Liverpool-Southampton(preview): Για τρία ακόμη βήματα προς τα αστέρια!

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |


Την προηγούμενη αγωνιστική το γκολ του Emre Can(και της σεζόν) ήταν αρκετό για να μας δώσει τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς στο Vicarage Road, έτσι απομένουν ακόμη τρία παιχνίδια στα οποία τα βαθμολογικά δεδομένα είναι σχηματισμένα έτσι, ώστε η ομάδα μας να έχει την τύχη της στα δικά της χέρια, για το εισητήριο στο Champions League(περισσότερα εδώ).

Τους "αγίους" έχουμε να φιλοξενήσουμε τώρα. Την ομάδα κόντρα στην οποία σε τρία παιχνίδια μέσα στη σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο δεν έχουμε σκοράρει και μετράμε 2 ήττες και μία ισοπαλία. Αυτά πρέπει να αλλάξουν στο παιχνίδι αυτό, στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ο δρόμος προς τα δίχτυα και να μπουν ακόμη τρεις σημαντικοί βαθμοί στο σακούλι.

Στον πρώτο γύρο στο St.Mary's, η ομάδα μας δεν κατάφερε να μετατρέψει τις ευκαιρίες της σε γκολ και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στη λευκή ισοπαλία.
Η εντεκάδα το παιχνιδιού: Karius, Clyne,Matip,Lovren,Milner, Henderson,Can,Wijnaldum, Mane,Coutinho,Firmino


Liverpool F.C. vs. Southampton F.C.

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Anfield
Ημερομηνία: 07/05/2017(Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 15:30(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Robert Madley

Η βαθμολογία


Ο αντίπαλος
Η Southampton είναι αυτή τη στιγμή στη 12η θέση και διεκδικεί με καλές πιθανότητες καλό πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα, εάν βεβαίως εκμεταλλευτεί και τα παιχνίδια που έχει "στο χέρι". Παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της καθώς αν ρίξει κανείς μια ματιά στα τελευταία 10 εκτός έδρας παιχνίδια της στην Premier League, μετράει 5 ήττες, 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Παίκτες κλειδιά της φετινής Southampton είναι οι Virgil van Dijk, Oriol Romeu, Dusan Tadic, όπως επίσης και η μεταγραφή του χειμώνα, Manolo Gabbiadini.
Οι απουσίεςVirgil van Dijk, Matt Targett, Alex McCarthy, Sam McQueen. Αμφίβολη η συμμετοχή των Sofiane Boufal και Charlie Austin.

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξένησε την Southampton, ήταν αυτή τη σεζόν για τα ημιτελικά του League Cup όπου ηττήθηκε όπως και στον πρώτο αγώνα με σκορ 1-0, μετά από γκολ του Shane Long στις καθυστερήσεις. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, η περσινή συνάντηση είχε πρωταγωνιστή τον Sadio Mane, ο οποίος είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 86' για την Southampton.

Η εντεκάδα εκείνου του παιχνιδιού: Mignolet, Clyne,Skrtel,Sakho,Moreno, Lucas,,Can, Lallana,Coutinho,Milner, Origi

Προϊστορία
Δεν έγινε έρευνα λόγω περιορισμένου χρόνου. Να πούμε μόνο ότι μεγαλύτερο σκορ ήταν την περίοδο 1989/90 με νίκη 7-1 για την ομάδα μας. Θα σας αφήσουμε σε βίντεο την πιο πρόσφατη μεγάλη νίκη, για τα προημιτελικά του League Cup της περσινής περιόδου με σκορ 1-6 υπέρ της ομάδας μας και χατ-τρικ του Divock Origi.


Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
Liverpool
Νίκη 1-0 vs. Watford (εκτός)
Ήττα 2-1 vs. Crystal Palace (εντός)
Νίκη 1-0 vs. West Brom (εκτός)
Νίκη 2-1 vs. Stoke (εκτός)
Ισοπαλία 2-2 vs. Bournemouth (εντός)
Watford
Ισοπαλία 0-0 vs. Hull City (εντός)
Ήττα 4-2 vs. Chelsea (εκτός)
Ήττα 3-0 vs. Man City (εντός)
Νίκη 1-0 vs. West Brom (εκτός)
Νίκη 3-1 vs. Crystal Palace (εντός)

Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Τα νέα της ομάδας
Λίγο πολύ γνωστές οι απουσίες, με τον Coutinho λογικά να προλαβαίνει τη μάχη με τον χρόνο. Για τους τραυματισμούς ενημέρωσε ο προπονητής της ομάδας μας και μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Οι (πιθανές) εντεκάδες
Ο Simon Mignolet θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Clyne,Matip,Lovren και Milner. Πιο μπροστά, ξεκινώντας από τον άξονα, η παρουσία ή μη του Coutinho στην εντεκάδα, πιθανότατα θα επηρεάσει τα πλάνα του Klopp και ουσιαστικά θα προσδιορίσει τον ρόλο που θα έχει ο Adam Lallana. Εικάζουμε ότι ξεκινάει ο Coutinho και έτσι παίρνει θέση στο κέντρο ο Lallana, ενάντι του Wijnaldum ή του Lucas και μεταφορά του Emre Can σε ρόλο αμυντικού χαφ. Εάν ο Coutinho δεν ξεκινήσει τότε ο Lallana παίρνει θέση ως εξτρέμ και το κέντρο μένει το ίδιο. Ο Firmino θα παίξει στο άλλο άκρο της επίθεσης με τον Daniel Sturridge να διεκδικεί τη θέση του Divock Origi, μετά και τα εγκωμιαστικά σχόλια του προπονητή του.
Liverpool: Mignolet; Clyne,Matip,Lovren,Milner(c); Lucas,Can,Wijnaldum; Firmino,Lallana,Origi(4-3-3)

Southampton: Forster; Cedric,Yoshida,Stephens,Bertrand; Romeu,Ward-Prowse,Davis; Redmond,Tadic,Gabbiadini(4-3-3)

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 1
Κύπρος: Cytavision Sports 1
Ηνωμένο Βασίλειο: Sky Sports 1

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*

Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.