Klopp: "Πολύ θετικές οι ομιλίες με τους μεταγραφικούς στόχους"


O Jurgen Klopp πιστεύει πως η μεταγραφική δύναμη της Liverpool φέτος το καλοκαίρι θα είναι αρκετά σημαντικότερη, καθώς προετοιμάζεται να ξοδέψει ένα από τα μεγαλύτερα ποσά στην ιστορία της ομάδας.
Ο Γερμανός προπονητής αποκάλυψε πως οι Κόκκινοι βρισκονται εν μέσω κάποιων ‘πολύ θετικών’ συνομιλιών, καθώς κοιτάζει να αποκτήσει τους μεγαλύτερους μεταγραφικούς στόχους του.
Η Echo σημειώνει πως ο Julian Brandt της Λεβερκούζεν, o Naby Keita της Λειψίας, και ο Virgil van Dijk της Σαουθάμπτον, είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιθυμίες του προπονητή.
Ο Klopp λέει πως η πρόοδος που σημειώνει η Liverpool όσο περνάει η σεζόν, κάνει το Anfield μια περισσότερο ελκυστική πρόταση για πιθανές μεταγραφές τη φετινή χρονιά, σε σχέση με την περσινή.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι φέτος πιο εύκολο να «πουλήσει» το όνομα της ομάδας, ο Klopp απάντησε θετικά.
«Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή η Liverpool είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για παίκτες. Οπότε ναι.
«Δεν μπορούμε να πούμε με 100% σιγουριά ότι θα παίξουμε στο Champions League την επόμενη χρονιά. Αλλά είναι μια νεανική ομάδα, μια φανταστική ομάδα, και μπορούμε να δούμε την πρόοδο που έχει γίνει. Οπότε, θα έλεγα πως μαζί με την Tottenham, ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τέτοιος που έχει τρομερές πιθανότητες για ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη.
«Αυτοί (σ.σ. παίκτες Tottenham) είναι προφανώς κάποια βήματα πιο μπροστά, αλλά έχουν παίξει περισσότερο καιρό μαζί. Αν ένας παίκτης θέλει να είναι κομμάτι της ομάδας μας, τότε είναι πιο εύκολο να πάρει αυτή την απόφαση φέτος, απ’ όσο θα ήταν πέρυσι.
«Αλλά σχεδόν κανένας παίκτης δεν μου είπε πέρυσι πως δε θέλει να είναι μέρος της ομάδας, αλλά αντίθετα μου είπαν: ‘Κάτσε να δούμε τι θα συμβεί του χρόνου, και συζητάμε ξανά.’
«Οι συζητήσεις που είχαμε ως τώρα είναι πολύ θετικές. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως όλα θα γίνουν, αλλά είναι αρκετά θετικοί, βλέπουν όλοι την πρόοδο που έχουμε κάνει. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς
Η Liverpool μπορεί να κάνει ένα μεγάλο βήμα για να ‘κλειδώσει’ την πρόκριση στο Champions League, με το να κερδίσει την Crystal Palace την Κυριακή στο Anfield.
Η ομάδα του Klopp έχει ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς, αλλά ο προπονητής είναι ενθουσιασμένος από την συμπεριφορά που είδε στις συνεχόμενες νίκες με Stoke και West Brom. Θέλει να δει ακόμα μια ‘ενήλικη’ απόδοση εναντίον των Αετών.
«Είπα στα αγόρια πως έπαιξαν ‘ενήλικο’ ποδόσφαιρο στη West Brom,» είπε.
«Έκαναν το σωστό πράγμα τη σωστή στιγμή, χωρίς να περιμένουν κάποια πολύ ιδιαίτερη στιγμή.
«Είναι πάντα εύκολο να έχεις αυτοπεποίθηση, με τις ικανότητες που έχουν τα αγόρια, είναι πάντα εύκολο όταν έχεις μια τέλεια έναρξη -  τα πρώτα 5 λεπτά, πραγματικά καλά, τα επόμενα 5, ακόμα καλύτερα, και πάει λέγοντας. Μπορείς να χτίσεις πάνω σε αυτό, όλη την ώρα.
«Αλλά χρειάζεται να αποδεχτείς τις τρύπες σε έναν αγώνα ή σε κάποιες φάσεις όπου δεν δουλεύει σωστά, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε αυτή την κατάσταση, το να μένεις στο παιχνίδι, να κάνεις το σωστό, και να δίνεις τη σωστή πάσα, αυτό είναι το καλύτερο.
«Πέρα από την ευκαιρία του Phillips, όπου ο Matip γλύστρησε λίγο και ο Mignolet έπρεπε να κάνει την επέμβαση, δε μπορώ να θυμηθώ άλλες ευκαιρίες γι’ αυτούς, πέρα από στημένα.»
Ο Klopp πιστεύει πως ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα του κατάφερε να πάρει αυτές τις δύσκολες νίκες με Stoke και West Brom δείχνει πως τα αγόρια ωριμάζουν. Τα ίδια θα χρειαστεί να κάνουν και ενάντια στην ομάδα του Sam Allardyce.
«Κάποιες φορές πρέπει να κάνεις πραγματικά λάθη για να μαθαίνεις από αυτά, έτσι είναι,» πρόσθεσε ο Klopp.
«Δε θα έλεγα πως η ισοπαλία με 2-2 με την Bournemouth ήταν ένα τέτοιο λάθος, αλλά εμείς έτσι νιώσαμε μετά το παιχνίδι.
«Δεν είχε κανένα απολύτως νόημα το γεγονός πως δεχτήκαμε ένα γκολ ισοφάρισης στο τέλος του παιχνιδιού, σε αυτό το παιχνίδι, σε αυτή την κατάσταση, ακόμη κι αν ήταν μετά από στημένο.
«Τους αφήσαμε να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Δεν παίξαμε όσο προσεκτικά έπρεπε με όλες τις πάσες και όλα αυτά. Αν αμύνονται βαθιά, μπορούμε να πασάρουμε από τη μια μεριά στην άλλη, αλλά αν δε θέλουν να επιτεθούν, δεν είναι δικό μας φταίξιμο.
«Αλλά τους έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψουν στο παιχνίδι, και αυτό δεν έχει νόημα. Μπορούμε να μιλήσουμε γι αυτό το συγκεκριμένο πράγμα, αλλά το θέμα είναι πιο γενικό.
«Πιστεύω πως όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν ξεκινάμε απαραίτητα να μανατζάρουμε ένα παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Έτσι είναι. Πρέπει να μπεις στο παιχνίδι, και όταν είσαι μέσα σε αυτό, πρέπει να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι.

«Στο τέλος, το να μανατζάρεις ένα αποτέλεσμα στα τελευταία 5 ή 10 λεπτά είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου.»
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.