Adam Lallana: "Θα κερδίσουμε και θα σφραγίσουμε την τετράδα"


Ο Adam Lallana επαίνεσε τη δύναμη και το χαρακτήρα των συμπαικτών​ του, αφού έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου που είναι η τετράδα, μέσα στην West Ham United την Κυριακή με 0-4. 



Με την Arsenal να έχει πλησιάσει στην τετράδα με νίκη επί της Stoke City το Σάββατο, η πίεση ήταν στους άνδρες του Jürgen Klopp και έπρεπε να κερδίσουν στο Λονδίνο την επόμενη μέρα.
Όμως πήραν μια κρίσιμη νίκη χάρη στα γκολ των Philippe Coutinho, Daniel Sturridge και Divock Origi.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Lallana αποκάλυψε ότι υπήρχε μια διάθεση εμπιστοσύνης και όχι ανησυχίας πίσω από το παιχνίδι, ένα γεγονός που πιστεύει ότι είναι μεγάλη πίστωση στους συμπαίκτες του. 
"Ήταν μια πολύ ήρεμη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, οι άνθρωποι προφανώς μιλούσαν για την πίεση με τα αποτελέσματα το Σάββατο, αλλά αισθάνθηκα πολύ ήρεμος ακόμη και στην προθέρμανση και στα αποδυτήρια.
Ένιωσα ότι η ισορροπία ήταν σωστή και δεν έπρεπε να ασκήσουμε υπερβολική πίεση στους εαυτούς μας, πρέπει μόνο να κοιτάξουμε να πετύχουμε γκολ και να έχουμε δημιουργικούς παίκτες, τα είχαμε όλα και ένιωσα ότι εμπιστευτήκαμε την ικανότητά μας."

"Έπρεπε να είμαστε υπομονετικοί στο πρώτο ημίχρονο και προφανώς ο Andre Ayew είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε λαμπροί στο γήπεδο και ίσως αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας τους θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ."

"Οι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι η West Ham δεν είχε να παίξει για τίποτα και έκανε λίγες αλλαγές πριν από το παιχνίδι, αλλά κι εμείς δεν είχαμε παίκτες όπως ο Jordan Henderson, ο Sadio Mane και ο Roberto Firmino.
Ηταν ένα μεγάλο παιχνίδι πίεσης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίσαμε ήταν υπέροχος."

Ο Lallana ξεχώρισε επίσης τον Coutinho και τον Sturridge και τους έδωσε ειδικό έπαινο για το ρόλο τους σε μια εκπληκτική επίθεση στην πρωτεύουσα. 
"Ο Philippe έτρεξε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αδίστακτος.
Είναι ένας μεγάλος παίκτης για αυτά τα παιχνίδια και βγήκε ως ατού σε μεγάλες στιγμές για εμάς, είναι χαρά να είμαι μαζί του."
"Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε τον Studge, έβαλε το πρώτο γκολ και έδειξε μια ηρεμία ντριμπλάροντας τον τερματοφύλακα, ήταν μια μεγάλη στιγμή για εμάς αυτό."

Η νίκη επί της Middlesbrough την Κυριακή θα εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League για την Liverpool και ο Lallana είναι βέβαιος πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα κάνουν το καθήκον τους.
"Είμαι απόλυτα βέβαιος, παίζουμε στην έδρα μας και είναι σημαντικό οι οπαδοί μας να παίξουν μεγάλο ρόλο για εμάς. Τίποτα δεν πρόκειται να τελειώσει τα πρώτα 20 ή 30 λεπτά, χρειαζόμαστε όλοι να είμαστε υπομονετικοί και να εμπιστευόμαστε την ομάδα, να μας εμπιστευτείτε και να είναι στα χέρια μας, έτσι δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία, είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε και θα σφραγίσουμε την τετράδα".

Ο Lallana πιστεύει ότι η εξασφάλιση της επιστροφής στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα αποτελούσε μια καλή σεζόν για την ομάδα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα τραυματισμών που κράτησαν βασικούς παίκτες εκτός σε κρίσιμες στιγμές. 
"Απλά πρέπει να δούμε πώς το πρωτάθλημα ήταν τόσο δύσκολο φέτος, προφανώς η Chelsea κέρδισε άνετα στο τέλος, αλλά η μάχη για την τέταρτη θέση ήταν πολύ συναρπαστική και υπήρξαν πέντε ή έξι ομάδες αντιμέτωπες.
Η τετράδα θα είναι μια επιτυχημένη σεζόν για εμάς αν μπορέσουμε να το καταφέρουμε, αν και οι άνθρωποι θα σκεφτούν ότι θα έπρεπε να είχαμε καλύτερη πορεία για το πρωτάθλημα, αλλά για έναν ή τον άλλο λόγο λείπουν παίκτες καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θα είναι σημαντικό να προσθέσουμε στην ομάδα το καλοκαίρι, να ενισχύσουμε την ομάδα μόνο σε περίπτωση τραυματισμών, θα υπάρξουν περισσότερα παιχνίδια το επόμενο έτος, αλλά δεν έχουμε επιτύχει τίποτα ακόμα και έχουμε ακόμα ένα  τεράστιο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε σε αυτό".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.