Dejan Lovren: "Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον Klopp"


O Dejan Lovren πιστεύει ότι ο αμοιβαίος σεβασμός ανεβάζει την ομάδα της Liverpool, μιλώντας για την προσέγγιση του Jürgen Klopp η οποία μπορεί να βοηθήσει και να οδηγήσει την ομάδα στην επιτυχία.



Δεδομένου ότι ο Γερμανός ανέλαβε τα ηνία πριν από 18 μήνες, οι παίκτες των Reds έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν συγκινημένες αγκαλιές από τον προπονητή τους στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά από τα θετικά αποτελέσματα.

Μέρα με τη μέρα, όμως, η άμεση και ειλικρινή συνομιλία του Klopp με τους παίκτες είναι να διαμορφώσει μια ισχυρή αίσθηση της ενότητας σε όλη την ομάδα, την οποία ο Lovren θεωρεί ζωτικής σημασίας για τις προοπτικές τους.

«Δεν είναι μόνο πριν από το παιχνίδι. Είναι όλη τη σεζόν, σε κάθε συνάντηση, πριν τις συναντήσεις και μετά από αυτές»  δήλωσε ο Κροάτης αμυντικός και συνέχισε:

«Αν χρειάζεται να πει κάτι, θα το πει κατ 'ευθείαν σε εμάς, νομίζω ότι είναι σημαντικό για όλους μας, να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε τις συμβουλές και τα σχέδιά του.
Ο καθένας το κάνει αρκετά καλά, έχει το σεβασμό μας και έχουμε ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό για αυτόν, αυτό είναι το βασικό σημείο, αν θέλεις να συνεργαστείς καλά, θα έχεις επιτυχία.»

Με πέντε παιχνίδια να απομένουν φέτος, ο Klopp καθοδήγησε την Liverpool στην τρίτη θέση της Premier League και ο στόχος του Champions League είναι στα χέρια τους.

«Κάθε βαθμός είναι σημαντικός, όλοι το γνωρίζουμε» πρόσθεσε ο Lovren, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του στους Reds στο να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους στη νίκη κόντρα στην West Bromwich Albion την Κυριακή.

«Αποδεικνύουμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμούς από όλους, είναι απλά θέμα αυτοπεποίθησης, πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να μην σκεφτόμαστε ότι μας λείπουν παίκτες, πρέπει να προχωρήσουμε με μία ταχύτητα πάνω.»

Οι παίκτες που ανεφερε πως λείπουν ο κεντρικός αμυντικός, είναι μεταξύ άλλων ο Sadio Mane, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, ο Jordan Henderson και ο Adam Lallana, οι οποίοι είναι σε καλό δρόμο για να επιστρέψουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι άντρες του Klopp τα έχουν καταφέρει περίφημα κατά τη διάρκεια της απουσίας των τριών παικτώ,, επιτυγχάνοντας ένα αήττητο σερί επτά αγώνων, κάνοντας μάλιστα δύο σερί εκτός έδρας νίκες στις δύσκολες έδρες των Stoke City & West Bromwich.

O Roberto Firmino σκόραρε το νικητήριο τέρμα και στους δύο τελευταίους αγώνες, βάζοντας το μοναδικό γκολ στο The Hawthorns και ολοκλήρωσε την ανατροπή με μία "ρουκέτα" εκτός περιοχής στο Bet365 Stadium.

Ο Βραζιλιάνος πέρασε στο ημίχρονο στο ματς με την Stoke, μαζί με τον συμπατριώτη του Philippe Coutinho, και το δίδυμο από τη Βραζιλία άλλαξε όλο το παιχνίδι, παρά την κούραση και τις ασθένειες που αντιμετώπιζαν.

«Αυτά τα δύο καταπληκτικά παιδιά, αυτοί οι δύο σπέσιαλ παίκτες σημαίνουν πολλά για εμάς, ας ελπίσουμε ότι θα μείνουν σε φόρμα μέχρι το τέλος της σεζόν.
Χάνουμε πολλούς παίκτες, αλλά έδειξαν και πάλι στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον της Stoke ότι μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι όποτε θέλουν.
Μερικές φορές χρειάζεται αυτό, οι κορυφαίες ομάδες σαν εμάς μερικές φορές στηρίζονται από μεγάλους παίκτες, αλλά δεν είναι μόνο για αυτούς, η ευθύνη είναι για όλους να κάνουμε τη δουλειά μας.»

«Έχουμε ένα μεγάλο πράγμα να πετύχουμε: το Champions League.
Ο καθένας το θέλει αυτό, αν θέλεις να είσαι μια κορυφαία ομάδα, θα πρέπει να συνεχίσεις να παίζει καλά σε κάθε παιχνίδι.»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.