Stoke City 1 - 2 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Mignolet και Βραζιλιάνοι χαρίζουν το τρίποντο!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός: 



Το πόσο δύσκολο θα ήταν το σημερινό ματς στο Stoke-on-Τrent το γνωρίζαμε ήδη. Το πόσο θα ανέβαινε ο δείκτης δυσκολίας του λόγω απουσιών, το μάθαμε μια ώρα πριν το ματς. Το ότι θα βρισκόμασταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο χωρίς να έχει δοθεί καθαρότατο πέναλτι μπροστά στα μάτια του Mike Dean το ανακαλύψαμε στην πορεία. 1-0 λοιπόν στο 44' με γκολ του συνήθη ύποπτου Jonathan Walters, και τα πράγματα έμοιαζαν καταστροφικά. Ωστόσο με την είσοδο των Coutinho και Firmino η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην. 1-1 στο 70' με τον Coutinho, 1-2 στο 72' με ΓΚΟΛΑΡΑ του Firmino, απόκρουση της χρονιάς για τον Mignolet σε κοντινό εξ'επαφής σουτ του Berahino και η ομάδα μας πήρε τρεις πολυτιμότατους βαθμούς στο κυνήγι για την τετράδα. 

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες:

Simon Mignolet: Εκπληκτικός ήταν ο Simon Mignolet, ίσως στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Δε φέρει ευθύνη στο γκολ ενώ πραγματοποίησε δύο τεράστιες αποκρούσεις στον Adam και τον Berahino. Εξαιρετικός και στα κόρνερ όπου σε 3 τουλάχιστον περιπτώσεις απομάκρυνε όμορφα με γροθιές.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)



Trent Alexander-Arnold: Στη δεύτερή του εμφάνιση ως βασικός στην Premier League, ο Trent Alexander-Arnold χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ-χαφ. Αμυντικά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα κόντρα στον Arnautovic, κάτι που περιόρισε τις επιθετικές του κινήσεις. Έδειξε πως έχει πολύ ωραία σέντρα. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Βαθμολογία: 6/10



Joel Matip: Ο πιο σταθερός από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας μας, δε βρέθηκε σε καμία περίπτωση εκτεθειμένος, είχε σωστές τοποθετήσεις αλλά και απομακρύνσεις, ειδικά στα τελειώματα του αγώνα.

Βαθμολογία: 6.5/10

Dejan Lovren: Έκανε δύο σημαντικά λάθη, ένα σε κακό υπολογισμό της τροχιάς της μπάλας που έδωσε την ευκαιρία στον Arnautovic να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση, και ένα στη φάση του γκολ όπου έχασε τον Walters. Στάθηκε άτυχος καθώς η κεφαλιά του σε στημένη φάση στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε το δοκάρι. 

Βαθμολογία: 6/10

Ragnar Klavan: O Eσθονός αμυντικός συνεχίζει να βρίσκεται σε ντεφορμάρισμα. Φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ όπου δεν μπόρεσε να μαρκάρει αποτελεσματικά τον Shaqiri, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ασταθής και με την μπάλα στα πόδια.

Βαθμολογία: 6/10



Nathaniel Clyne: Φάνηκε έξω από τα νερά του στο πρώτο ημίχρονο όπου χρησιμοποιήθηκε ως wing back στην ανάποδη μεριά του καλού του ποδιού, ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο όταν άλλαξε πλευρά και βοήθησε περισσότερο την ομάδα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Βαθμολογία: 6.5/10



James Milner: Επέστρεψε στο χώρο του κέντρου για πρώτη φορά στη φετινή χρονιά και ήταν κακός, πέρασε και δεν ακούμπησε. Επανήλθε στα φυσιολογικά του επίπεδα στην επανάληψη, όταν και χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό wing back.

Βαθμολογία: 6/10

Emre Can: Ξεκίνησε νωχελικά τον αγώνα κάνοντας πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, όμως όπως και όλη η ομάδα ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως έχουμε ξαναπεί, φαίνεται αναγεννημένος στα τελευταία παιχνίδια, βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό, και το σημερινό ματς δεν αποτελούσε εξαίρεση.

Βαθμολογία: 7/10

Georginio Wijnaldum: Σταθερά σε υψηλές πτήσεις ο Ολλανδός, όπου ήταν ο παίχτης από τον οποίο ξεκινούσε το pressing της Liverpool. Ήταν η μόνη πηγή κινδύνου με κάθετες κινήσεις στο πρώτο ημίχρονο, βοήθησε πάρα πολύ στην καλή κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο. Το γεγονός πως παραλίγο να δώσει έτοιμο γκολ στην αντίπαλη ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, θα το χαρακτηρίσουμε ως "ατυχές". Ήταν αυτός που έκανε την εξαιρετική βαθιά μπαλιά στο γκολ του Firmino. 

Βαθμολογία: 7.5/10



Benjamin Woodburn: Σημαντικότατη μέρα για το νεαρό Ουαλό, ο οποίος έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίχτης της ομάδας μας που ξεκινάει βασικός σε αγώνα της Premier League πίσω από τους Owen και Ibe. Στα αγωνιστικά, κινήθηκε σε έναν άχαρο, κεντρικό ρόλο πίσω από τον Origi, χωρίς να έχει ιδιαίτερες βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Δεν του δόθηκε καθαρότατο πέναλτι, φάση μάλιστα που στη συνέχειά της προήλθε το γκολ της Stoke. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Βαθμολογία: 6/10



Divock Origi: Δε συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, αφού στην ουσία δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα. Νωχελικός, χωρίς πάθος και δύναμη, μια εμφάνιση που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει.

Βαθμολογία: 5/10



Philippe Coutinho (στη θέση του Trent Alexander-Arnold στο 45'): Ταλαιπωρήθηκε από μια ίωση και δεν ξεκίνησε τον αγώνα. Η είσοδος αυτού και του Firmino άλλαξαν τη ροή του ματς. Εξαιρετικός, έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα, πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης, τι άλλο να ζητήσεις;

Βαθμολογία: 8/10



Roberto Firmino (στη θέση του Ben Woodburn στο 45'): Ο Klopp αποφάσισε να τον αφήσει στον πάγκο μετά τα αλλεπάλληλα παιχνίδια, χρειάστηκε όμως να επέμβει στο ημίχρονο. Και αυτός βοήθησε τα μέγιστα στην ανατροπή, πετυχαίνοντας ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης με το οποίο η Liverpool έκανε το 1-2. 

Βαθμολογία: 8/10

Daniel Sturridge (στη θέση του Divock Origi στο 68'): Δεν είναι τυχαίο ότι 5 λεπτά μετά την είσοδό του το σκορ είχε ανατραπεί. Την ποιότητά του όλοι την ξέρουμε και αυτό ακριβώς μας έδειξε σήμερα.

Βαθμολογία: 7/10



Jurgen Klopp: Οι σοβαρότατες απουσίες τον ανάγκασαν να αλλάξει τόσο πρόσωπα, όσο και σύστημα. Παρέταξε για πρώτη φορά την ομάδα εξαρχής με ένα 3-4-3, το οποίο όμως με τα πρόσωπα του πρώτου ημιχρόνου ήταν καταστροφικό. Η είσοδος των δύο Βραζιλιάνων έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα και κατάφερε προς μεγάλη του ανακούφιση -και δικιά μας φυσικά- να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι της τετράδας.

Βαθμολογία: 6/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.