον Γούντμπερν, κάτι που, αν δινόταν, θα είχε σίγουρα διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι.

Αλλαγή σκηνικού με... άρωμα Βραζιλίας


Ο Γιούργκεν Κλοπ έβλεπε ότι η ομάδα του δεν... τραβούσε, κι έτσι, αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τα... μεγάλα του όπλα. Ο λόγος για τους Κουτίνιο, Φιρμίνο αλλά και Ντάνιελ Στάριτζ, οι οποίοι, όχι μόνο έκαναν σαφώς πιο απειλητική τη Λίβερπουλ, αλλά μπήκαν μέσα και βοήθησαν τα μέγιστα για την ανατροπή.


Για να γίνει όμως η ανατροπή, χρειάστηκε και η καθοριστική παρουσία του Μινιολέ στα καρέ της Λίβερπουλ, ο οποίος απέκρουσε εξαιρετικά το πλασέ του Άνταμ από το ύψος της μικρής περιοχής στο 52'.

Στη συνέχεια, οι κόκκινοι ανέβασαν ρυθμό και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Γκραρντ (με σημαντικότερη ευκαιρία την κεφαλιά του Λόβρεν στο 60' που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι) χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Αυτά μέχρι τη στιγμή που άρχισαν να παίρνουν μπρος οι... βραζιλιάνικες μηχανές της Λίβερπουλ. Γιατί ο Κουτίνιο και ο Φιρμίνο άλλαξαν όλη την ροή του ματς μέσα σε δύο λεπτά!

Ο Τσαν προσπάθησε να βρει τον Στάριτζ μέσα στην περιοχή, οι αμυντικοί της Στόουκ απομάκρυναν, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Κουτίνιο, ο οποίος με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Γκραν και ισοφάρισε σε 1-1 στο 70'!


Πριν καλά-καλά... συνέλθει από την ισοφάριση η Στόουκ, δέχτηκε κι άλλο γκολ. Ο Βαϊνάλντουμ έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, Σόουκρος και Μάρτινς-Ίντι δεν κατάλαβαν... από πού τους ήρθε, ο Φιρμίνο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σουτ... κεραυνοβόλησε τον Γκραντ, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα για το 1-2 στο 72'!


Η απάντηση της Στόουκ μετά τη βολίδα του Φιρμίνο, ήταν άμεση. Στην αμέσως επόμενη φάση, λοιπόν, ο Αρναούτοβιτς έδωσε στον Μπεραΐνο, αυτός κάνει το πλασέ αλλά ο Μινιολέ κατάφερε να αποκρούσει με το... μπούτι(!) και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ! Σπουδαία ευκαιρία για τη Στόουκ, ακόμα σπουδαίοτερη η επέμβαση του Βέλγου που κρατάει όρθια την ομάδα του.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε (και κατάφερε) στη συνέχεια να ηρεμήσει το παιχνίδι, να κυκλοφορήσει την μπάλα και το τελικό σφύριγμα την βρήκε νικήτρια.

Σχόλιο


Μπορεί η... συνταγή του Κλοπ να μην ήταν καθόλου πετυχημένη στο πρώτο μέρος, αλλά ο Γερμανός αντιλήφθηκε το πρόβλημα της ομάδας, αναθεώρησε, έκανε τις απαραίτητες αλλαγές, το δίδυμο Κουτίνιο-Φιρμίνο έκαναν τα... μαγικά τους (όσο ο Μινιολέ έπιανε τα... άπιαστα!) και χάρισαν μια σημαντική (όσο και δίκαιη) νίκη στους κόκκινους.

Οι συνθέσεις

Στόουκ: Γκραντ, Γκλεν Τζόνσον, Σόουκρος, Μάρτινς-Ίντι, Πίτερς, Κάμερον, Άλεν (27' Τσάρλι Άνταμ) (81' Σομπχί), Σακίτι, Αρναούτοβιτς, Γουόλτερς (68' Γουίλαν), Μπεραΐνο
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Λόβρεν, Κλάιν, Ματίπ, Κλάβαν, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (46' Κουτίνιο), Γούντμπερν (46' Φιρμίνο), Οριζί (68' Στάριτζ)





Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nathaniel Clyne (@nathaniel_clyne) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roberto🔥Firmino (@roberto_firmino) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Divock (@divockorigi) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Sturridge - Dstudge (@iamdanielsturridge) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.