Όχι άλλες πεταμένες ευκαιρίες, νισάφι πια...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
36η αγων. Premier League.

Ο Μίλνερ αστόχησε σε πέναλτι μετά από οκτώ χρόνια, ο Φόρστερ κατέβασε... ρολά, κι έτσι η Λίβερπουλ αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με την Σαουθάμπτον στο Άνφιλντ, χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία να πάρει σημαντικό προβάδισμα για το Champions League της ερχόμενης περιόδου.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Γουέστ Χαμ (Κυριακή 14/5, 16:15 - Cosmote Sport 1 HD) στο London Stadium για την 37η αγωνιστική της Premier League.


Ακόμα μια χαμένη ευκαιρία να υπερασπιστείς το πλεονέκτημα που σου δίνεται, να κρατήσεις τα κλειδιά μιας πύλης που οδηγούν στον έναν και μοναδικό στόχο που σου έχει απομείνει εδώ και αρκετό καιρό.

Τον χαβά της η Λίβερπουλ. Την ώρα που όλοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν όρθιοι στην διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα, η ίδια... αυτοκτονεί και σκορπάει πόντους (αλλά και ελπίδες) από δω κι από κει.


Είχε την υπεροχή, είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, δημιούργησε 17 ευκαιρίες για γκολ (οκτώ στον στόχο), ο Μίλνερ δεν κατάφερε να συνεχίσει το ρεκόρ του στα πέναλτι, ο Φόρστερ ήταν πραγματικός... κέρβερος κάτω από την εστία του, κι έτσι, η Λίβερπουλ έμεινε στο 0-0 με την Σαουθάμπτον (η οποία δεν είχε ούτε μία τελική στον στόχο), σπαταλώντας ακόμη μια ευκαιρία να αποσπαστεί στη μάχη που δίνει για την τετράδα. Εμφανώς απογοητευμένος ο Κλοπ μετά το τέλος του αγώνα.

Η Λίβερπουλ επέστρεψε, μόνη της, στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (70 β.), έχοντας όμως όλα τα παιχνίδια συμπληρωμένα. Αυτός είναι κι ο μόνιμος φόβος όλων στο Μέλγουντ, και η πηγή ελπίδας όλων των υπολοίπων. Κι αυτό διότι, στις θέσεις 3-6 γίνεται ο κακός χαμός.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην τέταρτη θέση (69 β.), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πέμπτη (65 β.) και η Άρσεναλ στην έκτη (63 β.). Το θέμα όμως εδώ, είναι το γεγονός ότι Σίτι και Γιουνάιτεντ έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ η Άρσεναλ έχει δύο λιγότερα.


Μετά και τη νίκη της επί της Γιουνάιτεντ, αν η Άρσεναλ κάνει το 2/2 στα παιχνίδια που χρωστάει (με Σαουθάμπτον και Σάντερλαντ), μειώνει την απόστασή της στον ένα βαθμό από τη Λίβερπουλ – πράγμα που αυτομάτως σημαίνει ότι η Λίβερπουλ πρέπει να κάνει κι εκείνη με τη σειρά της το 2/2 μέχρι το τέλος, κάτι που μόνο εύκολο δεν φαντάζει βάσει της εικόνας της.

Αν η Γιουνάιτεντ κερδίσει το παιχνίδι που χρωστάει (με την Σαουθάμπτον), μειώνει την απόστασή της στους δύο βαθμούς από τη Λίβερπουλ.

Και τέλος, αν η Σίτι κερδίσει το παιχνίδι που χρωστάει (με την Γουέστ Μπρομ), προσπερνάει τη Λίβερπουλ και την αφήνει δύο βαθμούς πίσω της, στην τέταρτη θέση. Και όλα αυτά, με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Το ματς

Πέταξε στα... σκουπίδια την κυριαρχία της στο πρώτο μέρος η Λίβερπουλ

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν νωχελικά στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία των "Αγίων", οι οποίοι είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους με αποτέλεσμα οι παίκτες της Λίβερπουλ να μην βρίσκουν διεξόδους.


Οι γηπεδούχοι ήταν οι μόνοι που δημιούργησαν φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κουτίνιο απείλησε για πρώτη φορά στο 24' αλλά ο Φόρστερ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα. Όπως ακριβώς έκανε και στις προσπάθειες των Φιρμίνο (34') και Τσαν (42').


Το πρώτο μισάωρο κύλησε... αναίμακτα για την Σαουθάμπτον, η οποία αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια, κάτι που όμως δεν φαινόταν να εκμεταλλεύεται η Λίβερπουλ. Ο Κλοπ φώναζε συνεχώς στους παίκτες του να πιέσουν, ενώ ήταν και έντονα εκνευρισμένος με τον τέταρτο διαιτητή.

Τα... mind games του Φόρστερ επηρέασαν τον Μίλνερ

Θα τα... άκουσαν καλά οι κόκκινοι στα αποδυτήρια από τον Γερμανό, και βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας κατά πολύ ανεβασμένη την απόδοσή τους, ψάχνοντας το γκολ απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας της Σαουθάμπτον. Κι ενώ στην αρχή έδειχναν να μην το καταφέρνουν, κέρδισαν πέναλτι.


Ο Λούκας έκανε τη σέντρα, ο Στίβενς χρησιμοποίησε το χέρι του για να απομακρύνει την μπάλα, κι ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο... σπεσιαλίστας Μίλνερ, έστησε την μπάλα και ήταν έτοιμος να εκτελέσει, ώσπου πήγε από πάνω του ο Φόρστερ και του έλεγε διάφορα, προσπαθώντας φυσικά να τον επηρεάσει. Πράγμα που κατάφερε τελικά, καθώς ο τερματοφύλακας των "Αγίων" έπεσε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι του συμπατριώτη του στο 66'!


Να σημειωθεί ότι ο Μίλνερ αστόχησε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από το σημείο του πέναλτι, από τον Νοέμβριο του 2009! Φέτος, σε οκτώ εκτελέσεις, μετράει επτά γκολ, και αυτή ήταν μόλις η πρώτη του χαμένη.


Μετά κι από αυτή την μοναδική ευκαιρία που έχασε η Λίβερπουλ, ο Κλοπ έβλεπε ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά στην ομάδα, και βάζει μέσα Στάριτζ-Λαλάνα, κάνοντας πιο επιθετικό το σύστημα. Οι δύο Άγγλοι έδωσαν όντως μια φρεσκάδα στην ανάπτυξη, αλλά και πάλι, οι κόκκινοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και έκαναν πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου.


Παρ' όλα αυτά, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, με τους Κουτίνιο (76'), Στάριτζ (78', 81') και Λαλάνα (85') αλλά ο Φόρστερ έμοιαζε... ανίκητος σε αυτό το παιχνίδι. Λίγο πριν το τέλος, κι ενώ ο Μινιολέ θα έπρεπε να είχε αποβληθεί, καθώς απέκρουσε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής, ο Γκρούγιτς (που πέρασε ως αλλαγή) λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ αλλά ΞΑΝΑ ο Φόρστερ αντέδρασε εξαιρετικά στην ωραία κεφαλιά του νεαρού Σέρβου στο 92'.

Σχόλιο


Η Λίβερπουλ παρουσίασε ξανά μέτρια εμφάνιση, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον έλεγχο που είχε στο παιχνίδι, έχασε τρομερή ευκαιρία με το πέναλτι του Μίλνερ, άργησε να... ξυπνήσει και, μοιραία, έμεινε στη λευκή ισοπαλία απέναντι στους "Αγίους".

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ (87' Γκρούγιτς), Λούκας (69' Λαλάνα), Τσαν, Φιρμίνο, Κουτίνιο, Οριζί (69' Στάριτζ)
Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Ρομέου, Γουόρντ-Πρόουζ, Ντέιβις, Τάντιτς, Μπουφάλ (60' Ρέντμοντ), Γκαμπιαντίνι (69' Λονγκ)





Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucas Leiva (@leivalucas) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Sturridge - Dstudge (@iamdanielsturridge) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.