Jurgen Klopp: «Πρέπει να σεβαστούμε την Middlesbrough»


H Liverpool προετοιμάζεται για την τελευταία κρίσιμη αναμέτρηση της Premier League με αντίπαλο την Middlesbrough και ο Jürgen Klopp μίλησε για την πεποίθησή του ότι η ομάδα του έχει σημειώσει σαφή πρόοδο στην ανάπτυξή της αυτή τη σεζόν, παρείχε ενημέρωση σχετικά με τους τραυματίες Firmino & Henderson, έκανε αναφορά στον προσεχή αντίπαλο και μίλησε για το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας για το καλοκαίρι!


Οι Reds φιλοξενούν την Boro στο Anfield αυτή την Κυριακή, γνωρίζοντας ότι η νίκη θα σφραγίσει την είσοδο στην τετράδα και μαζί της μια θέση στους προκριματικούς του Champions League της επόμενης σεζόν, εκτός κι αν δούμε γκέλα της Manchester City στο Vicarage Road.

O Klopp έχει επικεντρωθεί πλήρως στη δουλειά του και είχε τη διάθεσή στη συνέντευξη Τύπου πριν από το αγώνα την Παρασκευή το πρωί να μιλήσει για τη αναμέτρηση και όχι να προσφέρει οποιαδήποτε αξιολόγηση της εξέλιξης της ομάδας του κατά τη διάρκεια της σεζόν 2016/17.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού:

Σχετικά με τη σημασία του παιχνιδιού της Κυριακής:
«Είναι σημαντικό, ένα ακόμα παιχνίδι αυτής της πολύ επιτυχημένης σεζόν και θέλουμε να την ολοκληρώσουμε με επιτυχία, οπότε είναι ξεκάθαρο, πρέπει να σκοράρουμε, πρέπει να κερδίσουμε και αν έχουμε αρκετούς βαθμούς μετά από αυτό το ματς, τότε αξίζουμε να πάμε στο Champions League, αν όχι, δεν το αξίζουμε.
Δεν είμαι σίγουρος αν το είπα προηγουμένως για τη σημασία του αγώνα, αλλά θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό αν σκεφτήκαμε πριν από κάποιο άλλο παιχνίδι αυτή τη σεζόν ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό, αλλά δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ, έτσι έχει ακριβώς την ίδια σημασία.
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι είναι η τελευταία αγωνιστική και έτσι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς, είναι αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε όλη την εβδομάδα και τις επόμενες δύο ημέρες, να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα»

Για το ότι η Liverpool αντιμετωπίζει μια ομάδα που έχει ήδη υποβιβαστεί:
«Είναι μονάχα ένα κομμάτι πληροφοριών από τις 500 που έχουμε για την Middlesbrough, αν παρακολουθήσατε τα τελευταία παιχνίδια τους, θα είδατε ότι ήταν πολύ κοντά και αγωνίστηκαν σκληρά για να μείνουν στο πρωτάθλημα, είχαν καλά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις, δεν ήταν τυχεροί σε κάποιες στιγμές, πριν λίγο καιρό έπαιξαν με την City και ήταν πολύ κοντά να πάρουν κάτι περισσότερο από ένα βαθμό.
Ήταν μια δύσκολη σεζόν, ήταν αποφασισμένοι να μείνουν στην κατηγορία, τα τελευταία παιχνίδια έχουν πάντα διαφορετική πίεση, την είχα μερικές φορές στη ζωή μου και δεν είναι εύκολο να το απολαύσεις.
Τρεις ομάδες πρέπει να πέσουν κάθε χρόνο και φέτος η Middlesbrough είναι μία από αυτές, όμως είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να την σεβαστούμε»

Αν το παιχνίδι της Κυριακής είναι σαν ''τελικός κυπέλλου'':

«Είναι τα πάντα, είναι το τέλος της σεζόν, είναι στη μέση της ανάπτυξης, είναι η αρχή της νέας σεζόν, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε για αυτό το παιχνίδι, αλλά στο τέλος είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου.
Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σέβεστε τον αντίπαλο, τους κανόνες, τα 95/97 λεπτά, γι' αυτό είναι το μόνο που πρέπει να σκεφτούμε, για όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να μιλήσουμε μετά το παιχνίδι και τι σημαίνει για εμάς.
Ποτέ, ποτέ στην ιστορία δεν έχει πει κάποιος πριν από ένα παιχνίδι ''αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής'', ίσως μπορούμε να το επισημάνουμε ή να το πούμε μετά τα μέσα της επόμενης σεζόν ή αργότερα και να πούμε ότι αυτό θα έχει μεγάλη επιρροή, όμως δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι, είναι όλη η σεζόν.
Όλα όσα μας δωθούν την Κυριακή, πρέπει να τα πάρουμε, έτσι είναι πάντα η ζωή, να κάνουμε το καλύτερο»

Σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσει καλά ο αγώνας:
«Το καλύτερο θα ήταν το σκορ να βρίσκεται στο 4-0 μετά από δύο λεπτά, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό, έτσι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.
Τα παιχνίδια ποδοσφαίρου αναπτύσσονται και αναπτύσσονται πάντα από την αρχή και πάλι αυτό είναι σαν την κανονική ζωή.
Έτσι, η αρχή είναι πολύ σημαντική, αλλά αν το ξεκίνημα δεν είναι καλό, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε τότε; Ίσως να χρειαστεί να κάνουμε ένα restart μερικές φορές στο παιχνίδι, αλλά όλοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα παλέψουμε, αυτό είναι σαφές.
Η Middlesbrough είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, αμύνονται μερικές φορές βαθιά, αλλά αν τους δώσεις την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο, έχουν καλούς παίκτες να το κάνουν, καλούς στην αντεπίθεση, γρήγορους στις πτέρυγες, πολύ έμπειρο επιθετικό και τα σχετικά, θέλουν να απολαύσουν το ποδόσφαιρο τους και έχουν 0,0% πίεση, θέλουν μόνο να έχουν ένα καλό παιχνίδι.
Δεν πρόκειται για την επίδοση, πρόκειται για τη δημιουργία, το γκολ, την άμυνα, (ξανά) την άμυνα, τη δημιουργία, το γκολ, στο ποδόσφαιρο είναι πάντα έτσι και γι 'αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι»

Για την αξιολόγηση στην πρώτη του πλήρης σεζόν ως προπονητής της Liverpool:
«Δεν υπάρχει δυνατότητα αξιολόγησης, δεν είναι για μένα να  αξιολογήσω, να κρίνω ή οτιδήποτε άλλο, είμαι επικεντρωμένος μόνο στο παιχνίδι και στη συνέχεια μετά το παιχνίδι μπορείτε να πείτε ό, τι θέλετε και μπορώ να σκεφτώ ό, τι θέλω, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το δείτε αυτό, έχουμε 73 βαθμούς μέχρι στιγμής, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ακόμα τρεις και αυτό δεν συνέβη συχνά τα τελευταία χρόνια, με την Liverpool να έχει έναν τέτοιο αριθμό από βαθμούς.
Είναι λοιπόν μια βελτίωση; Ναι φυσικά, σε μια πολύ δύσκολη σεζόν με πολλούς πραγματικούς ανταγωνιστές γύρω μας, δύσκολα παιχνίδια και δύσκολες καταστάσεις. Έτσι ναι, φυσικά υπήρξε μια βελτίωση αλλά δεν χρειάζεται να μιλάμε τώρα για αυτό, πρέπει να μιλήσουμε για την ευκαιρία να πάρουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς.
Δεν έχω χρόνο να σκέφτομαι κάτι τέτοιο γιατί μετά το παιχνίδι, για 30 ώρες, έχω μια μακρά πτήση στην Αυστραλία και στη συνέχεια θα σκεφτώ τα πάντα για αυτή τη σεζόν και μπορούμε να μιλήσουμε τότε αν θέλετε»

Πως αισθάνεται μετά τους πρώτους 20 μήνες του στο Liverpool:
«Νιώθω καλά, όλα γίνονται καλύτερα από τότε που ήρθα εδώ, όλα έχουν βελτιωθεί, όλα έχουν αναπτυχθεί.
Το ωραίο πράγμα της ζωής είναι αν είσαι ανοιχτός, μπορείς να δημιουργήσεις σχέσεις και 20 μήνες είναι πολύς χρόνος, δημιουργήσαμε υπέροχες σχέσεις όχι μόνο με τους παίκτες αλλά με το προσωπικό γύρω και τα σχετικά, κάναμε υπέροχα πράγματα.
20 μήνες...δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο στη ζωή, ποτέ και δεν το κάναμε, όλα είναι καλύτερα από ό, τι ήταν όταν ήρθα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν και πριν, μόνο τώρα για μένα ως άνθρωπος, όλα είναι καλύτερα.
Αισθανόμαστε ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο και αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι, γιατί ξέρω ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για κάθε βήμα για να φτάσεις στο στόχο.
Πρέπει να κάνεις κάθε βήμα και έχουμε κάνει πολλά σημαντικά βήματα, ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα»

Σχετικά με τις μεταγραφές του καλοκαιριού:
«Έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ, όλοι μπορούν να το δουν από έξω, η διάθεση είναι διαφορετική και το ίδιο μερικοί άνθρωποι, αλλά η βάση είναι ακόμα εκεί, το μέγεθος και η δύναμη αυτού του συλλόγου και στη συνέχεια η προοπτική, αυτή άλλαξε και το νιώθουμε στις συνομιλίες, αλλά πρέπει να το δουν, να το νιώσουν και στη συνέχεια να πάρουν την απόφαση.
Παίρνουμε την απόφαση προτού αρχίσουμε τις συνομιλίες βέβαια, γιατί αυτό είναι πάντα έτσι, σε δεσμεύει 100% και μετά ένας παίκτης μπορεί να πει ''ακούγεται καλό, αλλά...'', το Plan C πρέπει να το προχωρήσεις όταν το A και το B δεν είναι εκεί.
Όμως, οι παίκτες είναι πραγματικά θετικοί φέτος και το ένιωσα αυτό το έτος σε σχέση με πέρυσι, ήταν διαφορετικό, είδαν τον τρόπο και το ποδόσφαιρο μας.
Το Champions League θα είναι το κερασάκι στην τούρτα, δεν πρέπει να ακούγεται αρνητικό, αλλά εάν το Champions League είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ένας παίκτης θέλει να έρθει, δεν έχει νόημα γι 'αυτόν και δεν μας νοιάζει.
Πριν από ένα χρόνο, δεν προκριθήκαμε και οι παίκτες αποφάσιζαν να αγωνιστούν σε άλλον σύλλογο που βρίσκεται στην διοργάνωση ο οποίος έπαιξε μόνο για μία φορά σε όλη του την ιστορία, δεν έχει νόημα.
Η πρόοδος, η ανάπτυξη και η θετική προοπτική ενός συλλόγου είναι πολύ σημαντική για τους παίκτες, είμαστε ισχυροί σε πολλά μέρη του παιχνιδιού και θα είμαστε επιτυχείς στο μέλλον, γι 'αυτό χρειαζόμαστε φυσικά τους παίκτες, έχουμε ήδη πολύ καλούς και θα φέρουμε μερικούς ακόμα»

Για το Champions League:
«Έχω πει πως για διάφορους λόγους έχει νόημα να παίζεις στο Champions League, είναι μια πανέμορφη διοργάνωση, εξαιρετική.
Οι φίλαθλοι το αγαπούν, οι παίκτες το αγαπούν και οι προπονητές το αγαπούν, αυτό είναι υπέροχο και φυσικά μπορείς να κερδίσεις εκεί πολλά χρήματα, τα χρήματα που δεν είχαμε πέρυσι, δεν είχαμε πριν από δύο χρόνια, είναι πολύ ενδιαφέρον, είναι ένα μέρος της διοργάνωσης.
Είμαστε ήδη σε καλή θέση, είμαστε ένας σύλλογος χωρίς οικονομικά προβλήματα, έχουμε χρήματα για να ξοδέψουμε, όμως πάντα πίστευα ότι έχει νόημα να σκεφτόμαστε πριν δαπανήσουμε χρήματα και αυτό κάνουμε, θα δούμε τι θα συμβεί.
Δεν δουλεύουμε μόνο στο γήπεδο, γιατί η μέρα μου είναι 24 ώρες, έχω πολλούς καλούς ανθρώπους γύρω μου, έτσι δουλέψαμε πραγματικά σκληρά για να έχουμε μία καλή θέση για διαφορετικούς παίκτες.
Όταν είπα ότι θέλω να βελτιώσω αυτή την ομάδα, πρώτα απ 'όλα αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος μας κάθε χρόνο, η βελτίωση, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν είναι τόσο εύκολο γιατί έχουμε μια πραγματικά καλή ομάδα, αν οι πρώτοι 11, 12, 13, 14 παίκτες είναι κατάλληλοι, ο κόσμος δεν είναι γεμάτος παίκτες όπου μπορείς να πεις ''Εντάξει, θα μας κάνουν αμέσως καλύτερους'', ίσως υπάρχουν λίγοι εκεί έξω και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα τους μιλήσουμε»

Σχετικά με τον τραυματία Roberto Firmino και αν είναι διαθέσιμος για τον αγώνα:
«Είναι θετικά τα νέα, δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε μέχρι τώρα, αλλά αισθάνεται καλά και άνετα, έκανε πολλά πράγματα, αλλά δεν ήταν μέρος της προπόνησης, αυτό δεν είναι πρόβλημα μετά από αυτή τη μακρά περίοδο, νομίζω ότι θα κάνουμε μια τελική δοκιμασία αύριο (σ.σ σήμερα).
Αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να πω «ναι» παρά «ίσως», αλλά δεν είμαι σίγουρος»

Τέλος, για τον τραυματισμό του Jordan Henderson:
«Δεν είναι τόσο δύσκολος τραυματισμός, δύσκολη είναι η αποθεραπεία του, γιατί αυτός ο τραυματισμός το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρόνος.
Είχα καταστάσεις όπως αυτόν τον τραυματισμό, δεν ξέρω πόσους παίκτες είχα υπό τις οδηγίες μου τα τελευταία χρόνια, αλλά σε κάποιο σημείο πάντα σκέφτεσαι ότι ''θα ήταν καλύτερα να είχε σπάσει το πόδι του'' ή οτιδήποτε άλλο, γιατί τότε ξέρεις τα πάντα γι 'αυτό .
Αυτή είναι η κατάσταση, αλλά δεν είμαστε ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς τον αρχηγό μας, γιατί ο Hendo είναι πάντα γύρω μας, έχει έναν απίστευτα σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στα αποδυτήρια εδώ στο Melwood και είναι πάντα εδώ, έτσι δεν είμαστε ποτέ χωρίς αυτόν και δεν θα είμαστε χωρίς αυτόν ούτε την Κυριακή φυσικά .
Δεν υπάρχουν ανησυχίες για την αποκατάστασή του, το μόνο πρόβλημα είναι ότι η σεζόν ήταν προφανώς λίγο πολύ σύντομη για να επιστρέψει, αυτό είναι όλο»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.