Klavan: "Δεν ευθύνεται ο Klopp για την ισοπαλία με Bournemouth"



Ο Ragnar Klavan επιμένει πως δεν έφταιγε η αλλαγή στην τακτική του Klopp για το αποτέλεσμα του αγώνα της Liverpool με την Bournemouth στο Anfield.

Ο αρχηγός των Κόκκινων δέχτηκε κριτική επειδή αντικατέστησε τον άρρωστο Philippe Coutinho με τον αμυντικό Joel Matip.

Εκείνη τη στιγμή, η Liverpool ήταν στο δρόμο για να κερδίσει, αλλά μετά την αλλαγή στο σχηματισμό το πλήρωσαν, καθώς ο Josh King ισοφάρισε σε 2-2 για την Bournemouth.

Ωστόσο, ο Εσθονός διεθνής κεντρικός αμυντικός είπε πως δεν ήταν η αλλαγή που κόστισε στους Κόκκινους 2 πόντους.

«Δεν πιστεύω πως κάτσαμε πίσω,» είπε ο Klavan.

«Ήταν απλά το παιχνίδι, και αλλάξαμε το σχήμα λίγο. Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν και ξέραμε τι να κάνουμε όταν αλλάξαμε το παιχνίδι.

«Αμυνθήκαμε σωστά και ήμασταν συμπαγείς. Δεν είχαν ευκαιρίες μετά από αυτό, εκτός από εκείνη τη μια.

Το 2ο γκολ τους προήλθε από σέντρα. Ήταν μια φάση στην οποία δεν ήμασταν στη μπάλα.

«Μέσα στο παιχνίδι, δε νιώθουμε ότι είμαστε ευάλωτοι σε τέτοιες καταστάσεις. Πιστεύω πως έχω πάει και καλύτερα. Έχουμε καλό σχηματισμό, αλλά ήταν αρκετά άσχημο που χάσαμε αυτούς τους πόντους.»

O Klavan, που επανήλθε στην αρχική 11αδα, καθώς ο Matip δεν ήταν έτοιμος να παίξει σε ολόκληρο τον αγώνα, παραμένει πεποισμένος πως η Liverpool θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της, την πρόκριση στο Champions League.

Με την ασθένεια του Coutinho να προστίθεται στη λίστα, μαζί με τους Mane, Lallana, και Henderson, τα πράγματα παραμένουν κάπως δύσκολα για τους 3ους στη βαθμολογία Κόκκινους.

Η Manchester City, η Arsenal, και η Manchester United είναι στη διεκδίκηση για την 4αδα, αλλά ο Klavan πιστεύει πως η ενότητα στην ομάδα του Klopp θα την οδηγήσει στο στόχο.

«Δεν ήταν καλό το παιχνίδι απέναντι στην Bournemouth, αλλά έχουμε ακόμα αρκετά παιχνίδια, και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να το πιστεύουμε,» είπε.

«Είμαστε μια ομάδα, πάντα παραμένουμε ενωμένοι, και στις καλές και στις κακές στιγμές. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω πως μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη 4αδα, το ομαδικό μας πνεύμα.

«Ξέρω πως είχαμε κακή τύχη αυτή τη σεζόν με τους τραυματισμούς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε με το ίδιο πνεύμα.»

Στη συνέχεια, έρχεται ένα δύσκολο ταξίδι στην Stoke City, και ο Klavan λέει πως η Liverpool πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μια «μεγάλη μάχη».

Η ομάδα του Mark Hughes έπεσε στη 12η θέση, μετά από 3 διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, η Chelsea είναι η ομαδική ομάδα στην Premier League που κέρδισε εκτός έδρας στους Potters από τον Νοέμβριο κι έπειτα.

«Πάντα είναι μεγάλη μάχη,» πρόσθεσε ο Klavan. «Το στυλ παιχνιδιού τους είναι κάπως διαφορετικό.

«Θα έρθουν κάποια δύσκολα παιχνίδια για εμάς στη συνέχεια.

«Θα είναι έντονο. Οι πιο χαμηλές βαθμολογικά ομάδες έχουν την πίεση να πάρουν βαθμούς για να παραμείνουν στην κατηγορία. Το κάνει ενδιαφέρον, σίγουρα, αλλά όπως και να έχει, δε θα είναι καθόλου εύκολο για εμάς.»

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.