Jurgen Klopp: «Από τις πιο έμπειρες ομάδες στην Premier League η West Bromwich» (VIDEO)


Πριν το παιχνίδι με την West Bromwich, o Jurgen Klopp μίλησε για το γεγονός ότι οι Philippe Coutinho και Roberto Firmino δεν μπορούν να τα πάνε το ίδιο φανταστικά όπως με την Stoke χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών τους και εξήγησε τον λόγο, ενώ μας ενημέρωσε για τους τραυματισμούς των Jordan Henderson & Adam Lallana, για τον Gerrard και μεταξύ άλλων μίλησε για τους Alexander-Arnold & Marko Grujic.


To Βραζιλιάνικο δίδυμο βοήθησε στην ανατροπή με δύο γκολ το περασμένο Σάββατο στο Bet365 Stadium, ερχόμενο από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο.
O Coutinho άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή, ισοφαρίζοντας με ένα άψογο τελείωμα και ο Firmino στη συνέχεια εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς για τους Reds με μια πραγματική γκολάρα με βολίδα εκτός περιοχής.

Ο Klopp είναι στην ευχάριστη θέση ότι η Liverpool μπορεί να απολαύσει τα οφέλη της στενής σύνδεσης των δύο στην επίθεση και έξω από το γήπεδο, αλλά στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα τόνισε πως η συνολική απόδοση της ομάδας τους επιτρέπει να ευδοκιμήσουν.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι οι παίκτες μπορούν να παίξουν μαζί, αλλά αν είναι μόνο δύο, τότε είναι ακόμα πολύ δύσκολο» είπε ο Jurgen Klopp στις δηλώσεις του και συνέχισε:
«Ο Gini Wijnaldum το είπε αυτό μετά το παιχνίδι, νομίζω ότι ναι, είχαν μεγάλο αντίκτυπο στο ματς, αυτό είναι 100% αλήθεια, αλλά όλη η ομάδα έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο.
Αν είχαμε παίξει όπως στο πρώτο ημίχρονο και ο Roberto και ο Phil θα ήταν στο γήπεδο, μπορώ να φανταστώ πως η διαφορά θα ήταν πολύ μεγάλη, αλλά με όλους να παίζουν καλύτερα και αυτοί οι δύο είχαν την υψηλότερη ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι, ήταν φανταστικό.
Είναι πραγματικά πολύ καλοί φίλοι, ίσως οι καλύτεροι φίλοι, μας βοηθά πολύ, επίσης μας βοηθά το ότι παίζουν μαζί στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας και ότι και οι δύο είναι τόσο απίστευτα επιδέξιοι.
Αλλά, και πάλι, αν προσπαθούσαν να το κάνουν μόνοι τους, δεν θα είχαν καμία πιθανότητα, πρόκειται για προσαρμογή στο παιχνίδι, ταιριάζουν στην ομάδα και προφανώς είναι τόσο καλοί που θα ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε σύλλογο, είναι καλό να τους έχουμε εδώ.»

Η ανατροπή στο Stoke διατήρησε τη Liverpool στην πορεία για την ολοκλήρωση του στόχου της για μια θέση στο Top 4 που θα της δώσει την έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου.
Όταν ρωτήθηκε αν έχει κάποιους βαθμούς συνολικά κατά νου για την επίτευξη του στόχου, ο Klopp αρνήθηκε να κοιτάξει πέρα ​​από το έργο του, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να πάρουν αποτέλεσμα κόντρα στην West Brom.
«Δεν σκέφτομαι τον στόχο για τους βαθμούς», είπε.
«Αυτό που ίσως μπορούμε να πούμε είναι ότι αν θα κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια τότε θα είμαστε στο Champions League.
Νομίζω ότι είναι πολύ σίγουρο ότι ακόμη και όταν μερικές ομάδες έχουν παίξει λιγότερα παιχνίδια από ό, τι εμείς, επειδή παίζουν μεταξύ τους, έτσι δεν μπορούν να πάρουν όλους τους βαθμούς.
Ωστόσο, θα είναι αρκετά δύσκολο, η πρόκληση της West Brom είναι αρκετά μεγάλη και έχει όλο τον σεβασμό μας και όλη την συγκέντρωση μας, αυτό είναι που κάνουμε.

Είχαμε μια φυσιολογική ή ακόμα και λίγο περισσότερη προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, οπότε σκεφτήκαμε έχει νόημα να το χρησιμοποιήσουμε και να προετοιμαστούμε πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι, είναι κάτι που κάνουμε, χθες, σήμερα, αύριο, το Σάββατο, και στη συνέχεια θα έχουμε την West Brom και προσπαθούμε να είμαστε στα καλύτερα μας.
Θα πρέπει να είμαστε στην καλύτερη μας μέρα, γιατί η West Brom έπαιξε εξαιρετικά τη φετινή σεζόν, στα δύο τελευταία ματς, ή ίσως στα τρία, έχω ακούσει ότι δεν σκόραρε, αλλά είναι κάτι που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε.»
«Γνωρίζουμε για την ποιότητα τους, γνωρίζουμε για το στυλ τους, γνωρίζουμε ότι είναι πολύ έμπειροι, ίσως η πιο έμπειρη ομάδα στην Premier League, αυτό είναι ένα άλλο πράγμα και παίζουν στην έδρα τους, πολλά πράγματα που μας προκαλούν να δουλέψουμε.
Όμως, δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε, θα πάμε εκεί και θέλουμε να δείξουμε και πάλι ότι έχουμε πραγματικά μεγάλους στόχους αυτή τη σεζόν, θέλουμε να πάμε για αυτό και εμείς θα αγωνιστούμε για το αποτέλεσμα, αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τότε έχουμε μια ευκαιρία, είναι το μόνο πράγμα που σκέφτομαι.»

Όσο αφορά τους Alexander-Arnold και Marko Grujic, ο Γερμανός τεχνικός έκανε ειδική αναφορά στους δύο παίκτες, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Μπορούμε να μιλήσουμε λίγο για τον Trent, αλλά δεν μου αρέσει να μιλάμε πάρα πολύ για μεμονωμένους παίκτες σε συνέντευξη Τύπου.
Δεν είναι μυστικό ότι ο Trent είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και τα καλά νέα είναι ότι είναι δικό μας αγόρι
Αν θα με ρωτήσετε, τι μπορεί και πρέπει να βελτιώσει, είναι η άμυνα, έπαιξε ως 6αρι και 8αρι στην U18, έπαιξε επίσης ως full-back όπως έπαιξε και για εμάς, στη θέση του εξτρέμ και μπακ.
Σε όλες αυτές τις θέσεις, η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του ποδοσφαίρου για τη νεολαία και ενήλικη ηλικία, είναι ότι υπάρχουν μόνο λαμπροί παίκτες και περισσότεροι από αυτούς είναι εξίσου γρήγοροι, έτσι θα πρέπει να περιλαμβάνεις κι άλλες δεξιότητες και πράγματα στο παιχνίδι σου, αυτό είναι τώρα το επόμενο βήμα γι 'αυτόν, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και τα άλλα νεαρά αγόρια.»
«Έχει να βελτιωθεί σε όλα, αλλά μπορεί και αυτό είναι καλό, για μένα αυτή τη στιγμή, επιθετικά είναι πιο κοντά στο 100% του από την άμυνα, έτσι ώστε πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό.
Τα παιχνίδια δεν είναι μέρος της προπόνησης, θα τον βάζουμε στα παιχνίδια, γιατί πιστεύουμε ότι είναι έτοιμος να παίζει, εμείς δεν το κάνουμε επειδή πιστεύουμε ότι δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να το κάνει, αλλά ας προσπαθήσουμε, η κατάστασή μας είναι πάρα πολύ σοβαρή, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό αυτό που κάνουμε.
Μίλησα με τον Trent και τον Woodburn μετά το παιχνίδι, όταν ήρθαμε εδώ και πάλι μαζί και ήταν μια χαρά, μιλήσαμε γι 'αυτό (την αλλαγή τους) που δεν τους άρεσε πάρα πολύ που κάναμε αλλαγή, αλλά από τη δική μου άποψη ήταν λογικό, ήξερα ότι θα ασχοληθούν με το θέμα, αλλά όταν μίλησα μαζί τους ήμουν σίγουρος ότι όλα ήταν εντάξει, εξακολουθούν να απολαμβάνουν το πρώτο ημίχρονο και αυτό είναι υπέροχο.»

«Ο Grujic είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά δυστυχώς, λόγω των τραυματισμών δεν βρίσκεται σε ένα ρυθμό.
Όταν τον βλέπουμε στην προπόνηση αυτή τη στιγμή, ο ίδιος φαίνεται πραγματικά καλός με τον τρόπο που παίζει, η θέση που θα έπαιζε θα ήταν 8αρι και από αυτή τη θέση θα πρέπει να κάνουμε διαφορετικά πράγματα και μερικά που δεν είναι φυσικά αυτή τη στιγμή, επειδή δεν έπαιξε πολύ συχνά στους τελευταίους μήνες.
Δεν θα ήταν διαφορετικά τα σενάρια, όπου θα μπορούσε να παίξει στα τελευταία τρία παιχνίδια, αλλά στη συνέχεια οι αγώνες ήταν πάντα έτσι και τότε θα έπρεπε να αλλάξουμε, με αυτόν ή τον άλλο τρόπο, οπότε δεν συμμετείχε, αλλά είναι σε πολύ καλό δρόμο και είναι καλό που τον έχουμε πίσω.»

Για τον Steven Gerrard που όπως φαίνεται θα αναλάβει ως προπονητής σε μια από τις ομάδες νέων της Liverpool:
«Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό που ίσως να πω είναι ''ναι''.
Έχει κάνει μια πραγματική δουλειά στην Ακαδημία αυτή τη στιγμή με την παρουσία του, είναι γύρω και παρέχει συμβουλές.
Όλοι το απολαμβάνουν και ο ίδιος το απολαμβάνει ιδιαίτερα πολύ.
Ναι, αυτός θα είναι ο προπονητής της ομάδας των νέων την επόμενη σεζόν, είμαι αρκετά σίγουρος, αλλά θα σας πω ακριβώς ποια ομάδα όταν πρέπει.»

Τέλος, έκανε ενημέρωση για τους τραυματισμούς των Henderson & Lallana:
«Είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι αρκετά καλά για το Σαββατοκύριακο.
Με τον Jordan, ήταν σαφές από την αρχή ότι δεν είναι υπάρχει ένα σταθερό χρονικό διάστημα μέχρι να επιστρέψει, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μην νιώθει απολύτως τίποτα γι'αυτό είμαστε ακόμα σε αναμονή.
Αυτή τη στιγμή, δεν αισθάνεται τίποτα, αλλά πρέπει να κάνουμε βήματα ακόμα, τα βήματα που του επιτρέπουν να συμμετέχει στην προπόνηση της ομάδας.»
«Με τον Adam,, είναι λίγο πιο εύκολο, είμαι πολύ σίγουρος ότι μετά το παιχνίδι με την Crystal Palace, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στην κανονική προπόνηση και αυτό σημαίνει ότι στη συνέχεια με την Watford θα μπορεί να είναι στην ομάδα.
Για το παιχνίδι με την Watford και πάλι, με τον Jordan θα μπορούσε να είναι την επόμενη εβδομάδα στην προπόνηση, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο μαζί του.
Όλα θα είναι καλά και είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα έχουν μερικά παιχνίδια ακόμα αυτή τη σεζόν.»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:


Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.