Liverpool-Crystal Palace(preview): Να τριτώσει το καλό!

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |

Έχουμε μπει για τα καλά στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν, με όλες τις ομάδες να έχουν τους δικούς τους στόχους τους εναπομείναντες "τελικούς".

Άλλοι παλεύουν για τον τίτλο, άλλοι με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατηθούν στην κατηγορία, ενώ υπάρχει και η κατηγορία που δίνει τα πάντα για ένα εισητήριο στο Champions League της επόμενης σεζόν(περισσότερα εδώ).

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η ομάδα μας, που με τις δύο σερί εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Stoke και West Brom, έχει βάλει γερές βάσεις για έξοδο στο Champions League. 

Οι απουσίες αυξάνονται αντί να μειώνονται στην ομάδα μας, με τον Jurgen Klopp να καλείται να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα, με μοναδικό στόχο, τα σακούλι να γεμίσει με ακόμη 3 σημαντικούς βαθμούς, σημειώνοντας ταυτόχρονα και τρίτη συνεχόμενη νίκη, κάτι το οποίο έγινε για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο, όταν σημειώσαμε 4 σερί νίκες.

Στον πρώτο γύρο στο Selhurst Park, στις 29 Οκτωβρίου, παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με πολλά γκολ και ίσως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν. Συγκεκρίμενα, η Liverpool πήρε προβάδισμα με γκολ του Emre Can, ενώ τα άλλα δύο γκολ του ημιχρόνου για την ομάδα μας, ήρθαν από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, Dejan Lovren και Joel Matip. Δύο φορές είχε ισοφαρίσει σε εκείνο το πρώτο ημίχρονο η Crystal Palace, με σκόρερ των δύο τερμάτων, τον James McArthur. Τη νίκη σφράγισε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Roberto Firmino εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική κάθετη πάσα του Henderson, για να διαμορφώσει το τελικό 2-4.


Liverpool F.C. vs. Crystal Palace F.C.

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Anfield
Ημερομηνία: 23/04/2017(Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 18:30(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Andre Marriner
O Andre Marriner έχει διαιτητεύσει τα δύο τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Η βαθμολογία

Ο αντίπαλος
Σημείωσε σημαντική αγωνιστική άνοδο τους τελευταίους δύο μήνες και σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι μεταγραφές που έκανε μεσοαμυντικά(van Aanholt,Sakho,Milivojevic) τον Ιαννουάριο. Μετράει 5 νίκες και 1 ισοπαλία σους τελευταίους 7 αγώνες που έδωσε, ενώ στις 4 από τις 5 αυτές νίκες διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Μετά από τα αποτελέσματα αυτά ξέφυγε κάπως από την επικίνδυνη ζώνη καθώς τώρα βρίσκεται 7 βαθμούς πάνω από την 18η Swansea. Παίκτες κλειδιά για την Crystal Palace, αποτελούν οι Christian Benteke, Wilfried Zaha κατά κύριο λόγο, όπως επίσης και οι Yoann Cabaye και Scott Dann.

Οι απουσίες
:
 
Connor Wickham, Scott Dann, Pape Souare, Mamadou Sakho*
*Δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί καθώς είναι δανεικός από την ομάδα μας.

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξένησε την Crystal Palace, συνοδεύτηκε με την πρώτη ήττα τoυ Jurgen Klopp στον πάγκο της ομάδας μας, στις 08/11/2015, με σκορ 1-2. Το σκορ είχε ανοίξει η Palace με τον Bolasie, για να ισοφαρίσει ο Coutinho πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τη νίκη "έκλεψε" η φιλοξενούμενη ομάδα με τον Scott Dann στο 82'.


Προϊστορία
Σχετικά κακές οι πρόσφατες αναμνήσεις που αφήνει το άκουσμα της Crystal Palace, με αποκορύφωμα το 3-3 στο Selhurst Park τη σεζόν 2013/14, όπως επίσης και τα δύο τελευταία παιχνίδια στο Anfield, όπου η ομάδα μας ηττήθηκε, με το ένα να αποτελεί μάλιστα και το αντίο του Steven Gerrard στο Anfield. Συνολικά, σε 48 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Liverpool έχει πετύχει 24 νίκες, 13 η Crystal Palace, ενώ 11 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες. Στις 48 αυτές αναμετρήσεις η ομάδα μας σημείωσε 92 γκολ και η Crystal Palace 48. Μεγαλύτερο σκορ ήταν το 1989 όταν η ομάδα μας συνέτριψε με 9-0 την Palace.



Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
Liverpool
Νίκη 1-0 vs. West Brom (εκτός)
Νίκη 2-1 vs. Stoke (εκτός)
Ισοπαλία 2-2 vs. Bournemouth (εντός)
Νίκη 3-1 vs. Everton (εντός)
Ισοπαλία 1-1 vs. Manchester City (εκτός)
Crystal Palace
Ισοπαλία 2-2 vs. Leicester City (εντός)
Νίκη 3-0 vs. Arsenal (εντός)
Ήττα 3-1 vs. Southampton (εκτός)
Νίκη 2-1 vs. Chelsea (εκτός)
Νίκη 1-0 vs. Watford (εντός)


Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.


Τα νέα της ομάδας
Συνεχίζουν τα προβλήματα τραυματισμών, αφού παραμένουν εκτός οι Sadio Mane, Jordan Henderson και Adam Lallana. Τα προβλήματα αυξήθηκαν μέσα στη βδομάδα με τους Joel Matip και Ragnar Klavan να απουσιάζουν από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας για το παιχνίδι, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Lucas Leiva, παρότι έχει μαζί του τις πιθανότητες για να προλάβει τον αγώνα. Εκτός παραμένουν οι Danny Ings και Ovie Ejaria.


Οι (πιθανές) εντεκάδες
Κάτω από τα δοκάρια ο Simon Mignolet έχει κλειδώσει τη θέση του με τις τελευταίες του εμφανίσεις. Στο κέντρο της άμυνας, το πιθανό κενό που θα αφήσει ο Joel Matip, αναμένεται να καλύψει ο Joe Gomez, πλάι στον Dejan Lovren. Δεξιά ο Clyne και αριστερά ο Milner. Στο κέντρο, εάν θεωρήσουμε ότι ο Lucas είναι έτοιμος, παίρνει φανέλα βασικού σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τον Can και τον Wijnaldum να συμπληρώνουν την τριάδα του κέντρου. Σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει ο Lucas, τότε τη θέση διεκδικούν οι Grujic, Arnold και Moreno. Τον Divock Origi που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, θα τον πλαισιώσουν οι δύο Βραζιλιάνοι(Coutinho αριστερά, Firmino δεξιά).
Liverpool: Mignolet; Clyne,Gomez,Lovren,Milner(c); Lucas,Can,Wijnaldum; Firmino,Coutinho,Origi(4-3-3)

Crystal Palace: Henessey; Ward,Kelly,Tomkins,van Aanholt; Cabaye,Milivojevic; Zaha,Puncheon,Townsend; Benteke(4-2-3-1)

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 2
Κύπρος: Cytavision Sports 1
Ηνωμένο Βασίλειο: Sky Sports 1

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*



Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.