Όλα τα σενάρια για το Champions League!


Φτάσαμε στο τέλος, στα τελευταία 90 λεπτά που θα κρίνουν μία ολόκληρη σεζόν για την ομάδα μας και άπαντες ελπίζουμε ότι την Κυριακή, λίγο πριν τις 19:00 θα χαμογελάμε για την έξοδο στο UEFA Champions League της νέας περιόδου.

Όλα είναι στο χέρι μας, κρατάμε σφιχτά το εισιτήριο και μόνο εάν αυτοκτονήσουμε θα το χάσουμε μέσα από τα χέρια μας, με μία νίκη κόντρα στην Middlesbrough, όλα θα τελειώσουν.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σενάρια μετά το τέλος των χθεσινών αγώνων, όπου βρήκε νικήτριες Manchester City & Arsenal, σενάρια τα οποία εάν γίνουν πράξη την τελευταία αγωνιστική, μπορούμε να δούμε μέχρι και αγώνα μπαράζ!

Τα κριτήρια ισοβαθμίας:
1)Διαφορά τερμάτων
2)Καλύτερη επίθεση
(Οι αγώνες μεταξύ δύο ομάδων δεν αποτελούν κριτήριο στην Αγγλία)



Πιο αναλυτικά, στην τελευταία μέρα του πρωταθλήματος, οι αγώνες είναι οι εξής: Liverpool v Middlesbrough, Watford v Man.City & Arsenal v Everton.
Έχουμε και λέμε, για την τρίτη θέση, εάν η ομάδα μας επικρατήσει με 3-0 επί της Boro και την ίδια ώρα η Manchester City έρχεται ισοπαλία με 3-3 στο Vicarage Road, τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν σε βαθμούς, διαφορά τερμάτων και στην καλύτερη επίθεση, κάτι το οποίο εάν γίνει Liverpool & City θα οδηγηθούν σε αγώνα μπαράζ, με το νικητή να παίρνει την τρίτη θέση και το απευθείας εισιτήριο στην μεγάλη διοργάνωση, ενώ ο χαμένος θα πάρει την τέταρτη θέση που τον οδηγεί στα Play Off.

Από εκεί και πέρα, όσο αφορά τα σενάρια για την τέταρτη θέση, εάν η ομάδα μας ηττήθει με 0-2 από την Middlesbrough και η Arsenal φέρει ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Everton, τότε θα έχουμε κι εδώ ισοβαθμία και στα δύο κριτήρια, κάτι που θα οδηγήσει τις δύο ομάδες σε αγώνα μπαράζ για την τέταρτη θέση.

Στα πιο πιθανά τώρα και σε αυτό που ελπίζει η Liverpool για απευθείας έξοδο στο Champions League, είναι νίκη δική της με τρία γκολ διαφορά και ταυτόχρονα ήττα ή ισοπαλία (εξαιρείται το σενάριο παραπάνω με νίκη δική μας με 3-0 και ισοπαλία των Citizens με 3-3) της Manchester City, αυτά τα δύο αποτελέσματα θα δώσουν την τρίτη θέση και το απευθείας εισιτήριο στην ομάδα μας.

Εάν και οι τρεις ομάδες προχωρήσουν σε νίκες ή ηττηθούν, τότε όπως είναι κατανοητό οι θέσεις στην βαθμολογία παραμένουν ως έχουν, με την City στην τρίτη θέση και απευθείας στο Champions League, την Liverpool στην τέταρτη και στα Play Off της διοργάνωσης και την Arsenal στην πέμπτη και στο Europa League

Ελπίζουμε να πάνε όλα όπως τα περιμένουμε, να κερδίσουμε εμείς και στο τέλος να δούμε τα αποτελέσματα των άλλων δύο ομάδων, όλα είναι στα χέρια μας, πρέπει να φροντίσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και από εκεί και πέρα ότι άλλο έρθει θα είναι καλοδεχούμενο.
Δείχνουμε ότι το θέλουμε και κερδίζουμε, κρατάμε αγκαλιά το Champions League και δεν πρέπει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να το χάσουμε.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.