Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου... -Βαθμολογίες παιχτών.

Μια ακόμη σημαντική απώλεια βαθμών σήμερα το μεσημέρι για την ομάδα μας, που έμεινε στη λευκή ισοπαλία με την Σαουθάμπτον στο Άνφιλντ και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει την τετράδα μετά και την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Εμιρέιτς επί της Άρσεναλ.

Αρκετοί οι αρνητικοί πρωταγωνιστές για την ομάδα του Κλοπ, που είχε την πλήρη έλεγχο του αγώνα αλλά για ακόμη μια φορά τα βρήκε σκούρα απέναντι σε κλειστή και καλά οργανωμένη άμυνα.

Λίγοι ξεχώρισαν, αρκετοί απογοήτευσαν αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά τις βαθμολογίες των παικτών της ομάδας:

Σιμόν Μινιολέ: (7/10). Είναι γεγονός πως η Σαουθάμπτον δεν πραγματοποίησε πάνω από 3 τελικές στο σημερινό παιχνίδι. Ωστόσο δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ με αρκετές σέντρες και στημένες φάσεις. Ο Βέλγος ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε, με σίγουρες εξόδους. Στα τελευταία λεπτά έκανε μια βιαστική έξοδο για να προλάβει τον Τάντιτς και το ριπλέι δείχνει πως έχει κάνει επαφή με το χέρι εκτός περιοχής, αλλά σε μια ιδιαίτερα οριακή φάση.

Ναθάνιελ Κλάιν: (6/10). Δεν ήταν αρνητικός, αντιθέτως στα μετόπισθεν ήταν αυτός που έπρεπε με σωστές καλύψεις και καλές επιλογές. Ωστόσο, επιθετικά είχε αρκετές ευκαιρίες να περάσει καλές και επικίνδυνες μπαλιές στην περιοχή, χωρίς όμως να το καταφέρει ούτε μια φορά. Και στις κλειστές άμυνες δεν σου δίνονται πολλές τέτοιες ευκαιρίες.

Ζοέλ Ματίπ: (7.5/10)-ΜΟΤΜ. Ο καλύτερος σήμερα. Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, σταμάτησε αρκετές επικίνδυνες προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Είχε πάρα πολλή ενέργεια και διάθεση να βοηθήσει και μπροστά. Πήρε πρωτοβουλίες, ανέβηκε, επιχείρησε κάθετες. Ήταν συγκινητική η προσπάθειά του να βοηθήσει ακόμη και σε κομμάτια του παιχνιδιού όπου δεν έχει πολλές αρμοδιότητες. Πολύ καλός.

Ντέγιαν Λόβρεν: (7/10). Οριακά χειρότερος του Ματίπ. Έκανε πολύ καλή δουλειά πίσω, είχε μερικές πολύ ωραίες και εντυπωσιακές επεμβάσεις, ήταν σταθερός και η εμφάνισή του παίρνει ξεκάθαρα θετικό πρόσημο.

Τζέιμς Μίλνερ: (4.5/10). Ότι και να πούμε είναι λίγο. Δυστυχώς, ο Μίλνερ ήταν σήμερα ο αρνητικός πρωταγωνιστής της συνάντησης. Είχε την χρυσή ευκαιρία να χαρίσει ένα τρίποντο που θα ισοδυναμούσε με εξασφάλιση της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο Φόρστερ τον νίκησε από τα 11 βήματα. Πριν το πέναλτι ήταν πολύ μέτριος, ωστόσο μετά προσπάθησε να επανέλθει και να βοηθήσει παραπάνω, χωρίς ωστόσο κάποια ουσιαστική συμβολή πέραν μιας καλής συνεργασίας με τον Λαλάνα που αναχαιτίσθηκε και αυτή από την αντίπαλη άμυνα.

Λούκας Λέιβα: (6/10). Σχετικά καλή δουλειά από τον Βραζιλιάνο. Είχε σωστές τοποθετήσεις όπως συνήθως, απέφυγε τα πολλά λάθη και επιχείρησε αρκετές πονηρές μπαλιές όπως εκείνη στον Τσαν μια εβδομάδα πριν. Δεν του βγήκαν όμως και απλά αναλώθηκε στο να κινείται στο χώρο του κέντρου και ενίοτε πιο μπροστά για να δώσει τον έξτρα παίκτη, χωρίς κάτι αξιοσημείωτο.

Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ: (5/10). Εκτός αγώνα ο Ολλανδός. Ελάχιστη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι, δεν βοήθησε σχεδόν σε τίποτα πέραν της ανιαρής κυκλοφορίας της μπάλας. Δεν έδωσε με τίποτα το κάτι παραπάνω που απαιτείται από παίκτες στον συγκεκριμένο ρόλο.

Εμρέ Τσαν: (5.5/10). Είχε διάθεση και πάθος να βοηθήσει, αλλά το συγκεκριμένο ματς απαιτούσε πολλά παραπάνω από όσα τελικά έκανε. Είχε τελικές προς την εστία, είχε συμμετοχή στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, αλλά με ελάχιστες καλές στιγμές. Μπορούσε πολύ καλύτερα.

Ρομπέρτο Φιρμίνο: (5/10). Άφαντος από σχεδόν κάθε επιθετική προσπάθεια. Έλειψαν οι καλές του ενέργειες, οι καλές του κινήσεις και γενικά όλα του τα καλά επιθετικά στοιχεία. Εκτός παιχνιδιού, φαίνεται ότι τα άκρα δεν του ταιριάζουν.

Φιλίπε Κουτίνιο: (5.5/10). Είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, πήρε πολλές μπάλες, έκανε προσπάθειες προς την εστία, αλλά δεν του βγήκε κυριολεκτικά τίποτα. Στα τελευταία λεπτά έδειξε τα συνηθισμένα του σημάδια κόπωσης και ήταν αρκετά χειρότερος από ότι πριν. Είναι από τους λίγους game-changer παίκτες στην ομάδα και σε ένα τέτοιο κλειστό ματς θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα.

Ντιβόκ Οριγκί: (4.5/10). Α-πο-γο-η-τευ-τι-κός. Για ένα ακόμη παιχνίδι πολύ κατώτερος των προσδοκιών και κυριολεκτικά ανύπαρκτος. Κακές κινήσεις, ακούμπησε ελάχιστα μπάλα και δεν αποτελέσε επ'ουδενί απειλή για την αντίπαλη εστία. Αν δεν ήταν ο Μίλνερ, θα έπαιρνε τον τίτλο του αρνητικού πρωταγωνιστή με διαφορά από τους υπόλοιπους.

Άνταμ Λαλάνα: (6.5/10). Έλειψε η παρουσία του. Με την είσοδό του φάνηκε η αλλαγή στη διάθεση της ομάδας και στην κινητικότητα που υπήρξε. Πολύ καλή δουλεία, είχες καλές ιδέες, είχε ενέργεια αλλά ίσως όχι αρκετό χρόνο να δράσει.


Ντάνιελ Στάριτζ: (6.5/10). Ακριβώς όπως και ο Λαλάνα, είχε μια πολύ καλή παρουσία, αλλά μπήκε αργά. Πολύ καλές κινήσεις, μπέρδεψε την αντίπαλη άμυνα και αντίθετα με τον Οριγκί δημιούργησε 2-3 πολύ καλές στιγμές. Έπρεπε χωρίς αμφιβολία να έχει μπει νωρίτερα και ίσως να έβρισκε και εστία με περισσότερα λεπτά στη διάθεσή του.

Μάρκο Γκρούγιτς: (-/10). Έπαιξε ελάχιστα λεπτά. Είχε χρυσή ευκαιρία να γίνει ο ήρωας του ματς, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στον Φόρστερ. Δεν είχε χρόνο για πολλά παραπάνω.

Γιούργκεν Κλοπ: (4.5/10). Παρέταξε καλή ενδεκάδα, αλλά άργησε απελπιστικά να περάσει στο ματς Στάριτζ και Λαλάνα. Από την ώρα που μπήκαν η εικόνα άλλαξε αισθητά. Έπρεπε να έχει δράσει πολύ νωρίτερα.


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος










Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.