Stoke-Liverpool(preview): Να δείξει χαρακτήρα και να ανταποκριθεί!

Μπαίνουμε για τα καλά στη τελική ευθεία, με 7 αγώνες να απομένουν για την ομάδα μας, που καλείται να αντιμετωπίσει όλα της τα προβλήματα, για να πάρει την πρώτη της(!) εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα στο 2017.

Το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Bournemouth(2-2) ήρθε να διαψεύσει όσους βιάστηκαν να πουν ότι η ομάδα μας έχει το ευνοϊκότερο πρόγραμμα στην κούρσα για έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν, αλλά και να επιβεβαιώσει τις φοβίες των οπαδών μας, αναφορικά με τα παιχνίδια κόντρα σε "υποδιέστερες" ομάδες.

Τα προβλήματα είναι αρκετά: απουσίες πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, αμυντικές αδυναμίες, πολλά ατομικά λάθη, δυσκολία να τελειώσει τα παιχνίδια. Η ομάδα μας όμως είναι αναγκασμένη να πορευθεί αλλά και να αντιμετωπίσει όλα αυτά για να πάρει τους 3 βαθμούς, που θα πρέπει να είναι ο στόχος για όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια.

Στον πρώτο γύρο στο Anfield, στις 27 Δεκεμβρίου, η Stoke μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε εκμεταλλευόμενη τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάσαμε, με γκολ από τον Walters. Η Liverpool παρουσίασε στη συνέχεια πολύ καλύτερη εικόνα, γυρίζοντας το παιχνίδι πριν από το τέλος του ημιχρόνου, με τέρματα από τους Lallana και Firmino. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μας διεύρυνε το αποτέλεσμα, με αυτογκόλ του Imbula έπειτα από γύρισμα του Origi, με τον Daniel Sturridge να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη φετινή Premier League(σκόραρε άλλο ένα κόντρα στην Sunderland) για το τελικό 4-1.


Stoke City F.C. vs. Liverpool F.C.

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: bet365 Stadium
Ημερομηνία: 08/04/2017(Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 17:00(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Mike Dean
Η βαθμολογία

Ο αντίπαλος
Προέρχεται από τρεις απανωτές ήττες, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα, κυρίως επιθετικά. Βρίσκεται στη δωδέκατη θέση, οκτώ βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και αναμένεται να παίξει παθιασμένα για να προσπαθήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Τελευταία της νίκη ήρθε λίγο παραπάνω από ένα μήνα προηγουμένως, όταν κέρδισε με 2-0 την Middlesbrough. Στην έδρα της έχει δεχθεί σε σύνολο 15 παιχνιδιών, μόνο 4 φορές την ήττα, από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες της τετράδας, αλλά και την τελευταία μας αντίπαλο, την Bournemouth. Παίκτες κλειδιά για την Stoke ενόψει του παιχνιδιού θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι Ryan Shawcross και Joe Allen, ενώ στη μέρα τους, είναι πολύ επικίνδυνοι οι Marko Arnautovic, όπως επίσης και ο αμφίβολος Xherdan Shaqiri.
Allen και Shawcross πανηγυρίζουν το ένα από τα δύο γκολ του πρώτου στη νίκη επί της Sunderland τον Οκτώβριο.

Οι απουσίες: Stephen Ireland, Jack Butland. Αμφίβολη η συμμετοχή των John Walders, Mame Diouf, Xherdan Shaqiri και Marc Muniesa.

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξενήθηκε από την Stoke ήταν για τον πρώτο γύρο στα ημιτελικά του περσινού League Cup, όταν κέρδισε με 0-1 με γκολ από τον Jordon Ibe. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, τελευταία αναμέτρηση στην έδρα της Stoke ήταν για την πρώτη αγωνιστική της περσινής σεζόν, με τον Coutinho στα τελευταία στάδια του αγώνα να δίνει τη νίκη, με το ίδιο σκορ, με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ.

Προϊστορία
Λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχει γίνει η απαραίτητη έρευνα έτσι θα σας αφήσουμε με βίντεο από την πιο ντροπιαστική ήττα της ομάδας μας κόντρα στην Stoke, σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε και σκόραρε για τελευταία φορά ο μεγάλος αρχηγός, Steven Gerrard.


Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
Stoke City
Ήττα 1-0 vs. Burnley (εκτός)
Ήττα 2-0 vs. Leicester (εκτός)
Ήττα 2-1 vs. Chelsea (εντός)
Ισοπαλία 0-0 vs. Manchester City (εκτός)
Νίκη 2-0 vs. Middlesbrough (εντός)
Liverpool
Ισοπαλία 2-2 vs. Bournemouth (εντός)
Νίκη 3-1 vs. Everton (εντός)
Ισοπαλία 1-1 vs. Manchester City (εκτός)
Νίκη 2-1 vs. Burnley (εντός)
Νίκη 3-1 vs. Arsenal (εντός)


Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Τα νέα της ομάδας
Χειρουργία ήταν τελικά η ετυμηγορία για τον τραυματισμό του Sadio Mane στο γόνατο και έτσι ο πρώτος μας σκόρερ μένει εκτός για τα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν. Εκτός παραμένει ο αρχηγός Jordan Henderson, όπως επίσης και ο Adam Lallana. Σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί κατά πάσα πιθανότητα και ο φορμαρισμένος Philippe Coutinho, o οποίος πάσχει από ίωση που τον κράτησε εκτός προπονήσεων τις τελευταίες δύο ημέρες. Ερωτηματικό και η ετοιμότητα του Joel Matip, ο οποίος όμως είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει παρά να μείνει στον πάγκο. Έτοιμος είναι ο Daniel Sturridge που φέρεται να ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και είναι στα χέρια του προπονητή αν θα χρησιμοποιηθεί ή όχι. Σταθερά εκτός παραμένουν οι μόνιμοι απόντες Danny Ings και Ovie Ejaria.


Οι (πιθανές) εντεκάδες
Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται καθώς η απουσία τεσσάρων(λογικά) βασικών ποδοσφαιριστών της ομάδας, ίσως αναγκάσει τον Jurgen Klopp να προχωρήσει και σε εσωτερικές αλλαγές, πέρα από αλλαγές προσώπων, πράγμα στο οποίο δεν αρέσκεται ο Γερμανός. Κάτω από τα δοκάρια ξεκινάει ο Mignolet, με την τετράδα να αποτελεί το πρώτο ερωτηματικό, καθώς μόνοι σίγουροι είναι οι Clyne και Lovren. Παρτενέρ του Lovren, όπως είπαμε πιο πάνω θα είναι λογικά ο Joel Matip και στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι αρκετά πιθανό να δούμε μετά από καιρό τον Alberto Moreno, για να μετατωπιστεί σε πιο προωθημένο ρόλο ο James Milner, εάν δεν καταφέρει ο Coutinho να ξεκινήσει το παιχνίδι. Στο κέντρο παραμένουν οι Lucas, Can και Wijnaldum. Για τις τρεις θέσεις τις επίθεσεις, οι Firmino(δεξιά) και Origi(κέντρο) είναι δεδομένοι. Από κει και πέρα, απλά είναι τα πράγματα αν είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Coutinho, που θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Σε αντίθετη περίπτωση, περιπλέκονται τα πράγματα με πολλούς παίχτες να διεκδικούν θέση σε διάφορα σενάρια. Οι νεαροί Ben Woodburn και Trent Alexander-Arnold ψάχνουν την ευκαιρία τους, ενώ έχουμε ήδη αναφέρει ότι ο Daniel Sturridge είναι διαθέσιμος. Επικρατέστερο σενάριο όμως, μοιάζει αυτό με τον Milner να παίρνει θέση πιο μπροστά και τον Moreno στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Liverpool: Mignolet; Clyne,Matip,Lovren,Moreno; Lucas,Can,Wijnaldum; Firmino,Milner(c),Origi(4-3-3)

Stoke City: Grant; Johnson,Shawcross(c),Indi,Pieters; Cameron,Adam; Arnautovic,Allen,Sobhi; Berahino(4-2-3-1)

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 1
Κύπρος: Cytavision Sports 4
Ηνωμένο Βασίλειο: -

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*

Επιμέλεια: Σπύρος Χ.

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.